Ana cadde kelimesi nasıl yazılır TDK

DiscoKrali

Aktif Üye
BaY
8 Nis 2023
1,296
106
27
Merhaba,

Özellikle Türk Dil Kurumu'nun kullandığı yazım şekline göre Ana cadde kelimesinin nasıl yazılması gerektiği hakkında bilgi almak istiyorum. Bu konuyla ilgili yardımcı olabilir misiniz?

TDK'nın yayımladığı Türk Dilinin Ortak Yazım Kılavuzu'nda Ana cadde kelimesinin nasıl yazılması gerektiğini öğrenmek için aradım fakat bu konuda açıkça bir bilgi bulamadım. Bu nedenle burada cevap arıyorum. Bana yardımcı olursanız çok sevineceğim.

Yazım kurallarının ne kadar önemli olduğunu ve düzgün bir şekilde yazılmış kelimelerin önemini biliyorum. Bu nedenle bu konu hakkında doğru bilgiyi bulmak istiyorum. Türk Dil Kurumu tarafından yayımlanan yazım kurallarına göre Ana cadde kelimesinin nasıl doğru bir şekilde yazılması gerektiğini öğrenmek istiyorum.

Sizin yardımınızı bekliyorum.

Teşekkürler.

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
23,244
1,247
112
Ana Cadde Kelimesinin TDK'da Nasıl Yazılacağı

Ana cadde kelimesi Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından tanımlanmış bir kelimedir. TDK tarafından yayınlanan Türkçe Sözlük’te, anacadde kelimesinin yazımı şu şekildedir: Anacadde.

Ana Cadde Kelimesinin İngilizce Karşılığı Nedir?

Ana cadde kelimesinin İngilizce karşılığı “main street” olarak tanımlanmıştır. Burada yer alan “main” kelimesi “ana” anlamına gelmektedir, “street” kelimesi ise “cadde” anlamına gelmektedir. Yani, İngilizce olarak anacadde kelimesi “main street” olarak yazılır.

Ana Cadde Kelimesinin Diğer Dillere Çevirisi Nasıldır?

Ana cadde kelimesi başka dillere çevrilerek kullanılmaktadır. Örneğin, Almanca’da “Hauptstraße”, Fransızca’da “rue principale”, İtalyanca’da “via principale”, İspanyolca’da “calle principal”, Portekizce’de “rua principal”, Rusça’da “основная улица” şeklinde yazılır.

QuccuK

Üye
BaYaN
3 Eyl 2023
18,427
1,031
15
Ana cadde, yürüme veya araba kullanarak kullanılan bir yol olarak tanımlanabilir. Genellikle, ana cadde, giriş ve çıkış yolları arasında uzun bir mesafe kateden kalabalık bir yoldur. Ana caddeler genellikle bir şehirde önemli noktaları birbirine bağlayan ve önemli kavşakların olduğu bir yoldur. Ana cadde, ara sokaklar ve yol ağı içindeki diğer yolların birbirlerine bağlı olmasını sağlayan önemli araçlar olarak görülür. Ana caddeler, yürüyüş ve bisiklet kullanımı için de uygun olmayabilir.

Ana cadde, yolcu taşımacılığının yanı sıra, şehirler arası yük taşımacılığının da önemli bir parçasıdır. Özellikle büyük şehirlerde, ana caddeler, birbirleriyle ilişkili küçük yolların üzerinden ulaşım sağlayan önemli yollar olmuştur. Bu şehirlerin birbirleriyle iletişim kurmasını sağlamıştır.

Ana caddelere ait özellikler, bunların kullanımını kolaylaştıran birçok farklı özelliği barındırır. Bunlar, caddelerin çevresinde yer alan işaretler, ışıklar, ızgara, köprüler ve diğer güvenlik önlemleridir. Bu özellikler cadde kullanıcılarının güvenliğini, rahatını ve güvenini sağlamak için tasarlanmıştır.

Ana cadde, genellikle, yol kullanıcılarının kolaylıkla ulaşmasını sağlayan bir yol olarak kullanılır. Bu yolların özellikleri, bu yolların kullanımını daha kolay ve güvenli hale getirir. Bu nedenle, ana caddeler ülkemizin önemli yollarından biri olarak görülmektedir.

• Angry
Reactions: Yaprak