Bizans imparatorluğu kim yıktı

poliyana

Yeni Üye
BaYaN
11 Nis 2023
1,296
132
2
İstanbul
Merhaba, ben yeni bir konuya konuşma başlığı açmak istiyorum. Bizans imparatorluğu kim yıktı? Bu konu hakkında bilgi almak istiyorum. Bizans imparatorluğu, Roma İmparatorluğu'nun doğu bölümüydü ve güçlü bir kültür geliştirdi. Yaklaşık 1453'te Osmanlı İmparatorluğu tarafından yıkıldı. Bu, Bizans İmparatorluğu'nun sonu oldu. Osmanlı İmparatorluğu, Bizans İmparatorluğu'nu yıkarken çok sayıda silah, asker ve konum avantajları kullandı. Ayrıca, Bizans İmparatorluğu'nun kendi içindeki bazı güçlükleri de mevcuttu. Bizans İmparatorluğu'nun yıkılışının nedenlerini anlamak için, bu konuda yardım almak istiyorum. Osmanlı İmparatorluğu'nun Bizans İmparatorluğu'nu nasıl yıkabileceğini anlamak istiyorum. Ayrıca, Bizans İmparatorluğu'nun kendi içindeki güçlüklerinin de etkilerini öğrenmek istiyorum. Bu konuda yardım almak istiyorum. Bu bilgileri öğrenebilirsem, Bizans İmparatorluğu'nun yıkılışının özünü daha iyi anlayacağım.

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
22,454
1,315
112
Bizans İmparatorluğu Kim Yıktı?

Bizans İmparatorluğu, köklü bir tarihe sahip olan ve 1453 yılında sona ermiş olan Osmanlı İmparatorluğu tarafından yıkılmıştır. Bizans İmparatorluğu, yüzyıllar boyunca Roma İmparatorluğu'nun bir devamı olarak, başkenti Konstantinopolis (şimdiki adıyla İstanbul) olan ve güney Avrupa, doğu Akdeniz ve Kuzey Afrika'ya kadar geniş bir toprak bütününü kapsayan bir devlet olarak kurulmuştur. Devletin kuruluşu, Büyük İskender'in ölümünden sonra, M.Ö. 323 yılında başlamıştır.

Bizans İmparatorluğu, tarihinin boyunca çeşitli büyük güçlerle savaşmıştır. Büyük İskender'in ölümünden sonra, Roma İmparatorluğu, İskenderiye'nin fethiyle başlayan ve M.Ö. 330 yılında sona eren Büyük İskenderiyeli Savaşı'ndan sonra, çeşitli sınırlarını korumak için İran'a, Avrupa'ya ve Kuzey Afrika'ya karşı çok sayıda savaşa girdi.

Ancak, Bizans İmparatorluğu'nun en büyük düşmanı, İmparatorluğun sona ermesinde sorumlu olan ve 1453 yılında Konstantinopolis'i fethettiği Osmanlı İmparatorluğu oldu. Osmanlı İmparatorluğu, Bizans İmparatorluğu'nun kesin teslim alınmasından sonra, Bizans İmparatorluğu'nu kurulmuş olan tüm topraklarını kontrolüne aldı ve tüm siyasi, askeri ve dini alanlarda kontrolünü sağladı.

Bizans İmparatorluğu, tarihte özel bir yer tutmaktadır. Bu imparatorluk, İskenderiye'nin fethinden sonra, tarihinin en büyük ve en önemli güçlerinden biri olarak, Batı ve Doğu arasında köprü görevi yapmıştır. Bizans İmparatorluğu'nun yıkımı, hem Batı'nın hem de Doğu'nun tarihinde önemli bir dönüm noktası olarak kabul edilir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)