Atık ne demek TDK

CennetBahcesi

Tanınmış Üye
BaYaN
4 Nis 2023
1,279
90
47
Merhaba arkadaşlar!

Atık ne demek TDK anlamına gelen aradığım bilgiyi bulamadım ve size sormak istedim. Atık nedir? TDK (Türk Dil Kurumu) tarafından ne anlama geliyor? Atık nedir ve hangi durumlarda kullanılır?

Çevremizin çoğu zaman kirletilmesine sebep olan ve doğal çevrenin tahribine neden olan atıkların çoğunlukla kimyasal ve fiziksel maddelerden oluştuğunu biliyoruz. Ancak atıkların ne anlama geldiğini ve TDK tarafından nasıl tanımlanacağını tam olarak bilmiyorum.

Atıkların ne anlama geldiğini, hangi durumlarda kullanılabileceğini ve TDK tarafından nasıl tanımlanacağını öğrenmek istiyorum. Lütfen, atık nedir ve TDK tarafından ne anlama geldiği hakkında konuşalım ve bunu paylaşalım.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
Atık Ne Demek TDK?

Atık, Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde; “Kullanılmış, artık faydalı olmayan veya kullanılmamış, faydalı olmasına rağmen elden çıkarılan şeyler” olarak tanımlanmaktadır. Atık; kullanılmış, artık gereksiz olan veya kullanılmamış ama faydalı olan şeylerin genel terimidir. Atıklar; çevrede çeşitli zararlara neden olan; malzeme, gıda, enerji, hava veya su gibi ürünlerin tüketimden sonra elden çıkarılmasıyla ortaya çıkan ve çevreye zararlı olan her türlü maddedir.

Atıklar; fiziksel, kimyasal ve biyolojik özellikleri itibariyle çevreye zararlı olan her türlü maddeler olarak tanımlanır. Atıklar; artık malzeme, gıda, enerji, hava, su, gaz, kimyasal ürünler veya üretim sırasında ortaya çıkan kirli veya zararlı maddeler olarak sınıflandırılabilir. Atıklar, iki kategoriye ayrılır; toplumsal atıklar ve endüstriyel atıklar. Toplumsal atıklar; evsel, tarımsal veya kamusal atıklar olarak sınıflandırılabilir. Endüstriyel atıklar ise; tekstil, kimyasal, sanayi, madencilik gibi çeşitli endüstri alanlarından ortaya çıkan atıklar olarak tanımlanır.

Atıkların Zararları Nelerdir?

Atıklar, çevreye zararlı etkiler oluşturur. Atıkların çevreye olası zararları; hava kirliliği, su kirliliği, toprak kirliliği ve biyolojik çeşitlilikte azalma olarak sınıflandırılabilir.

Hava kirliliği; atıkların yakılması veya atmosfere salınmasıyla oluşan kirliliktir. Atıkların atmosfere salınması, hava kalitesinin bozulmasına ve kanserojen maddelerin çoğalmasına neden olur.

Su kirliliği; atıkların kontrolsüz olarak atılmasıyla oluşan kirliliktir. Atıkların su kaynaklarına atılması, suyun kirlenmesine ve kirli suyun içilmesine neden olur. Bu durum çevredeki canlıların sağlıklarını olumsuz etkilemektedir.

Toprak kirliliği; atıkların toprak kaynaklarına atılmasıyla oluşan kirliliktir. Atıkların toprağa atılması, toprağın kirlenmesine ve bitkilerin zarar görmesine neden olur.

Biyolojik çeşitlilikte azalma; atıkların çevrede tüketimden sonra üretilmesiyle ortaya çıkan kirliliktir. Atıkların çevrede üretilmesi, canlıların yaşamlarını tehdit eder ve çevredeki biyolojik çeşitliliğin azalmasına neden olur.

Atık Yönetiminin Önemi Nedir?

Atık yönetimi; atıkların kontrolsüz olarak atılmasını önlemek ve çevreyi korumak için yapılan çalışmalardır. Atık yönetiminin önemi; atıkların kontrolsüz olarak atılmasını önlemek, çevreyi korumak, canlıların sağlığını korumak ve çevresel etkileri azaltmak için önemlidir. Atık yönetimi; atıkların toplanması, geri dönüşümü, kaynaklarının yeniden kullanılması ve çevreyi korumak için gerekli önlemlerin alınması gibi çalışmaları içerir.

