Binme eğitimi, ata binmeyi öğrenmek için gerekli olan eğitim sürecidir. Ata binme eğitimi, ata binmeyi öğrenmek için gerekli olan her türlü eğitimin bir araya getirilmesidir. Bu eğitim, ata binmeyi öğrenmek için gerekli olan becerileri, bilgileri ve kabiliyetleri edinmek için gereklidir. Binme eğitiminin süresi, öğrenciye ve eğitmene bağlı olarak değişkenlik gösterir. Bazı öğrenciler, bu eğitimi birkaç gün içinde tamamlayabilirken, bazıları daha uzun süre alır. Ata binme eğitiminin temeli, at ile aranızdaki iletişime dayanır. Bu iletişim, atınızın size verdiği tepkilere göre zamanla geliştirilir. Ata binme eğitiminde, atınızın size verdiği tepkileri anlamanız ve bunlara uygun olarak ata binmeyi öğrenmeniz gerekir. Binme eğitiminin diğer önemli unsurları arasında, atınızın size olan güveni, ata binme teknikleri, binme alışkanlıkları ve ata binmede güvenlik konuları yer alır. Bu konuların tümünü öğrenmek, hareket etmek ve geliştirmek için binme eğitimi almak gereklidir. Binme eğitiminin süresi, öğrenciye ve eğitmene bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Bazı öğrenciler, bu eğitimi birkaç hafta içinde tamamlayabilirken, bazıları daha uzun süre alır. Ancak, ata binmeyi öğrenmek için gerekli olan güven, beceri ve bilgilerin tam olarak geliştirilmesi için genellikle en az bir ay süren bir eğitim programı tavsiye edilir.