Antrepo giriş işlemleri, girdi olarak alınan malların teslim alınmasının ardından kayıt altına alınarak, depolama, imalat, paketleme ve satış süreçlerine kadar olan tüm mal hareketlerinin izlenmesi ve kontrol edilmesi için kullanılan bir yönetim sistemidir. Bir antrepo işlemi, girdi olarak alınan malların doğru kayıt altına alınarak, güvenilirliğini sağlamak için güvenlik önlemlerinin alınarak, güvenilir bir depolama ortamında saklanmasını gerektirir. Girdi olarak alınan mallar, öncelikle tanımlanmalıdır. Örneğin, ağırlık, adet, teslim tarihi gibi bilgiler kayıt altına alınmalıdır. Bunların yanı sıra, hangi ürüne ait olduğunu, üreticisini, satıcısını ve fiyatını da tanımlamak gerekir. Bu bilgiler, gelecekteki referans amaçlı olarak kullanılmak üzere kayıt altına alınmalıdır.
Bir antrepo işlemi, girdi olarak alınan malların, güvenli bir depolama ortamında tutulmasının ardından, üretim, imalat, paketleme ve satış işlemlerinin gerçekleştirilmesini de gerektirir. Bu süreçlerin her biri, güvenli kayıtların tutulmasını gerektirir. Örneğin, üretim sürecinde kullanılan malzemenin miktarını, türünü, kalitesini ve üretim sürecinin başlangıcı ve bitişi tarihini kayıt altına almak gerekir. Aynı şekilde, imalat sürecinde kullanılan malzemelerin kaydının tutulması ve kullanılan kaliteli malzemelerin kaydının tutulması da gereklidir. Paketleme ve satış süreçlerinde de aynı ilkeler uygulanmalıdır.
Antrepo işlemleri, işletmelerin ürünlerinin kalitesinin kontrol edilerek, hataların önlenmesini ve müşteri memnuniyetini sağlamak için kullanılan bir sistemdir. Bu sistem, işletmelerin ürünlerini kontrol etmek için kullanılan birçok yöntemi içerir. Örneğin, girdi olarak alınan malların kalitesinin kontrol edilmesi, miktarının kontrol edilmesi, üretim süreçlerinde kullanılan malzemelerin kalitesinin kontrol edilmesi, paketleme ve satış süreçlerinde kullanılan malzemelerin kalitesinin kontrol edilmesi gibi. Ayrıca, antrepo işlemleri, müşteri memnuniyetini arttırmak için, girdi olarak alınan malların doğru şekilde kayıt altına alınmasını, üretim, imalat, paketleme