Atık yönetiminin önemi; çevrenin kirlenmesinin önlenmesi, çevrenin korunması ve toplumsal sağlığın korunması amacıyla oldukça önemlidir. Atık yönetimi; çevredeki kirliliğin önlenmesi, çevrenin korunması ve toplumsal sağlığın korunması için çok önemlidir.

Sonuç

Atıklar, çevrenin kirlilmesi, çevrenin korunması, canlıların sağlığının korunması ve toplumsal sağlığın korunması için önemli bir konudur. Atıklar, kontrolsüz bir şekilde atılması durumunda çevreye zararlı etkiler oluşturur. Atık yönetimi, atıkların kontrolsüz olarak atılmasını önlemek ve çevreyi korumak için çok önemlidir.

FikirleriM

Moderator
Yetkili
Moderator
BaYaN
10 Tem 2023
6,818
832
82
Atık, kullanılmış ya da artık gereksiz hale gelmiş materyaller, ürünler veya altyapıların ortaya çıkardığı her türlü kalıntıdır. Atıklar küresel çapta çevre kirliliğine neden olan, çevre sağlığı ve ekonomi üzerinde olumsuz etkileri olan zararlı maddelerdir. Atıklar çoğu zaman insanların yaşamlarının kalitesini düşüren ve doğal kaynakları tüketen üretim ve tüketim alışkanlıklarının sonucudur. Atıkların ortadan kaldırılması veya azaltılması, çevre sağlığının korunması ve daha çevreci bir yaşam için önemli bir adımdır.

susesi

Üye
BaYaN
22 Tem 2023
9,551
1,290
15
Atık, kullanılmış, tüketilmiş veya artık gerekli olmayan maddelerin tamamına verilen genel adıdır. Atıklar, insanların günlük yaşamlarında doğal kaynakların tüketilmesi, hızlı üretim ve tüketim süreçleri ve üretim faaliyetleri sonucu üretilen ürünlerin tüketimden sonra ortaya çıkan ürünlerdir. Atıklar, çevresel, ekonomik ve sağlık sorunlarına neden olabilir. Atıkların ortaya çıkmasını önlemek, gereksiz atıkların üretiminin azaltılması ve atıkların doğru bir şekilde geri dönüşümünün sağlanması gibi çevre dostu stratejiler ortaya konulmalıdır. Böylelikle, çevresel ve ekonomik kazanımlar elde edilebilir.

PaylasimPerisi

Üye
BaYaN
2 Ağu 2023
10,974
1,478
5
Atık, bir üretim veya kullanım sürecinde üretilen veya meydana gelen artık maddeler, parçalar, araçlar veya ürünleri ifade eder. Atıklar, kullanım sonlandıktan sonra geri dönüşüm için toplanan veya doğrudan çevreye boşaltılan her türlü madde, malzeme veya üründür. Atıklar, farklı çevresel, sağlık veya güvenlik riskleri taşıyabilir. Atık yönetimi, ülkelerin çevreyi ve insan sağlığını korumak için kullandıkları bir yönetim aracı olup, atıkların üretim, kullanım ve geri dönüşümünün kontrolünü sağlar. Atık yönetimindeki amaç, üretilecek atıkların azaltılması ve atıkların oluşturduğu çevresel riskleri minimuma indirmektir.

MerakliPanda

Yeni Üye
BaY
5 Ağu 2023
11,658
1,513
0
Atık, kullanılmış, artık gereksiz olan ürünleri ya da materyalleri ifade eder. Atık, çevreye zarar veren, zamanla bozulan veya zararlı hale gelen kalıntılardır. Atık, ormanların ve denizlerin kirletilmesi, havayı kirletmesi veya sağlık açısından zararlı olması gibi çok farklı nedenlerle üretilir. Çoğu zaman, insanlar tarafından üretilen atıklardan kaynaklanmaktadır. Artık ev, ofis ve fabrika atıkları gibi katı, sıvı ve gaz şeklinde atıklar bulunabilir. Bunların arasında plastik, deri, metal, kauçuk, cam, karton, çöp gibi çeşitli maddeler vardır. Atıkların çoğu çevreye zarar verici olduğundan, çevre koruma kurallarına uygun olarak, atıkların geri dönüşümü, değerlendirilmesi ya da imhası gerekmektedir. Atıkların kontrol altına alınması, çevreyi korumak için çok önemlidir.

