Bir an evvel ne demek

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
18,791
641
5
An evvel ne demek? An evvel sözü Türkçe dilinde önce, daha önce, önceki anlamına gelir. An evvel sözcüğünün kullanımı çoğunlukla geçmiş zamanı ifade etmek için kullanılır. Örnek olarak, bir konuşmada “An evvel gittim” diyebiliriz. An evvel sözcüğü kullanımının bir diğer alanı da bir şeyin önceki durumunu ortaya koymaktır. Örneğin, “An evvel kalınca, gökyüzüne baktık” cümlesinde an evvel sözcüğünün kullanımı gökyüzüne bakmamızın önceki durumu olarak kullanılır. An evvel sözcüğünün son kullanım alanı ise, bir şeyin öncesinde olmasını göstermektir. Örneğin, “An evvel, banyodan çıkarken, havluyu alıp gittim” cümlesinde an evvel sözcüğünün kullanımı banyodan çıkmadan önce bir şey yapmamızı göstermek için kullanılmıştır. An evvel sözcüğü, günlük konuşmalarda sık kullanılır. An evvel sözcüğünün kullanımı, geçmiş zamanı, önceki durumu veya bir şeyin öncesinde oluşu ifade etmek için oldukça yaygındır.

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
25,199
1,256
112
An evvel ne demek? An evvel, Türkçe'de kullanılan bir sözcük olup, geçmişte olmuş olan veya yapılmış olan şeyleri ifade etmek için kullanılır. An evvel, "önce", "önceki" veya "öncelikle" anlamına gelmektedir. An evvel, geçmişte olmuş olan bir olayı, durumu veya deneyimi anlatmak amacıyla kullanılır. Örneğin, "An evvel, benim evimde bir köpek vardı" gibi. An evvel, aynı zamanda bir ifade olarak da kullanılabilir ve gelecekte olacak olayların önüne geçmeyi, öncelikle önemli olan şeyleri yapmayı anlatmak için kullanılır. Örneğin, "An evvel, çalışmaya başlayacağız" gibi.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:1)