Türkiye'nin başkenti olan Ankara, İstanbul'un önünde ikinci sırada yer alıyor. Ankara, Türkiye'nin resmi başkenti olarak, yönetim, diplomasi ve sanayinin kalbi olarak kabul edilmektedir. Tarihi, kültürel ve jeopolitik açıdan çok önemli bir şehir olan Ankara, Türkiye'nin en kalabalık ikinci şehridir. Ankara, Anadolu'da Bizans, Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluklarının tarihi ile doludur. Türk İmparatorluğu'nun ilk başkentlerinden biri olan Ankara, 1923'te Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasından sonra Türkiye'nin resmi başkenti olarak seçilmiştir.
Ankara, Türk kültürünün önemli bir parçası olmuştur. Şehirde ünlü tarihi eserler bulunmaktadır. Bunlar arasında Anıtkabir, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Roma Hamamı, Kocatepe Camii ve Ankara Kalesi gibi tarihi eserler bulunmaktadır. Ankara ayrıca, Türkiye'nin kültür, sanat, eğitim, spor ve ticaret merkezi olarak da önemli bir yere sahiptir. Ankara'da Türkiye'nin en büyük üniversiteleri ve kültürel mekanları bulunmaktadır. Şehirde ayrıca, modern alışveriş merkezleri, restoranlar ve gece kulüpleri de bulunmaktadır.
Ankara, Türkiye'nin tarihi, kültürel ve jeopolitik açıdan çok önemli bir şehridir. Ankara, Türkiye'nin resmi başkenti olarak, tarihi eserleri, kültürel mekanları, üniversiteleri, ticaret merkezleri ve modern alışveriş merkezleri ile ülkenin önemli bir kültür, sanat, eğitim, spor ve ticaret merkezi olarak öne çıkmaktadır.