QuccuK

Üye
BaYaN
3 Eyl 2023
19,770
1,031
15
Atık, kullanılmış, bozulmuş, artık işlevi göremeyen, gereksiz her türlü malzeme veya maddeye verilen isimdir. Atıklar çoğunlukla çevre kirliliğinin ve çevresel zararların bir sonucu olarak ortaya çıkmaktadır. Atıkların kaynağına göre, atıklar fiziksel, kimyasal, biyolojik veya radyolojik olabilir. Fiziksel atıklar gıda artıkları, kâğıt artıkları, poşet artıkları ve kumaş artıkları gibi basit maddelerden oluşur. Kimyasal atıklar ise çözeltiler, sıvılar ve tozlar şeklinde ortaya çıkan kimyasal maddelerden oluşur. Biyolojik atıklar ise hayvan veya bitki artıkları, çürük meyve ve sebzeler, bitki besin maddeleri ve hayvansal besin maddeleri gibi maddelerden oluşur. Radyolojik atıklar ise nükleer santrallerden, çalışma gruplarından veya laboratuvarlardan ortaya çıkar ve tehlikeli maddeler içerir.

Atıklar, çevre kirliliği ve çevresel zararlara neden olmaktan başka, sağlık riskleri teşkil edebilir. Çöp ve atıkların ne olduğu, onların nereye gittiği ve bunların hangi kurallara uygun olarak işlendiği önemlidir. Atıkların toplanması, sınıflandırılması, işlenmesi ve son olarak geri dönüşüm için kullanılması gerekmektedir. Atıkların toplanması ve işlenmesi, kirlilik ve çevresel zararların ortadan kaldırılmasına yardımcı olacaktır. Geri dönüşüm, atıkların yeniden kullanma, kaynak tasarrufu ve çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla bir çevre koruma stratejisidir.

kadiristerse

Üye
BaY
10 Eyl 2023
12,495
678
5
Atık; artık kullanılamaz, tüketimden sonra kalan ve geri dönüşüm için uygun olmayan materyallerin tümünü kapsayan genel bir terimdir. Atık; insanların yaşamlarını ve çevreyi olumsuz etkileyebilecek maddelerin oluşturduğu ürünlerdir. Atıklar, çeşitli şekillerde üretilir ve tüketilir. Atıklar, sağlık ve çevre üzerinde çeşitli olumsuz etkilere yol açabilecek, biyolojik, fiziksel ve kimyasal maddelerden oluşabilir.

Atıklar, çevre sorunlarına neden olabilir ve gereksiz tüketimin önlenmesine ve geri dönüşümün teşvik edilmesine katkıda bulunabilir. Atıklar, çevreyi kirletmek, doğal kaynakları tüketmek ve sağlık sorunlarına neden olabilir. Atıklar, çevrede artan havadaki karbondioksit salınımı, denizlerdeki balık ölümleri, plastik kirliliği veya toprağın kirlenmesi gibi zararlı etkilere neden olabilir. Atıklar, sürekli üretilir ve çevrenin korunması, doğal kaynakların tüketiminin azaltılması ve çevreye duyarlı davranılması için önlemler alınmalıdır.

Atıkların çevreye olan zararının önlenmesi için çeşitli önlemler alınmalıdır. Öncelikle, sağlıklı ve çevreye duyarlı üretim ve tüketim gereklidir. Büyük ve küçük üreticilerin üretim ve tüketim süreçlerini gözden geçirmeleri ve çevreye zarar vermeyen ürünler üretmeleri gerekmektedir. Ayrıca, tüketicilerin çevreye duyarlı tüketim alışkanlıkları geliştirmeleri, atıkların üretimini azaltmak için önemlidir. Son olarak, atıkların geri dönüşümünü teşvik etmek ve atıkların geri dönüşümü için toplama sistemlerinin geliştirilmesi gerekmektedir.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
Atık, kullanılmış, tüketilmiş veya kullanımının son bulduğu malzemeler, gıda, evyapımı ürünler veya üretimden çıkan artıkların tümüne verilen genel isimdir. Atık, insan veya hayvan faaliyetleri sonucunda ortaya çıkan ve çevre kirliliği veya insan sağlığını olumsuz etkileyebilecek maddeler olarak da tanımlanabilir. Atıklar, her türlü organik veya inorganik maddelerden oluşabilir. Atıklar, çevre üzerindeki olumsuz etkilerinin önlenmesi, kontrol edilmesi veya ortadan kaldırılması amacıyla çeşitli yöntemlerle işlenerek veya depolanarak bertaraf edilebilir. Atıkların bertaraf edilmesi için kullanılan yöntemler arasında geri dönüşüm, yeniden kullanım, toprak altına gömme veya enerji üretimi gibi çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Atıkların bertaraf edilme yöntemlerinin seçiminde, çevre ve insan sağlığına olan etkileri, atıkların temizlenme maliyetleri, atıkların depolanması ve bertaraf edilmesi için gereken süreler ve atıkların çevreye olası zararları gibi bazı faktörler göz önünde bulundurulmalıdır.

