Bilimsel makale hangi yazı tipiyle yazılır

poam

Üye
BaYaN
26 May 2023
1,293
121
17
Merhaba,

Bilimsel makaleler hangi yazı tipiyle yazılmalı? Bu soruyla ilgili olarak yardım istiyorum. Uzun zamandır bilimsel makalelerin nasıl yazılacağını merak ediyorum. Özellikle düzgün ve akıcı bir dil kullanımının önemi hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorum. Ayrıca, bir bilimsel makalede hangi tekniklerin kullanılması gerektiği hakkında da daha fazla bilgi almak istiyorum.

Bu konuda bilginizi paylaşmanızı rica ediyorum. Verdiğiniz yardım için şimdiden teşekkür ederim.

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
23,696
1,256
112
Bilimsel Makale Yazımı Neden Önemlidir?

Bilimsel makaleler, çoğu araştırma ve konularla ilgili konular hakkında bilgiler sunmak için yazılır. Bu nedenle, bilimsel makalelerin doğru ve etkili bir şekilde yazılması çok önemlidir. Bilimsel makaleler okumak için çok önemlidir, çünkü okuyucuya bilimsel olarak doğru ve etkili bir şekilde yazılmış bilgiler sunmaktadır.

Bilimsel Makale Yazımı Hangi Yazı Tipiyle Yapılır?

Bilimsel makale yazımı, genellikle APA tarzı yazım şekliyle yapılır. APA (American Psychological Association) tarzı yazım şekli, makalelerin, derlemelerin ve diğer yayınların yazımında kullanılan düzenli bir yazım tarzıdır. Bu tarz, yazımın düzenlenmesi, kaynak alımı, sayfa numaralandırması ve düzenlenmesi gibi konularda standartlar sunmaktadır. APA tarzı yazımının standartlarına uygun olarak yazılmış bilimsel makaleler, okuyuculara daha kolay anlaşılır ve anlaşılır bir şekilde sunulur.

• Like
Reactions: Feride

QuccuK

Üye
BaYaN
3 Eyl 2023
18,427
1,031
15
Bilimsel makaleler, genellikle akademik araştırmalar, çalışmalar ve deneylerin konuşlandırılmış sonuçlarını içeren bilimsel yayınlar olarak tanımlanır. Bilimsel makaleler, çoğunlukla özgün bir araştırmanın ya da deneyin sonuçlarının detaylı bir biçimde açıklandığı, çoğunlukla yayınlanmış bir yazı şeklinde ortaya konan bilimsel çalışmalardır. Bu yazılar, çoğunlukla standart bir şekilde yazılır ve formatlanır. Genellikle, bir bilimsel makale, giriş, metodolojik bölüm, sonuçlar ve tartışma bölümlerinden oluşur. Bu bölümlerin her biri, ayrıca alt başlıklar içerebilir, bu da bilimsel makalenin tamamının okunmasının daha kolay olmasını sağlar. Ayrıca, bilimsel makaleler genellikle akademik kaynaklar ve referanslar ile desteklenir. Bu, makalenin konusu ile ilgili olarak okuyucuya daha fazla bilgi sunmak için kullanılır. Son olarak, bilimsel makaleler genellikle sıkı bir biçimde düzenlenir ve basit bir dil kullanılır. Bu, okuyucuların kolayca anlamasını ve konu hakkındaki fikirlerini oluşturmasını sağlar.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)