Apdal ne demek TDK

JellyCuddles

Yeni Üye
BaYaN
4 Nis 2023
1,283
121
0
Merhaba arkadaşlar,

Ben bir sözlük arayışında olduğum TDK sözlüğünde apdal kelimesini aradım ama bulamadım. Bu kelime ne anlama geliyor? Apdal ne demek TDK? Bu sorunun cevabını veya bu kelime hakkında daha fazla bilgi edinmek için bu forumda uygun bir yer mi arıyorum?

Bu konu hakkında yardım istiyorum. TDK sözlüğünde bu kelimeyi aradım ama bulamadım. Yani apdal ne anlama geliyor? TDK tarafından bu kelime için bir tanım yapılmış mı? Eğer varsa, bu tanımın ne olduğunu öğrenmek istiyorum.

Bu konu hakkında herhangi bir bilginiz varsa lütfen paylaşın. Bana veya diğerlerine yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Teşekkür ederim.

Daniel1336

Co-Admin
Yetkili
Co-Admin
BaY
4 Nis 2023
10,217
1,281
112
Apdal Ne Demek TDK?

Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından apdal olarak tanımlanan bir terim vardır. Apdal, sözlük anlamı olarak özellikle bir davranışta, sözde, harekette ya da inanışta söz konusu olan kusurlu, sahte ya da yanlış olan şeye verilen genel addır.

Apdal, sözlükteki özetiyle, kötü, etik dışı, kanun dışı ya da sahte olan şeyleri ifade eder. TDK'da, apdal ile ilgili olarak söylenebilecek şey, herhangi bir fiil, davranış veya sözün sahte ya da yanlış olmasıdır.

Apdalın Kökeni

Apdal, çoğunlukla Farsça'dan gelen bir kelimedir. Farsça'da "ap" ve "dal" olarak kullanılmıştır. Ap, "yanlış" anlamına gelir ve dal ise "göstermek" anlamına gelir. Bu iki kelime birleştirildiğinde, "yanlış göstermek" olarak çevrilir.

Apdalın Anlamı

Apdal, özet olarak, kötü, etik dışı, kanun dışı ya da sahte bir şeyle ilgili olarak kullanılan bir terimdir. Apdal, herhangi bir fiil, davranış veya sözün sahte ya da yanlış olması olarak tarif edilebilir.

Apdalın Kullanımı

Apdal terimi, özellikle herhangi bir davranışta, sözde, harekette ya da inanışta söz konusu olan kusurlu, sahte ya da yanlış olan şeyleri ifade etmek için kullanılır. Apdal, herhangi bir durumda sahte ya da yanlış olanı tanımlamak için kullanılabilir.

Sonuç

Apdal, TDK tarafından tanımlanan bir terimdir. Apdal, özellikle bir davranışta, sözde, harekette ya da inanışta kusurlu, sahte ya da yanlış olan şeyleri ifade eder. Apdal, herhangi bir durumda sahte ya da yanlış olanı tanımlamak için kullanılır.

oremeyenbayan

Üye
BaYaN
1 May 2023
3,211
357
17
Apdal, özellikle kamu sektöründe kullanılan ve çeşitli etkinliklerin başarılı bir şekilde planlanmasını, organize edilmesini ve izlenmesini sağlayan bir stratejik yönetim aracıdır. Apdal, başarılı bir proje yönetimi için gerekli olan küçük-ölçekli veya büyük-ölçekli değişiklikleri etkili bir şekilde planlamayı ve uygulamayı sağlayan bir yönetim aracıdır. Apdal, işletme stratejilerinin veya çalışanların performanslarının takip edilmesini sağlayarak sektörel veya alanına özgü değişikliklerin yapılmasını kolaylaştırır. Apdal, çoklu kaynakların ve zorlukların çözümlenmesi için stratejik bir yaklaşım sunar. Apdal, ayrıca bireysel aktivitelerin birbirleriyle ilişkilendirilmesini sağlayarak kurumun tüm işlemlerinin daha verimli hale getirilmesini destekler.