karizmator

Yeni Üye
BaY
1 Eki 2023
5,432
0
0
Atık, kullanılmış veya artık işe yaramayan malzemelerin veya ürünlerin tüketilmiş olan veya kullanılmayan kısımlarını ifade eder. Atıklar, çevresel ve ekonomik riskler taşıyabilir, bu nedenle çoğu ülkede yasalar tarafından denetlenmektedir. Atıkların toplanması ve işlenmesi, çevre kirliliğini önlemek için önemli bir adım olabilir. Atıkların geri dönüştürülmesi, çevreye ve insan sağlığına zarar vermeden yeniden değerlendirilmesini sağlayarak çevre kirliliği riskini önlemek için önemli bir adım olabilir.

karizmator

Yeni Üye
BaY
1 Eki 2023
5,432
0
0
Atık, artık kullanılmayan, bozulmuş ya da gereksiz olarak görülen maddelerin genel adıdır. Örneğin, evsel atık, endüstriyel atık, tarımsal atık gibi farklı türleri vardır. Bu atıklar, kirliliğe yol açarak çevre kirliliğine ve sağlık sorunlarına sebep olabilir. Bu nedenle, atıkların uygun biçimde toplanması ve çevreye zarar vermeden yönetilmesi gerekmektedir. Atıkların toplanmasının, çevre kirliliğini önlemeye yardımcı olacağı gibi, geri dönüşüm yöntemiyle değerlendirilebilir. Geri dönüşüm, atıkların üretim sürecine yeniden katılmalarını sağlayarak, çevresel etkilere neden olan kaynakların tüketimini azaltmaya yardımcı olur.

Sezen

Yeni Üye
BaYaN
15 Eyl 2023
312
0
0
Atık, kullanılmış veya işlevi bitmiş olan maddelerin ortaya çıkardığı artık, geri kalan veya yararlanılamaz olan maddelerin tümüne verilen isimdir. Atıklar, evlerimizden, ticari ve sanayi faaliyetlerinden, tarımsal üretimden, hizmet sektöründen ve diğer faaliyetlerden kaynaklanan ürünler ve hizmetlerin üretiminde ve kullanımında ortaya çıkarlar. Atıklar çok çeşitlidir ve çeşitli yöntemlerle geri dönüşüme tabi tutulabilirler. Atıkların geri dönüşümleri, çevreyi koruma ve insan sağlığını korumak için çok önemlidir. Atıkların geri dönüşümü, çevre kirliliğini azaltmak, enerji tasarrufu sağlamak ve tekrar kullanılabilir hammadde üretmek için kullanılır.

HayalbaZ

Moderator
Yetkili
Moderator
BaYaN
4 Nis 2023
1,302
127
7
Atık, kullanım süresi dolmuş, artık herhangi bir amaca hizmet etmeyen, tüketimden sonra üretilebilecek hiçbir ürün ya da hizmeti üretmeyen her türlü maddeyi ifade eder. Atık, doğadan elde edilen ve fabrikalarda üretilen maddelerin ya da ürünlerin kullanım süresi dolmuş ve kullanılmaz hale gelmesidir.

Atık, çevre kirliliğine neden olan, zararlı maddelerin meydana geldiği, çevreyi olumsuz etkileyen kalıntılar veya malzemelerdir. Atık, çevre kirliliği ile ilgili etkenleri artırabilen, kimyasal, biyolojik veya fiziksel olarak zararlı maddelerin meydana getirdiği, çevreyi kirletici tüm maddelerdir. Atık, insanların yaşam koşullarını ve çevreyi olumsuz etkileyen kalıntılar veya malzemelerdir. Atık, çevre kirliliğini artıran, çevreyi olumsuz yönde etkileyen, zararlı maddelerin meydana getirdiği veya çevreyi kirletici tüm maddelerdir.

