Arz, ekonomi terim olarak, tüketicilere sunulan toplam ürün ve hizmetleri ifade eder. Arzın temel özelliği, üreticinin ve tüketicinin arasındaki fiyat ve miktar arasındaki ilişkiyi ölçmektir. Arz, üreticinin ürettiği, mal ve hizmetleri satma olasılığını tanımlar. Üreticiler, arzı etkileyen faktörleri, çeşitli etkenleri ve piyasadaki arzın doğasını değerlendirmek için arz kuramını kullanır.
Arz kuramına göre, arz, üreticinin ürettiği miktar ve fiyat arasındaki ilişkiye bağlı olarak değişir. Arzın etkileyen faktörler arasında üreticinin kar beklentisi, üretim maliyetleri, üretici kararları, piyasaya olan talep, üretim teknolojisi ve arzın üretimini etkileyen diğer etkenler yer alır.
Arzın değişmesi, piyasadaki ürün ve hizmetlerin miktarını ve fiyatını etkiler. Arz artarsa, fiyat düşer; arz azalırsa, fiyat artar. Arzın çeşitli faktörlerden dolayı değiştiği için, üreticiler arz kuramını kullanarak, daha etkili üretim ve fiyatlandırma kararları alabilirler.
Arz, üreticinin ürettiği miktar ve fiyat arasındaki ilişkiyi ölçmek için kullanılan bir kavramdır. Arzın etkileyen faktörleri, üreticinin kar beklentisi, üretim maliyetleri, üretici kararları, piyasaya olan talep, üretim teknolojisi ve arzın üretimini etkileyen diğer etkenlerdir. Arzın değişmesi, piyasadaki ürün ve hizmetlerin miktarını ve fiyatını etkiler. Arz kuramı aracılığıyla, üreticiler daha etkili üretim ve fiyatlandırma kararları alabilirler.