Almanya'da okullar kaç ay

Zorro

Tanınmış Üye
BaY
27 Şub 2022
1,401
136
62
Merhaba,
Almanya'da okullar kaç ay sürer? Çocuklarımı Almanya'da okula göndereceğim ve okulların ne kadar süreceğini öğrenmek istiyorum. Bu hakkında ne kadar bilgi edinmiş olsam da, bu bilgileri kontrol etmek ve güvenilir bir kaynaktan doğrulamak istiyorum. Lütfen bu konu hakkında deneyimli olan ve Almanya'da okul süreleri hakkında bilgisi olan biri olarak yardım edin. Teşekkürler.

• Love
Reactions: MaviDeniz77

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
22,422
1,315
112
Almanya'da Okullar Kaç Ay?

Almanya'da okullar genellikle 8 ay süreyle devam eder, bu süre kış ve yaz tatilinden sonra değişebilir. Eylül ayında başlayıp Mayıs ayında biten okul dönemi, Almanya'da eğitim sisteminin temelidir. Almanya'da okullar kış ve yaz tatillerinden sonra 8 ay süreyle devam eder. Kış tatili, genellikle Aralık ayında ve Ocak ayında başlayıp Şubat ayında biter. Yaz tatili ise Haziran ayında ve Temmuz ayında başlayıp Ağustos ayında biter.

Almanya'da Okul Yılı

Almanya'daki okullar, kış ve yaz tatilleri arasında 8 ay süreyle devam eder. Haziran ve Temmuz ayları arasında 4 haftalık bir yaz tatili, Aralık ve Ocak ayları arasında da 2 haftalık bir kış tatili mevcuttur. Kış ve yaz tatilleri arasında, Almanya'da okullar kademeli olarak açılıp kapanırlar ve okul dönemi 8 ay sürer.

Almanya'da Okul Yılında Okul Günleri

Almanya'da okul günleri haftanın 4 gününde veya 5 gününde olabilir. Haftanın 4 gününde okullar genellikle Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri arasında haftalık olarak devam eder. Haftanın 5 gününde okul, Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri arasında haftalık olarak devam eder.

Almanya'da Okul Yılında Tatiller

Almanya'da okul yılında tatiller, kış ve yaz tatilleri dışında bazı özel günlerde de gerçekleşebilir. Özel günler arasında haftasonları, bayramlar, Cenevre Sözleşmesi’ne göre tanımlanmış bayramlar, eğitim öğretim şahıslarının günleri veya özel günler sayılabilir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)