Bireyselleştirilmiş eğitim programı, öğrencilerin kendi özelliklerini ve yeteneklerini dikkate alarak onların öğrenme ihtiyaçlarına özel bir program oluşturularak verilen eğitimdir. Bireyselleştirilmiş eğitim programı, öğrencilerin kendi özelliklerini ve yeteneklerini dikkate alarak onların öğrenme ihtiyaçlarına özel bir program oluşturularak verilen eğitimdir. Bireyselleştirilmiş eğitim programı, öğretmenlerin öğrencilerin kişisel özelliklerini, yeteneklerini ve öğrenme kapasitelerini dikkate alarak öğrencilere özel olarak sınıf ortamında gelişimleri için gereken öğretim materyallerinin sunulması anlamına gelir. Böylece, öğrencilerin öğrenme ihtiyaçlarına göre özel olarak sunulan öğretim materyalleri, öğrencilerin öğrenme süreçlerini kolaylaştırır ve onları daha çabuk geliştirir.
Bireyselleştirilmiş eğitim programı, öğrencilerin öğrenme potansiyellerini tam olarak ortaya çıkarmak için çok önemlidir. Özellikle öğrencilerin farklı öğrenme tarzlarına göre öğretim materyallerinin sunulması, öğrencilerin öğrenmeyi kolaylaştırır. Öğretmenler, öğrencilerin öğrenme tarzlarına göre özel olarak hazırlanan materyallerle öğrencilerin öğrenmeyi kolaylaştırmalarını sağlayabilir.
Bireyselleştirilmiş eğitim programı, öğrencilerin öğrenme süreçlerini geliştirmek için kritik bir unsur oluşturmaktadır. Öğrencilerin öğrenme potansiyellerini geliştirmek için öğretmenlerin, öğrencilerin özelliklerini ve yeteneklerini dikkate alarak özel olarak hazırlanan materyaller ile öğrencilerin öğrenme süreçlerini kolaylaştırmaları gerekmektedir. Böylece, öğrencilerin gelişimlerini destekleyecek ve öğrenme süreçlerini kolaylaştıracak bir ortam oluşturulabilir.