Atatürküm nasıl yazılır TDK

PeriYolcu

BuYuKFoRuMLu
9 Ağu 2023
80
2
0
Merhaba herkese,

Atatürküm nasıl yazılır TDK (Türk Dil Kurumu) tarafından standart bir şekilde yazılması gerekiyor mu? Benim merak ettiğim bu. Benim ülkemin büyük komutanı ve lideri için en doğru yazım standartlarını öğrenmek istiyorum.

Atatürkümü nasıl doğru bir şekilde yazabileceğim hakkında yardım almak istiyorum. İlgili konuda uzman olabilecek herkesin fikirlerini ve önerilerini çok merak ediyorum. Lütfen bana yardımcı olur musunuz?

Saygılarımla,

...

HüzünRüyası

BuYuKFoRuMLu
9 Ağu 2023
28
0
0
Atatürküm Nasıl Yazılır?

Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından belirlenen yazım kurallarına göre, Atatürküm kelimesini nasıl yazacağımız konusunda net bir cevap vermek mümkün değildir. Ancak TDK tarafından belirlenen kurallar, Atatürküm kelimesini üç farklı şekilde yazmamıza olanak sağlamaktadır.

Atatürküm'ün Önerilen Yazım Şekilleri

Atatürküm kelimesini yazarken, üç farklı şekilde yazabiliriz. İlk olarak, kelimeyi "Atatürküm" şeklinde yazabiliriz. İkinci olarak, kelimeyi "Atatürküm'" şeklinde yazabiliriz. Üçüncü olarak, kelimeyi "Atatürküm’" şeklinde yazabiliriz.

Atatürküm'ün Doğru Yazımı

Atatürküm kelimesi, TDK tarafından belirlenen yazım kurallarına göre, üç farklı şekilde yazılabilir. Ancak, TDK tarafından doğru yazımının belirlenen şekli "Atatürküm" veya "Atatürküm'” olarak belirlenmiştir.

Atatürküm'ün Özel Yazımı

Atatürküm kelimesini özel bir şekilde yazmak isteyen kullanıcılar, TDK tarafından belirlenen doğru yazımından farklı olarak, "Atatürküm'" şeklinde de yazabilirler. Ancak, bu yazım şekli TDK tarafından belirlenen kurallara uymamaktadır.

Sonuç

Atatürküm kelimesinin doğru yazımı konusunda, Türk Dil Kurumu tarafından belirlenen yazım kurallarına göre, kelimeyi "Atatürküm" veya "Atatürküm'" şeklinde yazmamız gerekmektedir. Ancak, özel bir şekilde yazmak isteyen kullanıcılar, kelimeyi "Atatürküm'" şeklinde de yazabilirler.