Bireyselleştirilmiş eğitim planını kim hazırlar

QuccuK

Üye
BaYaN
3 Eyl 2023
19,424
1,031
15
Bireyselleştirilmiş eğitim planı, öğrencinin özellikleri, eğitim ihtiyaçları ve öğrenmeyle ilgili amaçları göz önünde bulundurularak, öğrenciye özgü ve özel olarak hazırlanan bir plan olarak tanımlanabilir. Bireyselleştirilmiş eğitim planının hazırlanması, öğrencinin özgün özelliklerine, öğrenme alanlarına ve hedeflerine göre öğretim stratejileri, hedefler ve amaçların belirlenmesi, öğrencinin öğrenme sürecini destekleyen materyallerin seçimi, öğretim ortamlarının tasarlanması ve öğretim sürecinin değerlendirilmesi gibi konularda öğretmenlerin öğrenciye özel olarak planlanması gereken bir süreçtir. Bireyselleştirilmiş eğitim planının hazırlanması, öğrencinin özel ihtiyaçlarının değerlendirilmesi, mevcut eğitim kaynaklarının ve öğretim süreçlerinin kullanılması, öğrenciye özel olarak tasarlanmış öğretim stratejilerinin uygulanması gibi konuları kapsar. Bireyselleştirilmiş eğitim planının hazırlanması, öğretmen ve öğrenci arasında işbirliğine dayanan bir süreçtir. Öğretmenler, öğrencinin özellikleri, eğitim ihtiyaçları ve öğrenmeyle ilgili amaçlarını belirleyerek, öğrenciye özel olarak tasarlanmış öğretim stratejileri, hedefler ve amaçların belirlenmesi ve uygulanması gibi konularda çalışmalar yürütür ve öğrencinin öğrenme sürecini destekleyen materyallerin seçiminden tutun da öğretim ortamlarının tasarlanmasına kadar çeşitli konularda çalışmalar yapar. Bireyselleştirilmiş eğitim planının hazırlanması, öğretmenin öğrencinin ihtiyaçlarını ve öğrenme süreçlerini değerlendirerek, öğrenciye özel olarak tasarlanmış öğretim stratejileri, hedefler ve amaçların belirlenmesi ve uygulanması gibi konuları kapsayan ve öğrencinin öğrenme sürecini destekleyen materyallerin seçilmesi gibi konuları kapsayan bir süreçtir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:1)

Hakkımızda

• buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü