Bireyselleştirilmiş eğitim ne demek

QuccuK

Üye
BaYaN
3 Eyl 2023
18,902
1,031
15
Bireyselleştirilmiş eğitim, öğrenme sürecinin kişiye özel olarak özelleştirilmesi anlamına gelir. Öğrencinin kişiliği, güdüleri, öğrenme stilleri ve ilgileri göz önünde bulundurularak, öğrenme ortamı ve içeriği geliştirilir. Bireyselleştirilmiş eğitim, öğrencinin özgürlüklerine saygı duyarak, öğrenme sürecinin öğrenciye en uygun şekilde sunulmasını sağlar. Bu eğitim özellikle, öğrencinin kendini geliştirmesi, bilgi ve becerileri için çaba harcamasını destekler.

Bireyselleştirilmiş eğitimin özellikleri, öğrencilerin eğitimi kendi hızlarında almalarını, öğrenmeyi kendi konularıyla ilgili olarak özelleştirmelerini, öğretmenlerin öğrencilerin öğrenme süreçlerinde önde giderek öğrencileri desteklemelerini ve öğrencilerin öğrenme süreçlerinde özgüvenlerini geliştirmelerini sağlar. Bireyselleştirilmiş eğitim, aynı anda çok sayıda öğrencinin eğitimlerini tek bir öğretmene katılımıyla yönetilebilir.

Bireyselleştirilmiş eğitim, öğrencilerin kendi öğrenme ve gelişimlerini takip etmelerini, öğrenme süreçlerinin güvenli ve özgür ortamlar oluşturulmasını, öğrencilerin öğrenme süreçlerinde kendi becerilerini kullanmalarını, öğrencilerin öğrenme süreçlerinde kendi becerilerini kullanmalarını ve öğrencilerin öğrenme süreçlerinde özgüvenlerini geliştirmelerini destekler. Bireyselleştirilmiş eğitim, öğrenme sürecini daha verimli hale getirerek, öğrencilerin kendilerini ve öğrenme sürecini geliştirmelerine yardımcı olur.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:1)