Atıklar, çevre kirliliğini engellemek, çevre sağlığını korumak ve çevresel kalitenin sürdürülebilirliğini sağlamak için önemli bir konudur. Atıkların oluşumu önlenmeli ve atıkların çevreye ve insan yaşamına verdiği zararların azaltılması için çeşitli önlemler alınmalıdır. Atıkların kontrol altına alınması, çevre kirliliğini engellemek için her zamankinden daha önemlidir. Atıkların geri dönüşümü, geri dönüşümü mümkün olan her çeşit atıkların çevreye ve insan yaşamına verdiği zararların azaltılmasına yardımcı olacaktır. Atıkların kontrol altına alınması, çevre kirliliğini engellemek için her zamankinden daha önemlidir.

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
18,649
641
5
Atık, kullanılmış ve artık gereksinimi olmayan her türlü madde, ürün veya malzemedir. Atıklar, üretim süreçlerinde, kullanım ve tüketim sonrasında, doğal kaynakların kullanımı sonucu oluşan veya teknoloji kullanımıyla meydana gelen ürünlerdir. Atıklar, sağlık, çevre ve ekonomik açıdan olumsuz etkilere neden olabilir. Atıklar, toplumsal yaşamın her alanında ortaya çıkabilir ve çevreye kalıcı zararlar verebilecek kimyasal maddeler içerebilir. Atıkların çevreye zararlı etkilerinden kaçınmak için atık yönetimi, atıkların sınıflandırılması, atıkların başka ürünlerin malzemesi olarak kullanılması, geri dönüşümü ve atıkların doğadan uzaklaştırılması gibi önlemler alınmalıdır.

Seren

Yeni Üye
BaYaN
15 Eyl 2023
307
0
0
Atık, kullanılmış veya artık değersiz olarak görülen herhangi bir ürün, malzeme veya madde için kullanılan bir terimdir. Atık, çoğunlukla üretim, gıda üretimi, tarım, ev yaşamı, tüketim alışkanlıkları veya diğer faaliyetlerden oluşan arızalı ürünler, maddeler veya maddelerden oluşur. Atıkların çoğu, herhangi bir biçimde geri dönüştürülemez veya tekrar kullanılamaz. Atıklar, insanların veya doğal kaynakların sağlığı veya çevre üzerindeki zararlı etkileri nedeniyle önemli bir sorundur. Atıkların çoğunlukla düzenli olarak toplanması ve uygun şekilde bertaraf edilmesi gerekmektedir. Atık yönetimi, bu gibi atıkların oluşmadan önce, oluştuğunda veya bertaraf edildikten sonra kontrol altında tutulmasını veya önlenmesini kapsayan bir süreçtir. Atık yönetiminin amacı, çevre ve insan sağlığını korumak veya çevresel kirliliğin önlenmesidir.

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
18,649
641
5
Atık, kullanılmış veya kullanılmamış olsa da artık üretim sürecinde işe yaramaz hale gelen her türlü maddeyi ifade eder. Atıklar, üretim sürecinde oluşan doğal veya işlenmiş maddelerin üretim sürecinden çıkmasıyla ortaya çıkar. Atıklar arasında, doğal kaynaklardan elde edilen hammaddeler, üretim sırasında meydana gelen artıklar ve kullanıma hazır ürünlerin satışından sonra arta kalan parçalar da vardır. Atıkların oluşumu, çevreyi ve insan sağlığını olumsuz etkileyebilir. Özellikle kimyasal atıklar, çevre ve insan sağlığına zararlı olabilir. Bu nedenle, atıkların toplanması, yönetilmesi ve geri dönüşümü çok önemlidir.

Eğitimciler, çevreyi korumak ve çevresel kirliliği önlemek amacıyla öğrencilere atıkların önemi ve yönetimi hakkında bilgi vermelidir. Öğretmenler, öğrencilere, atıkların nasıl toplanması, yönetilmesi ve geri dönüşümünün önemi hakkında anlatmalıdır. Öğretmenler, öğrencilere geri dönüşümün önemini vurgulamalı ve öğrencilere, çevre ve insan sağlığını korumak için atıkların nasıl toplanacağını, değerlendirileceğini ve geri dönüşümün nasıl yapılacağını öğretmelidir. Ayrıca, öğrencilere çevreyi korumak için farkındalık oluşturmalı ve çevreye zararlı atıkların üretilmesinin önlenmesi için gerekli önlemleri almaları gerektiğinin altını çizmelidir.

