1 yıllık Amerika vizesi ne kadar

ayes

Tanınmış Üye
BaY
27 Şub 2022
1,373
140
62
Merhaba, ben 1 yıllık Amerika vizesi için başvuruda bulunmak istiyorum ve bu konuda yardım istiyorum. Lütfen, 1 yıllık Amerika vizesinin ne kadar olduğu hakkında bana bilgi verebilir misiniz? Ayrıca, bu vizeyi nasıl alacağım ve ne gibi evrakların gerekeceği hakkında da bana bilgi verir misiniz? Bu konuda her türlü yardıma çok ihtiyacım var. Çok teşekkür ederim.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
1 Yıllık Amerika Vizesi Ne Kadar?

Amerika Birleşik Devletleri’ne girmek için çoğu ülkenin vatandaşlarının bir vize almaları gerekmektedir. Bir yıllık Amerika vizesi, vize başvurusu yapan kişiye Amerika Birleşik Devletleri’nde belirli bir süre kalma hakkını verir. Bu vize, vize başvurusu yapan kişinin Amerika Birleşik Devletleri’nde kalma süresi sınırlı olsa da, vize sahibi ülkelerden geçişlerini sınırsız yapma hakkına sahiptir. Amerika Birleşik Devletleri’ne girebilmek için vize başvurusunda bulunulması gereken ücret, başvurulan vize türüne bağlı olarak değişmektedir.

Amerika Birleşik Devletleri Vizesi Başvuru Ücreti Ne Kadar?

Amerika Birleşik Devletleri’ne girebilmek için vize başvurusunda bulunulması gereken ücret, başvurulan vize türüne bağlı olarak değişmektedir. Bir yıllık Amerika vizesi başvurusu için, vize başvurusunda bulunulması gereken ücret 200 ABD Dolarıdır. 200 ABD Dolarında, vize başvurusu için uygulanan ek ücretler de dahil edilmiştir.

Bir Yıllık Amerika Vizesi Nasıl Alınır?

Bir yıllık Amerika vizesi almak için, vize başvuru formu doldurulması ve başvuru için gerekli belgelerin sunulması gerekmektedir. Başvuru için gerekli belgeler arasında; pasaport, son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf, son 6 aylık banka dekontu, son 6 aylık maaş özeti, kimlik belgeleri, vize başvuru ücreti ve başvuru formu bulunmaktadır. Başvuruların kabul edilmesi için, yukarıda belirtilen belgelerin tamamının başvuru yapan kişi tarafından sunulması gerekmektedir.

Bir Yıllık Amerika Vizesi Nasıl İptal Edilir?

Bir yıllık Amerika vizesi iptal edildiğinde, vize sahibinin Amerika Birleşik Devletleri’nden ayrılması gerekmektedir. Vizenin iptal edilmesi durumunda, vize sahibinin vizesi iptal edildikten sonra kendi ülkesine dönmek için gerekli belgeleri temin etmesi gerekmektedir. Bir yıllık Amerika vizesi iptal edilmesi durumunda, vize başvuru ücreti ve diğer ücretler iade edilmez.

Sonuç

Bir yıllık Amerika vizesi, Amerika Birleşik Devletleri’nde kalma süresi sınırlı olsa da, vize sahibi ülkelerden geçişlerini sınırsız yapma hakkına sahiptir. Bir yıllık Amerika vizesi başvurusu için vize başvurusunda bulunulması gereken ücret 200 ABD Dolarıdır. Başvuruların kabul edilmesi için, yukarıda belirtilen belgelerin tamamının başvuru yapan kişi tarafından sunulması gerekmektedir. Bir yıllık Amerika vizesi iptal edilmesi durumunda, vize başvuru ücreti ve diğer ücretler iade edilmez.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)