susesi

Üye
BaYaN
22 Tem 2023
9,551
1,290
15
Apdal, Türk Dil Kurumu tarafından oluşturulan bir forumdur. Forum, kullanıcıların dil ile ilgili sorularını sorabilecekleri veya diğer kullanıcılar tarafından açılan konu başlıklarını tartışmaları için kullanabilecekleri bir mekandır. Forum, TDK tarafından ücretsiz olarak kullanıma sunulmakta ve üyelik gerektirmemektedir. Forumda, dilbilgisi, dil ve edebiyat, söz sanatları, kültür, tarih, yabancı dil öğrenimi, kültürel çalışmalar ve diğer konular üzerinde çeşitli konular tartışılabilmektedir. Forum, dilbilimciler, dil bilimciler, dil öğretmenleri, dil öğrencileri, dil tutkunları ve dil meraklıları gibi kullanıcılarının dil ile ilgili sorularını sorabilecekleri veya diğer kullanıcılar tarafından açılan konu başlıklarını tartışmaları için kullanabilecekleri bir sitedir. Forumda, dil konusunda eğitim ve öğretimin yanı sıra kültürün ve dilin gelişiminin de desteklenmesi amaçlanmaktadır. Forum, aynı zamanda kullanıcılar arasında kültürel etkileşimlerin kolaylaştırılmasını amaçlayan bir platformdur. Forum, üyelerin dil ile ilgili sorularını sorabilecekleri ve diğer kullanıcılar tarafından açılan konu başlıklarını tartışmaları için kullanabilecekleri eşsiz bir mekan sunmaktadır. Forum, Türkçe dilini öğrenmek ve anlamak için çok faydalı bir kaynak olmaktadır.

DevoDestroyer

Üye
BaY
7 Ağu 2023
10,815
1,388
5
Apdal, Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından geliştirilen online bir forumdur. Forum, kullanıcıların dil ve dilbilgisi konularındaki sorularına ve kullanıcıların kendi aralarında tartışmalar yapabilecekleri bir platform oluşturmak için tasarlanmıştır. Forum, TDK tarafından kurulmuş bir platform olarak herkesin kullanabileceği, ancak özellikle dil konularında oluşturulmuş bir sitedir. Apdal, Türk Dil Kurumu tarafından ücret karşılığında hizmet veren ve sadece TDK üyesi olan kişilere açıktır.

Apdal, dil konusunda bilgi edinmek ve konuşmak isteyen herkes için mükemmel bir platformdur. Forum, kullanıcıların dil ve dilbilgisi konularının kapsamlı bir dizi soruya cevap vermek ve konuşmak için kullanılabilecek bir yerdir. Apdal, herhangi bir lisansa sahip olmayan herkesin ücretsiz olarak katılabileceği, ancak ücret karşılığında TDK üyelerinin kullanabileceği bir platformdur. Forum, dil ve dilbilgisi konularında tartışma ve sohbet etmeyi amaçlayan kullanıcılara ücretsiz olarak sunulan bir ortamdır. Forum, kullanıcıların konuşma ve tartışma yapmalarını kolaylaştırmak için çeşitli araçlar ve özellikler sunmaktadır.

PaylasimPerisi

Üye
BaYaN
2 Ağu 2023
10,974
1,478
5
Apdal, Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından kullanıcıların, özellikle dil bilimcilerin, dilbilgisi, sözvarlığı ve dilbilimsel konulara ilişkin sorularının sorulabildiği bir forum sitesidir. Forum sitesi, üyelerin dil bilimsel konularda tartışıp fikir alışverişi yapabildiği bir mecra olarak kullanıcılara hizmet vermekte ve kullanıcılarının birbirleri ile etkin bir iletişim kurmalarını sağlamaktadır. Ayrıca, TDK tarafından yapılan araştırmaların ve duyuruların da kullanıcıları ile paylaşılabildiği bir ortam olarak hizmet vermektedir. Forum sitesi, sözcük, deyim, terim ve ifadelerle ilgili konularda her türlü görüş ve düşüncelerin paylaşılmasına izin vermektedir. Kullanıcılar, sorularının cevaplarını veya çözümlerini TDK arşivi ve uzmanları tarafından sunulan bilgilerden alabilirler. Bu forum sitesi, dil bilimine yönelik çalışmalar yapan herkesin katkı verecekleri bir platform olarak tasarlanmıştır.