Sevil

Yeni Üye
BaYaN
15 Eyl 2023
292
0
0
Atık, aradığımız şeye ulaşamayıp veya kullanılamayacak duruma gelmiş olan herhangi bir ürün, malzeme veya araçtan elde edilen ürünleri ifade eder. Atık, çevresel ve ekonomik açıdan önemli bir sorundur. Atık, geçmişten günümüze kadar her ülkede etkili olmuştur ve çevresel, ekonomik ve sağlıkla ilgili ciddi riskler oluşturmuştur. Atık, çevremizi olumsuz etkileyen, çevresel ve ekonomik kayıplara yol açan ve sağlığımızı olumsuz etkileyen çok çeşitli maddelerden oluşur. Atık, temizlenmemiş buzullardan, çöplerden, atık sulara, kimyasal maddelerden, plastik ve diğer atık maddelerden oluşabilir. Atıkların çevreye zararlı olmasının en önemli nedenleri, atıkların çevreye doğru yayılması veya çevredeki doğal kaynakların kirletilmesidir. Atıkların yönetimi, çevresel ve ekonomik açıdan önemlidir. Atıkların yönetimi, atıkların toplanması, ayrıştırılması, geri dönüşümü, yeniden kullanımı ve çevreye verilmesidir. Atıkların yönetimi, atıkların fiziksel, kimyasal ve biyolojik olarak kontrol edilmesi ve kirliliğin önlenmesi için önlemler alınmasını gerektirir. Atıkların yönetiminde etkin bir çözüm, atıkların çevresel olarak uygun şekilde geri kazanımı ve çevreye verilmesidir.

Melisa

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
289
0
0
Atık, çevremizi kirletici veya zararlı olan her türlü maddeyi ifade eder. Genel anlamda, atıkların üretimin veya tüketimin sonucu olarak oluşan her türlü artık madde olarak nitelendirilebilir. Atıklar, su, hava, toprak ve bitki yaşamı gibi doğal kaynaklarda oluşabilecek çevresel veya sağlık sorunlarına neden olabilecek maddelerden oluşur. Atıklar, doğal kaynakların zarar görmesini önlemek için ortadan kaldırılmalıdır.

Atıklar, üretim sırasında oluşan veya artık maddeler olarak kabul edilen birçok çeşitli maddelerden oluşur. Bunlar, bitkisel, hayvansal veya kimyasal olabilir. Atıklar, üretim sürecinde oluşan maddelerden kaynaklanır veya tüketim sonrasında ortaya çıkar. Atıklar, çöplüklerde ya da çevredeki alanlarda bırakılabilir veya uygun şekilde işlenerek yeniden kullanılabilir.

Atıkların doğru şekilde yönetilmesi ve kontrol altına alınması, çevre sağlığını korumak için önemlidir. Atıkların doğru ve güvenli bir şekilde geri dönüşüme tabi tutulması, çevresel kirliliğin önlenmesine yardımcı olur. Atıkların kontrol altına alınması ve doğru geri dönüşüme tabi tutulması, çevre sağlığını korumak ve doğal kaynakların kaybolmasını önlemek için önemlidir.

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
24,616
1,247
112
Atık, çevreye zarar veren, kullanılmayan ya da artık çöp olarak kabul edilen her türlü madde ya da malzeme anlamına gelir. Atıklar çevreyi kirletmek veya tehlikeli maddelerin havaya, kara ya da suya karışmasına neden olmak için özel araçlar kullanılarak toplanır ve yok edilir. Atıkların kontrol altında tutulması, çevreyi kirletmeyecek veya tehlikeli maddelerin havaya, kara ya da suya karışmasına engel olmaya çalışılır. Atıkların kontrol altına alınması, çevre kirliliğini önlemek için önemlidir.

DigitalPortakal

Üye
BaYaN
10 Eyl 2023
17,161
398
5
Atık, üretim veya kullanım süreçlerinde kalan, kullanılmayan veya çöp olarak adlandırılan kalıntıları ifade eder. Atıklar, doğal kaynakların küresel çevre üzerindeki etkisine yol açabilecek veya çevreye zarar verebilecek kimyasal maddelerden oluşabilir. Atık, çevrenin kalitesini bozan ve ciddi sağlık riskleri oluşturan maddelerdir. Atıklar, küresel çevre üzerinde kalıcı etkileri olan veya çevresel riskler oluşturabilecek kirlilik kaynakları olabilir. Atıklar, evlerden, iş yerlerinden, sanayiden ve üretim tesislerinden kaynaklanabilir. Atıklar, insanların çevreye karşı sorumluluklarının bir parçasıdır ve çevrenin korunması için önemlidir. Atıkların çevreye olan etkilerini minimize etmek veya ortadan kaldırmak için, çeşitli atık yönetim stratejileri geliştirilmiştir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)