Bireyselleştirilmiş eğitim programı hazırlanırken yapılması gereken ilk adım nedir

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
18,298
641
5
Bireyselleştirilmiş eğitim programı hazırlanırken yapılması gereken ilk adım, öğrencinin özelliklerini ve ihtiyaçlarını ölçmektir. Bireyselleştirilmiş eğitim programının öğrencilerin özelliklerine ve ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde tasarlanması gerekmektedir. Bu nedenle öğrencinin özellikleri ve ihtiyaçları ölçülmelidir. Ölçüm aşamaları, öğrencinin öğrenme stilleri ve motivasyon seviyesini, öğrenme ve öğretme becerilerini, geçmiş deneyimlerini, zihinsel, bilişsel, sosyal ve duygusal gelişimini, sosyal becerilerini, başarısızlıklarını, kapasitesini ve öğrenmeyi destekleyen konuları içermelidir. Bu ölçümler, öğrencinin neyi öğrenmesi gerektiğini, ne zaman öğrenmesi gerektiğini, hangi stratejileri kullanması gerektiğini ve en iyi şekilde öğrenmesi için hangi kaynakların kullanılması gerektiğini belirlemeyi sağlayacaktır. Ölçümler, öğrencinin en iyi şekilde öğrenmesi için gereken desteği ve bireyselleştirilmiş öğrenme programının tasarımını etkileyecektir. Ölçümler, öğrencinin başarılı olmasının gerekliliği ve bireyselleştirilmiş eğitim programının öğrencinin en iyi şekilde öğrenmesini sağlayabilecek şekilde tasarımını destekleyecektir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)