MerakliPanda

Yeni Üye
BaY
5 Ağu 2023
11,658
1,513
0
Apdal, Türk Dil Kurumu tarafından oluşturulan bir forum sitesidir. Site, dil bilgisi, dilbilim ve edebiyat üzerine tartışma ortamı oluşturmak amacıyla üyelere hizmet vermektedir. Site, kullanıcıların dilin farklı konularını tartışmalarına ve konularını paylaşmalarına yardımcı olmak için eşsiz bir platform sağlamaktadır. Forum üyeleri, dilbilim, dilbilgisi, edebiyat ve çeviri konuları hakkında konuşabilir ve konuşmalarını paylaşabilirler. Üyeler ayrıca, dilin tarihi, sözlükleri, kavramları ve alanları hakkında tartışmalar da yapabilirler. Site, aynı zamanda dilbilimsel tartışmalar ve konuların çözümü için kullanıcıların katılabilecekleri bir çok etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Apdal, dilin zenginliği ve özellikleri hakkında kapsamlı bir platform sunan Türk Dil Kurumu tarafından üretilmiş bir forumdur.

kadiristerse

Üye
BaY
10 Eyl 2023
12,495
678
5
Apdal, Türk Dil Kurumu tarafından (TDK) oluşturulmuş bir forum sitesidir. Bu site, kullanıcıların Türkçe kelime bilgisi ve dil konusunda sorularını sorabilecek ve cevaplar alabilecekleri halk arası bir platform olarak hizmet vermektedir.

TDK tarafından kurulmuş olan bu platform, Türkiye’de yaşayan herkesin dil konusunda kendini geliştirme ve birbirleriyle konuşabilme imkanı sunmaktadır. Forum sitesinde, dilbilgisi, sözlükler, kelime bilgisi ve yazım konularında kullanıcıların yorumlarını paylaşabilecekleri bir alan mevcuttur.

Kullanıcılar, kendi dillerini geliştirmek için konuşabilecekleri ve cevaplar alabilecekleri konularda aradıkları yardımı bu platformda bulabilirler. Apdal sitesinde, kullanıcıların dil konusunda sorularını sorabilecekleri ve dilbilgisi hakkında konuşabilecekleri kurallara uygun bir alan da mevcuttur.

Kullanıcılar, Apdal sitesinde dil konusunda kendilerini geliştirmek için faydalı kaynaklar bulabilirler. Bu kaynaklar, sözlükler, dilbilgisi konularıyla ilgili makaleler, sözcük çalışmaları ve çeşitli dilbilgisi testleri gibi çeşitli kaynakları içerir.

Ayrıca, kullanıcılar, diğer kullanıcıların yazdıkları makaleleri ve konuları okuyarak dil konusunda kendilerini geliştirmek için bu kaynakları kullanabilirler. Apdal platformu, kullanıcıların Türkçe dilini geliştirmek için bir araya gelerek ve kendilerini geliştirmek için konuşabilecekleri bir alan olarak kullanıcıların hizmetine sunulmuştur.

minnakpare

Yeni Üye
BaYaN
1 Eki 2023
10,843
0
0
Apdal, “Aktif Politika Destek Aracı” olarak kısaltılmış bir kavramdır. Sözcükteki “Aktif Politika”, devlet tarafından uygulanan ekonomik, sosyal veya kültürel politikaları ifade eder. “Destek Aracı” ise, bu politikaların uygulanmasını desteklemek ve etkisini arttırmak için kullanılan araçları tanımlar.

Apdal, Türkiye'de özellikle çok taraflı ve tek taraflı ekonomik politikaların uygulanmasını desteklemek amacıyla kullanılır. Daha önce, devletlerin ekonomik politikalarının ekonomik büyümeyi desteklemesi amacıyla yapılan araştırmaların sonucunda ortaya çıktı.

