Borsada al sat yapanlara ne denir

Daniel1336

Co-Admin
Yetkili
Co-Admin
BaY
4 Nis 2023
10,217
1,281
112
Borsada Al ve Sat Yapanlara Ne Denir?

Borsa hakkında konuşmaya başladığımızda, alım ve satım işlemlerinin yürütüldüğü piyasaların temel özelliği olan borsalar konuşulmaya başlanır. Borsaların aracı olarak hizmet veren kişilere ne denir? İşte bu makale, borsada alım ve satım işlemleri yapan kişilere ne denir ve borsada ne iş yapılır gibi konuları ele almaktadır.

Borsada Alım/Satım İşlemlerinin Yürütülmesinde Yer Alan Kişilere Ne Denir?

Borsada alım ve satım işlemlerinin yürütülmesinde üç ayrı kategori vardır. Bunlar, hisse senedi alım satım işlemleri yapan brokerler, yatırım bankaları ve aracı kurumlarıdır. Bu üç kategori içerisindeki kişilere ne denir?

Brokerler, borsada alım/satım işlemlerinde aracılık hizmeti veren kişilere verilen addır. Yani, özetle, brokerler, borsada alım/satım işlemlerinde araya giren kişilere denir. Örnek olarak, bir hisse senedi alım/satım işlemi yapmak isteyen bir yatırımcı, bu işlemleri gerçekleştirmek için bir broker ile anlaşarak, hisse senedi alım/satım işlemlerinin yürütülmesinde aracılık hizmeti alır.

Yatırım bankaları ise borsada hisse senedi alım/satım işlemlerinden ziyade, hisse senetlerinin kredi alım ve satım işlemlerinde aracılık hizmeti veren kişilere denir. Yatırım bankaları, bir yatırımcının borsada hisse senedi alım/satım işlemlerinden ziyade, kredilerin alım ve satım işlemlerinde aracı olarak hizmet verir.

Son olarak, aracı kurumlar, borsada alım/satım işlemlerini yürüten kurumsal entitiye denir. Aracı kurumlar, hisse senedi alım/satım işlemlerinin yürütülmesinde aracılık hizmeti veren ve yatırım danışmanlığı hizmeti sunan kurumsal entitiye denir.

Borsada Ne İş Yapılır?

Borsada ne iş yapılır? Borsada, alım/satım işlemleri, risk yönetimi, yatırım danışmanlığı ve analiz hizmetleri gibi birçok farklı alanda hizmet veren çeşitli araçlar sunulmaktadır.

Borsada alım/satım işlemleri, hisse senetlerinin alımı ve satımı ile ilgili işlemlerdir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)