Avusturyada lise kaç sene

mahkum

Tanınmış Üye
BaY
9 May 2021
1,423
116
62
Merhaba! Avusturyada lise kaç sene sürer? Çok merak ediyorum. Biraz araştırma yaptım ama net bir cevap bulamadım. Bu konuda size yardımcı olabilir misiniz? Avusturyada lise okulunun süresi, ne kadar süreceği ve ne gibi ek sınavların olup olmadığı hakkında bilginiz var mı? Lütfen bilgi vermenizi rica ediyorum. Çok teşekkürler.

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
21,847
1,247
112
Avusturyada Lise Kaç Sene?

Avusturya'da lise öğrencisi olmak için öncelikle ortaokul bitirmek gerekmektedir. Avusturya'da ortaokul 8 yıl sürmektedir. Bu 8 yılın sonunda, öğrenciler 9. sınıfta mezun olma hakkına sahiptir. Mezun olan öğrenciler isteğe bağlı olarak liseye devam edebilir. Avusturya'da lise eğitimi 4 yıl sürmektedir. Avusturya'daki lise eğitiminin sonunda alınan diplomadan sonra, öğrencilerin üniversiteye geçişlerini sağlamak amacıyla, bir sınav sistemi bulunmaktadır.

Avusturya'daki lise eğitimi, öğrencilerin öncelikle temel dersleri almalarını sağlar. Temel dersler arasında fizik, kimya, tarih, matematik, dil ve edebiyat bulunmaktadır. Ayrıca öğrencilerin tercih edebileceği alanlara yönelik dersler de mevcuttur. Avusturya'da lise okuluna kayıt yaptıran öğrenciler, okullar tarafından sağlanan öğrenim görmek için önkoşulları yerine getirmelidir.

Avusturya'da lise eğitiminin sonunda, öğrencilerin üniversiteye geçişlerini sağlamak amacıyla, bir sınav sistemi bulunmaktadır. Matura adı verilen bu sınav, öğrencinin lise düzeyindeki eğitimini ölçmek amacıyla uygulanmaktadır. Matura sınavını başarı ile tamamlayan öğrenciler, üniversiteye geçiş için izin almış olurlar.

Avusturya'da lise eğitimi 4 yıl sürmektedir. Bu 4 yıllık süreç içerisinde, öğrenciler temel dersleri almakta ve tercih edebilecekleri alanlara yönelik dersleri de almaktalar. Matura sınavını başarı ile tamamlayan öğrencilerin üniversiteye geçişlerini sağlamak amacıyla uygulanan bu sınav, Avusturya'da lise eğitiminin sonunda yer almaktadır.

• Like
Reactions: Aybuke

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)