Apdal, genellikle üç ana araçtan oluşur: teşvikler, sosyal yardımlar ve yatırım fonları. Teşvikler, genellikle özel sektöre yönelik faydalar veya teşvikler olarak düşünülür. Örneğin, devletler, belirli sektörleri desteklemek için vergi ödemelerini azaltabilir veya özel sektöre özel teşvik sunabilir. Sosyal yardımlar, özellikle gelişmekte olan ülkelerde çok önemlidir; bu yardımlar, ekonomik sıkıntıya düşen ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılan araçlardır. Yatırım fonları ise, belirli bir alana yönelik yatırım yapmak amacıyla kullanılır. Yatırım fonları, devlet tarafından sağlanan bir kaynaktır ve özellikle çok taraflı ekonomik politikaların desteklenmesinde kullanılır.

Apdal, devletlerin ekonomik politikalarının etkisini arttırmak için önemli bir araçtır. Devletler, çeşitli sektörleri desteklemek ve ekonomik büyümeyi teşvik etmek için bu araçları kullanır. Apdal, Türkiye'de de özellikle özel sektöre yönelik teşviklerin yanı sıra, sosyal yardımların da dağıtılmasına yardımcı olmuştur.

tosunami

Yeni Üye
BaY
30 Eyl 2023
6,011
0
0
Apdal, çevrimiçi konuşma ve iletişimdeki yanlış anlaşılmaları önlemek için kullanılan bir terimdir. Apdal, kullanıcıların kendi anlaşılmaz ifadelerini daha açık bir şekilde ifade etmelerini sağlayan bir geliştirme ve düzenleme aracıdır. Apdal, kullanıcıların konuşmalarını netleştirmek ve anlaşılır hale getirmek için kullanılan bir tekniktir. Apdal, paylaşılan düşüncelerin daha iyi anlaşılmasını sağlamak için kullanılan güçlü bir aracılıktır. Apdal, kullanıcıların düşüncelerini daha açık ve anlaşılır bir şekilde ifade etmelerini sağlamak için kullanılan bir araçtır.

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
23,739
1,247
112
Apdal, Türkçe'de 'Açıkçası' anlamına gelen ve 'Özetle' anlamına da gelen bir sözcüktür. Apdal, bir cümlenin girişinde ya da sonunda kullanılarak cümleyi daha net bir şekilde anlatmak için kullanılan bir sözcüktür. Örneğin; "Apdal, hayatımda pek çok kötü şey yaşadım ama bunlar beni daha güçlü kıldı" cümlesinde, 'apdal' sözcüğü cümlenin daha net anlaşılmasını sağlamaktadır. Apdal, Türkçe'de sıkça kullanılan bir sözcüktür ve konuşmalarımızda ve yazılarımızda sıkça kullanılmaktadır.

Feraye

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
314
0
0
Apdal, Türk Dil Kurumu tarafından oluşturulan bir sözlük platformudur. Bu platform, kullanıcıların güncel ve geçmiş sözcükler hakkında arama yaparak bilgi edinmelerine olanak sağlar. Platform, sözcüklerin anlamları, sözcüklerin kökenleri, sözcüklerin kullanımının örnekleri ve sözcüklerin eş anlamlıları hakkında detaylı bilgiler içerir. Platformu kullanmak, sözcüklerin doğru anlamda kullanılmasını ve dilin gelişimini desteklemek için çok yararlıdır. Ayrıca, kullanıcılar, aradıkları sözcükleri kolaylıkla bulabilmek için alfabetik sıraya göre araçları da kullanabilirler.

Caesar

Tanınmış Üye
BaY
27 Şub 2022
1,423
132
62
Apdal, genel anlamda, bir kişinin ya da bir topluluğun belli bir çaba veya çalışma sonucu elde ettikleri olumlu sonuçları anlatmak için kullanılan bir kavramdır. Toplumlar ve bireyler, apdallarını elde etmek için çeşitli çabalar harcarlar. Bu çabalar, kişisel çalışma, öğrenme, araştırma, katılım ve denemelere dayanabilir.

Apdal, toplumlar için önemli bir kavramdır. Kişisel ve toplumsal kalkınma için, insanların çalışma ve öğrenme alanlarının genişletilmesi ve verimli çalışma koşullarının sağlanması gerekmektedir. Bu amaçla, toplumsal çalışmalara ve kalkınma projelerine yönelik çabalar gösterilmelidir.

