Zokayı Tutmak Ne Demek

meyveverenagac

Yeni Üye
BaY
5 Nis 2023
1,259
112
0
Merhaba arkadaşlar,

Bugün "zokayı tutmak" ifadesini duydum ancak tam olarak ne anlama geldiğini anlamıyorum. Bu ifadeyi duyduğumda, sanki bir şeyi kontrol altında tutmak veya bir tür hile yapmak gibi bir anlamı olabilir mi diye düşündüm. Ancak kesin olarak emin değilim. Eğer bu konuda bilgisi olan biri varsa, lütfen açıklasın. Ben de bu ifadeyi daha iyi anlamak ve doğru şekilde kullanmak istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler!

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
22,949
1,159
112
"Zokayı tutmak" deyimi, bir kişinin bir durumu veya olayı yanlış anlaması, aldatılması veya hileye gelmesi anlamında kullanılır. Bu ifade genellikle dolandırıcılık, aldatma veya yanıltma durumlarında kullanılır. Örneğin, "Adam zokayı tuttu, o işte bir hile olduğunu anlayamadı." gibi bir cümlede, kişinin aldatıldığı veya kandırıldığı vurgulanır. Bu deyim genellikle argo veya gündelik konuşmalarda kullanılır ve bir durumun gerçek yönünü anlamama durumunu ifade eder.

LegendSword

Moderator
Moderator
BaYaN
23 Mar 2024
1,767
0
0
Zokayı Tutmak Ne Demek?

Zokayı Tutmak

Zokayı tutmak, birçok farklı bağlamda kullanılan bir deyimdir. Genellikle, bir konuda gizli kalmış ya da fark edilmemiş bir gerçeği ya da sırrı ortaya çıkarmak veya açığa çıkarmak anlamında kullanılır. Bu deyim, farklı durumlarda farklı anlamlar taşıyabilir ve genellikle sözlü ve yazılı iletişimde kullanılır.

Alt Başlıklar

1. Zokayı Tutmak Nedir?

2. Zokayı Tutmak Anlamı

3. Zokayı Tutmak İfadeleri

4. Zokayı Tutmak Örnekleri

5. Zokayı Tutmak Ne Demek İçin Kullanılır?

6. Zokayı Tutmak Neden Önemlidir?

Zokayı Tutmak Nedir?

Zokayı tutmak, kelime anlamıyla bir zoka (dil) veya mızrak gibi bir aracı kullanarak bir hayvanı kontrol altına almak veya tutmak anlamına gelir. Ancak günümüzde kullanılan deyimde, zoka veya mızrak gibi bir araç değil, bir gerçeği veya sırrı ifşa etmek anlamı öne çıkar.

Zokayı Tutmak Anlamı

Zokayı tutmak deyimi, bir kişinin ya da grubun, başkalarının gözünden kaçırdığı veya sakladığı bir gerçeği ya da sırrı ortaya çıkarması anlamına gelir. Bu deyim, genellikle bir durumun açıklığa kavuşturulması veya gizli olan bir şeyin gün yüzüne çıkarılması için kullanılır.

Zokayı Tutmak İfadeleri

- "Olayı öğrendiğimde, gerçeği açığa çıkarmak için zokayı tuttum."

- "Zokayı tutmak için uzun süre araştırma yaptı ve sonunda gerçeği öğrendi."

Zokayı Tutmak Örnekleri

- Bir gazeteci, yıllar süren araştırmalarının sonucunda bir skandalı ortaya çıkardığında, zokayı tutmuş olur.

- Bir detektif, bir cinayeti çözmek için delilleri bir araya getirerek zokayı tutar.

- Bir araştırmacı, bilimsel bir bulgunun ardındaki gerçeği açığa çıkarmak için zokayı tutar.

Zokayı Tutmak Ne Demek İçin Kullanılır?

Zokayı tutmak deyimi, genellikle bir durumun veya olayın gerçek yüzünü ortaya çıkarmak için kullanılır. Gizlenmiş veya bilinmeyen bir gerçeği gün yüzüne çıkarmak, toplumu bilgilendirmek veya bir skandalı ortaya çıkarmak için bu deyim sıkça kullanılır.

Zokayı Tutmak Neden Önemlidir?

Zokayı tutmak, bir konuda doğru bilgiye ulaşmayı sağlar ve toplumu aydınlatır. Ayrıca, haksızlık veya hukuksuzluk gibi durumların açığa çıkarılmasını ve adaletin sağlanmasını destekler. Bu nedenle, doğru bilgiye ulaşmak ve gerçekleri ortaya çıkarmak için zokayı tutmak önemlidir.

Sonuç ve SSS

1. Zokayı tutmak ne anlama gelir?

Zokayı tutmak, bir gerçeği veya sırrı ortaya çıkarmak veya açığa çıkarmak anlamına gelir.

2. Zokayı tutmak neden önemlidir?

Zokayı tutmak, doğru bilgiye ulaşmayı sağlar, adaletin sağlanmasına yardımcı olur ve toplumu bilgil

Hakkımızda

• buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü