Amerikada lise kaç yaşında biter

Bilgin

Tanınmış Üye
BaY
18 Eki 2020
1,430
148
62
Merhaba arkadaşlar!
Amerika'da lise kaç yaşında biter? Bu soruya cevap arıyorum. Amerika Birleşik Devletleri'nde, lise mezuniyeti çoğu durumda 18 yaşında olur. Ancak, özel durumlarda lise mezuniyeti 17 yaşında da olabilir. Amerika'daki lise mezuniyeti yaşına göre değişebilir, bu yüzden hangi yaşta mezun olacağınızı öğrenmek için en iyi yerin durumunuza göre kendi eyaletinizin okul sistemine başvurmak olduğunu düşünüyorum.

Bana bu konu hakkında yardım edebilir misiniz? Belki bazılarınızın bu konuda tecrübeleri var. Lütfen, bu konuda nerede mezun olacağımı öğrenmek için ne yapmam gerektiği konusunda ipuçları ve tavsiyeler paylaşın.

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
24,041
1,256
112
Amerikada Lise Kaç Yaşında Biter?

Amerika Birleşik Devletleri'nde lise çağındaki öğrencilerin öğrenimlerini tamamlayıp mezun olması için ortalama olarak 18 yaşında olmaları gerekmektedir. Her eyalette değişiklik gösterebilen lisenin bitmesi, öğrencilerin takvim yılına ve haftalık saatlerine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.

Lise Öğreniminin Amerika Birleşik Devletlerinde Ne Zaman Bitmeye Başladığı?

Amerika Birleşik Devletlerinde lise öğreniminin bitmesi, ülkedeki eğitim sisteminde ki değişikliklere bağlı olarak değişmektedir. 19. Yüzyılda, lise öğreniminin bitmesi, genellikle 13 yaşında olmakla birlikte, bu yaş öğrencilerin gelecekteki üniversite öğrenimleri için yeterli olmazdı. 20. Yüzyılın ortalarına doğru, lise öğreniminin tamamlanması için ortalama olarak 16 yaşında olmak gerekiyordu. Ancak, günümüzde lise öğreniminin tamamlanması için 18 yaşında olmak gerekmektedir.

Her Eyaletteki Lise Bitiş Tarihi Nasıldır?

Lise öğreniminin bitmesi, her eyalette değişmektedir. Bazı eyaletlerde, öğrencilerin 18 yaşına ulaşmasıyla birlikte, liseyi bitirmeleri gerekmektedir. Ancak, diğer eyaletlerde, öğrencilerin 18 yaşına ulaşmasına rağmen, liseyi bitirmeleri gerekebilmektedir. Örneğin, Utah eyaletinde, öğrencilerin liseyi bitirmeleri için 18 yaşına ulaşmaları gerekmektedir. Bununla birlikte, California ve Massachusetts gibi diğer eyaletlerde, öğrencilerin liseyi bitirmeleri için 19 yaşına ulaşmaları gerekmektedir.

Ek Öneriler

Öğrenciler, eyaletlerdeki lise bitiş tarihlerini öğrenmek için eğitim kuruluşları ve okul müdürlükleri ile iletişime geçebilirler. Ayrıca, ülkedeki her eyaletteki lise bitiş tarihleri hakkında internette detaylı bilgiler edinebilirsiniz.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)