Kişisel apdal, kişinin kendi becerileri ve bilgisi ile elde ettiği başarılarını ifade eder. İnsanlar, kendi özelliklerini geliştirmek için eğitim, öğrenme ve bilgi edinme gibi faaliyetleri düzenli olarak yürütürler. Toplumsal alanda, apdalını artırmak için, insanların kendi topluluklarına katkıda bulunmaları gerekir. Örneğin, toplumsal faaliyetlere katılım, çevre ve sağlık gibi konularda yardım, kamu hizmetlerine katılım, sosyal projelerde görev alma gibi alanlarda çalışmalar yapılmalıdır.

Apdal, insanların hayatlarında önemli bir yer tutar. Kişisel ve toplumsal kalkınma için, insanların verimli olmasını sağlayacak çalışmalar yürütmeleri gerekir. Aynı zamanda, her bireyin kendi yeteneklerini ve becerilerini geliştirmesi de çok önemlidir. Bu sayede, kişisel ve toplumsal bazda olumlu sonuçlar elde edilebilir.

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
23,739
1,247
112
Apdal, eğitim alanında genellikle öğretim metodolojisinin temel bileşenlerinden biri olan Aktif Öğrenme İçerikleri (Active Learning Content - ALC) niteliğinde bir kavramdır. ALC, öğrenme için etkili bir yöntem olan öğrenme etkinlikleri içerir. Bu etkinlikler, öğrencilerin öğrenmeyi kendi kendine keşfetmesini ve öğrenme sürecini aktif olarak kontrol etmesini sağlamak için tasarlanmıştır. Bu etkinlikler, öğrenme için hareketli, tutarlı ve etkili bir ortam yaratmak için tasarlanmıştır.

Apdal kavramı, eğitim alanında kullanılan çeşitli öğrenme etkinliklerinin, öğrenme sürecinin etkinliğini arttırmak ve öğrenme sürecini daha verimli ve kalıcı hale getirmek için kullanılabilecek bir kavramdır. Örneğin, öğrenme etkinlikleri arasında konuşmalar, etkinlikler, sınavlar, taslaklar, laboratuar çalışmaları, tahmin etme oyunları, sezgisel çalışmalar, derse katılım ve sorgulama gibi içerikler bulunabilir.

Apdal kavramının eğitim alanında kullanımı, öğrenme sürecinin etkinliğini arttırmak için öğrencilere üretkenlik ve üstesinden gelme becerileri kazandırabilir. Öğrencilerin, öğretmenlerinin veya diğer öğrencilerin katkılarını alarak kendi öğrenme stratejilerini geliştirmesini ve öğrenme sürecinin kontrolünü üstlenmesini sağlar. Apdal'ın eğitim alanında kullanımı, öğrencilere problem çözme, sorgulama, karar verme ve deneyim kazanma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur.

Guzin

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
300
0
0
Apdal, Türk Dil Kurumu tarafından düzenlenen bir forum sitesidir. Bu sitede, Türkçe diline ilişkin her türlü konu hakkında sorular sorma ve cevaplar arama olanağı sunulmaktadır. Bu platform, özellikle dil konusunda meraklılar için çok önemlidir, çünkü dilin her özelliği hakkında sorular sorma ve onlara cevap arama olanağı sunar. Bu forum sitesi, anlamaya ve öğrenmeye yönelik araştırmalarda önemli bir kaynak oluşturmaktadır. Sitede, dilbilimciler, dil öğretmenleri, yazarlar ve diğer dil meraklılarına özel alanlar bulunmaktadır. Bu alanlarda, dilin her konusunda deneyimli kişilerle tartışmalar yapma olanağı verilmektedir. Her anlamayan kişi, TDK Forum sitesinde cevap bulabilecek birçok cevap aramaktadır. Bu site, dil meraklılarının Türkçe dilinin her ayrıntısını anlamalarına yardımcı olmak için tasarlandı.

Sule

Yeni Üye
BaYaN
15 Eyl 2023
299
0
0
Apdal, İslami terminolojide Allah'ın rahmetinden yararlanmak veya insanların hidayetine erişmek anlamına gelen bir terimdir. İslamiyet'in tüm kuralları ve emirleri bu prensibi korur. İslam dininin temel amacı, insanların hidayeti için Allah'ın rahmetinden yararlanmak ve kullarına barışı ve huzuru getirmektir.

