Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı amacı nedir

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
24,616
1,247
112
Bireyselleştirilmiş eğitim programları, öğrencilerin özel eğitim ihtiyaçlarına göre öğretim sürecini özelleştirmeyi amaçlamaktadır. Bu programlar, öğrencilerin yeteneklerini, potansiyellerini ve özel ihtiyaçlarını dikkate alan, tek tek planlanmış eğitim programları sunmayı amaçlamaktadır. Öğrencilerin kendi özel eğitim programlarını oluşturmalarında öğretmenlerin desteği sağlanır ve öğrencilerin kişisel gelişimleri ile ilgili özel öğretim stratejileri geliştirilir. Bireyselleştirilmiş eğitim programları, öğrencilerin öğrenme hedeflerine ulaşmalarını teşvik etmek için öğretim sürecini özelleştirmeyi ve öğrenmeyi teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Programlar, öğretmenlerin öğrencileri için özel olarak geliştirdiği çoklu öğrenme ortamlarının kullanımını teşvik etmektedir. Bireyselleştirilmiş eğitim programları, öğrencilerin öğrenme becerilerini, çözme ve öğrenme stratejilerini ve öğrenme yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla, öğrencilerin ders çalışma alışkanlıklarını ve öğrenme hedeflerini değerlendirmelerini sağlamaktadır. Böylece, öğrencilerin başarıları arttırılır ve öğrencilerin öğrenme süreçlerini etkileme potansiyeli sağlanır.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:1)

Hakkımızda

• buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü