4 h ne demek kalem

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
24,539
1,247
112
4 h ne demek konusunda yanıt vermek için, öncelikle 4 h’nin kısaltması olan “4-H”yi anlamanız gerekir. 4-H, ABD’de 1889 yılında kurulan, çocuk ve gençlerin yetişkinlerin yönlendirmesi ve desteklemesiyle sağladıkları eğitim programı olan bir küresel örgüttür. 4-H, çocuk ve gençlerin, hayvan yetiştirme, tarım, hayvancılık, küçükbaş hayvancılık, ahşap işçiliği ve bilim üzerine eğitim programlarına katılmalarını sağlamak için tasarlanmıştır.

4-H, “Head”, “Heart”, “Hands” ve “Health” kavramlarının baş harflerinden oluşur. Head, zihinsel olarak akıllı olmak ve düşünme becerisi üzerine çalışmak; Heart, inançlarınızı ve duygularınızı geliştirmek; Hands, el becerileri üzerine çalışmak; Health ise sağlık ve sağlıklı yaşam tarzı üzerine çalışmak anlamına gelir. 4-H’nin amacı, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel ve duygusal kabiliyetlerini geliştirmek ve bireylerin sosyal becerilerini arttırmaktır.

4-H’nin eğitim programlarının amacı, çocuk ve gençlerin çeşitli becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak ve onların özgüvenlerini arttırmaktır. Programlar, çocuk ve gençlerin hayvan yetiştirme, tarım, hayvancılık, küçükbaş hayvancılık, ahşap işçiliği ve bilim üzerine bilgi ve beceriler edinmelerine yardımcı olur. Programlar, bireylerin liderlik, toplumsal beceriler, zorluklarla başa çıkma ve çözüm odaklı düşünme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur. Programlar, çocuk ve gençlerin kendilerini ifade etmelerine ve karşılarındaki kişileri anlamalarına yardımcı olur.

4-H programları, çocuk ve gençlerin özgüvenlerini ve becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur ve onların hayattaki başarılarını arttırır. Programlar, çocuk ve gençlerin topluma katkıda bulunmalarını ve böylece çevrelerine ve bölgelerine katkıda bulunmalarını sağlar. Programlar, katılımcıların insan hakları ve çevre konuları hakkında bilgi sahibi olmalarını ve bu konularda kararlar almalarını teşvik eder. Programlar, çocuk ve gençlerin hayatta başarıyla ilerlemelerine ve gelecekteki başarılarına yardımcı olur.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)