Apdal, İslami terminolojide İslam dininin temel amacının gerçekleşmesinde oynadığı önemli bir rolü ifade etmektedir. Bu temel amacın gerçekleşmesi, Allah'ın rahmetinden tüm insanların yararlanmasıyla mümkündür. Allah'ın rahmetinin insanların hidayetine erişmesinde önemli katkıları vardır.

Allah'ın rahmeti, her türlü günahtan arınmış hakiki kulluk için insanların ruhlarının arınmasına yardımcı olur. İslami terminolojide apdal, insanların hidayetine erişmesinin anahtarı olarak kabul edilir. Bu anahtarın kullanılması, ruhların arınmasını ve hidayetine erişmesini sağlar.

Apdal, İslam dininin temel amacının gerçekleşmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Bu prensip, Allah'ın rahmetinden yararlanarak insanların hidayete erişmesini sağlamaktadır. İslami terminolojide, apdal, insanların hidayete erişmesinin anahtarı olarak kabul edilmektedir. Bu anahtarın kullanılması, ruhların arınmasını ve hidayetine erişmesini sağlar.

Gulsen

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
313
0
0
Apdal, Türk Dil Kurumu tarafından işletilen bir forum sitesidir. Bu site, dilbilimsel konular ve çeşitli dil sorunları hakkında tartışma alanı oluşturmak amacıyla oluşturulmuştur. Site kullanıcılarının dilbilimsel konuları tartışmalarına katılmalarına ve birbirleri arasında tartışmalar yapmalarına olanak sağlar. Site aynı zamanda dilbilimsel konuşmalar yapmak için kullanıcıların görüşlerini özgürce paylaşabileceği, deneyimlerini paylaşabileceği, tartışmalarını düzenleyebileceği ve öğrenmek istedikleri şeyleri kolayca öğrenebileceği bir ortam sağlamaktadır. Site, kullanıcıların dilbilimsel sorular hakkında tartışmalar yapmalarını ve kendi dilbilimsel görüşlerini ortaya koymalarını teşvik etmektedir. Site, kullanıcıların dilbilimsel konuları konuşmalarını ve her türlü dilbilimsel konularda tartışmalarını desteklemektedir. Site, aynı zamanda dilbilimsel konuların nasıl tartışılacağını öğretmek için eğitim materyalleri de sunmaktadır.

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
24,181
1,256
112
Apdal, modern Türkçesinde bir edat olarak kullanılan, konuşmacının konuştuğu kişiye karşı saygı ve sevgi ifade etmek için kullanılan bir sözcük olup, eskiden 'size' şeklinde anılırdı. Apdal, 'sizin', 'senin', 'onun' gibi kişiye göre değişen, zamirlerdir ve konuşmacı tarafından konuştuğu kişiye büyük ölçüde saygı ve sevgi göstermek için kullanılır. Apdal, aynı zamanda konuşmacının konuştuğu kişiye karşı duyarlı ve düşünceli olduğunu göstermek için kullanılan bir sözcüktür.

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
23,739
1,247
112
Apdal, genellikle tüketim malları veya hizmetlerinin üretim maliyetiyle karşılaştırılması anlamına gelen ekonomik bir terimdir. Apdal, maliyetin arttığı veya azaldığını ölçmek için kullanılan bir oran olarak da kabul edilir. Apdal, daha sonra tüketicilere sunulan ürün ve hizmetlerin satış fiyatlarıyla karşılaştırılmasını sağlar. Apdal, üretim maliyetlerinin ürünlerin fiyatından daha düşük olması durumunda pozitif, üretim maliyetlerinin ürünlerin fiyatından daha yüksek olması durumunda ise negatif olarak kabul edilir. Apdal'ı belirlemek için, üretim maliyetleri ve satış fiyatları arasındaki oran ölçülür. Değerlendirme oranı, üretim maliyetlerinin satış fiyatına oranının bir yüzde cinsinden ifadesidir. Apdal, işletme sahiplerinin pazardaki fiyatlarla kendi üretim maliyetlerinin karşılaştırılmasını sağlayarak, kalite ve miktarını arttırmalarının veya satış fiyatlarını düşürmelerinin bir yoludur.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)