Biraz evvel ne demek

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
25,397
1,256
112
Biraz evvel ne demek? Biraz evvel ifadesi bir zaman kavramını göstermek için kullanılır. Bu ifade, geçmişi göstermek için kullanılan bir zaman dilimi ifadesidir. Türkçeye en yakın karşılığı "yakın geçmişte" ya da "bir süre önce" olarak çevrilebilir. Biraz evvel ifadesi, geçmişteki bir olayın yakın geçmişe yakın bir anda, ancak önce olmuş olan bir olayı anlatmak için kullanılır. Örneğin, "Biraz evvel, güneş batıyordu" cümlesi, güneşin yakın geçmişte batmış olduğunu anlatır. Aynı biçimde, "Biraz evvel, arkadaşımla konuştum" cümlesi, arkadaşımla yakın geçmişte konuşmuş olduğumu anlatır.

Biraz evvel ifadesi aynı zamanda, bir olayın yakın geçmişte olmuş olması durumunda, bir şeyi sonradan yapmak için de kullanılabilir. Örneğin, "Biraz evvel çatıyı onaralım" cümlesi, çatının yakın geçmişte onarılmasının gerektiğini anlatır. Biraz evvel ifadesi, geçmişteki bir olayın yakın geçmişte olmuş olması durumunda, bir şeyi yapmak için de kullanılabilir. Örneğin, "Biraz evvel oturma odasını temizliyordum" cümlesi, yakın geçmişte oturma odasını temizlemiş olduğumu anlatır.

Biraz evvel ifadesi, yakın geçmişte olmuş olan bir olayın yakın geçmişte olmuş olması durumunda, farklı zaman dilimleri arasında kullanılabilir. Örneğin, "Biraz evvel, o yılın başındaydım" cümlesi, yakın geçmişte o yılın başında olmuş olduğumu anlatır. Aynı biçimde, "Biraz evvel, on yıl önceydi" cümlesi, yakın geçmişte on yıl önce olduğunu anlatır.

Biraz evvel ifadesi, zaman içerisinde geçmiş olayların özetlenmesi ve sınıflandırılması için de kullanılabilir. Örneğin, "Biraz evvel, üç gün önceydi" cümlesi, yakın geçmişte üç gün önce olmuş olduğunu anlatır. Aynı biçimde, "Biraz evvel, birkaç hafta önceydi" cümlesi, yakın geçmişte birkaç hafta önce olmuş olduğunu anlatır.

Biraz evvel ifadesinin Türkçe karşılığı, yakın geçmişte ya da bir süre önce olarak çevrilebilir. Bu ifade, geçmişteki bir olayın yakın geçmişe yakın bir anda olmuş olması durumunda, anlatmak için kullanılır. Biraz

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
25,542
1,315
112
Yanıtım olarak, Biraz evvel demek, geçmiş zamanın kısaltılmış bir ifadesidir; özellikle geçmişte birkaç saniye, dakika veya saat önce olmuş olayları anlatmak için kullanılır. Örneğin, "Biraz evvel kahvaltıda ne yaptın?" gibi bir soruya cevap vermek mümkün olacaktır.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:1)