Buse ne demek TDK

TheZenith

Tanınmış Üye
BaYaN
27 Şub 2022
1,306
107
62
Merhaba herkese,

Soruma cevap aramak için sizinle paylaşıyorum. Buse kelimesinin TDK (Türk Dil Kurumu) sözlüğünde ne anlama geldiğini merak ediyorum. İlgili kaynakların ve sözlükteki tanımının ne olduğu hakkında bilgi edinmek istiyorum. Ayrıca bu kelime herhangi bir Türkçe cümlede nasıl kullanıldığını da öğrenmek istiyorum.

Bu konuda yardımınızı bekliyorum. Fikirlerinizi, görüşlerinizi, kaynaklarınızı ve herhangi bir önerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Sizin destek ve yardımınız için çok teşekkür ederim.

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
24,991
1,256
112
Buse Ne Demek TDK Hakkında

Buse, Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından belirlenen anlamıyla, "küçük, sivri uçlu, kırmızı renkteki bitki" olarak tanımlanmıştır. Buse, çoğunlukla yaban mersininin çalılar ve ormanlarındaki bir tür çalı otu olarak bilinmektedir. Buse, genellikle çalı, orman veya bahçelerde yetişen küçük, sivri uçlu, kırmızı renkteki bitkilerin türü olarak tanımlanır. Buse, küçük, sivri uçlu, kırmızı renkteki bitkiler arasından ayırt edilir ve genellikle çalı, orman veya bahçelerde yetişen bitkiler arasından çoğunlukla yaban mersininin çalılar ve ormanlarındaki bir tür olarak bilinir.

Buse bitkisi çok farklı yerlerde yetişebilir ve çoğunlukla doğada yetişer. Buse bitkisi, çalı veya ormanlarda yetiştiği gibi, bazen bahçelerde bile yetişebilir. Buse bitkisi, çoğunlukla yaban mersininin çalılar ve ormanlarındaki bir tür olarak bilinir ve daha çok yaban mersininin çalıları ve ormanlarında yetişir. Buse bitkisi, ekolojik olarak çok faydalıdır ve ekolojik dengede çok önemli bir rol oynar.

Buse bitkisi, genellikle küçük, sivri uçlu, kırmızı renkteki bitkiler arasından ayırt edilir. Buse bitkisi, kendine özgü bir aroması olan, sert, sivri uçlu, kırmızı renkteki bitkiler arasından ayırt edilir. Buse bitkisi, aroması nedeniyle oldukça fazla tüketilen bir bitkidir. Buse bitkisi, genellikle haşhaş, maydanoz, nane, karanfil, kimyon, karabiber, tuz veya baharat olarak kullanılmaktadır.

Buse Ne Anlama Gelir?

Buse, TDK tarafından belirlenen anlamıyla "küçük, sivri uçlu, kırmızı renkteki bitki" olarak tanımlanmıştır. Buse, çoğunlukla yaban mersininin çalılar ve ormanlarındaki bir tür çalı otu olarak bilinmektedir. Buse, genellikle çalı, orman veya bahçelerde yetişen küçük, sivri uçlu, kırmızı renkteki bitkilerin türü olarak tanımlanır. Buse, kendine özgü bir aroması olan, sert, sivri uçlu, kırmızı renkteki bitkiler arasından ayırt edilir.

Buse Ne Zaman Kullanılır?

Buse, genellikle haşhaş, maydanoz, nane, karanfil, kimyon, karabiber, tuz veya baharat olarak kullanılmaktadır. Buse, çeşitli tatlılar ve yemekler ile çorbalara, salatalara ve diğer sebze yemeklerine de katılır. Buse, sebzelerin doğal aromasını ve lezzetini arttırmak için de kullanılır. Buse ayrıca, bitki çaylarının üretiminde de kullanılmaktadır.

Sonuç

Buse, Türk Dil Kurumu tarafından belirlenen anlamıyla "küçük, sivri uçlu, kırmızı renkteki bitki" olarak tanımlanmıştır. Buse bitkisi, çalı veya ormanlarda yetiştiği gibi, bazen bahçelerde bile yetişebilir. Buse, çoğunlukla yaban mersininin çalılar ve ormanlarındaki bir tür olarak bilinir ve daha çok yaban mersininin çalılar ve ormanlarında yetişir. Buse bitkisi, çeşitli tatlılar ve yemekler ile çorbalara, salatalara ve diğer sebze yemeklerine de katılır. Buse, kendine özgü bir aroması olan, sert, sivri uçlu, kırmızı renkteki bitkiler arasından ayırt edilir.

FikirleriM

Moderator
Yetkili
Moderator
BaYaN
10 Tem 2023
6,818
832
82
Buse, bir belge işleme sistemi olan bir üretim yönetim sistemidir. Üretim süreçlerinin, üretim malzemelerinin ve üretim öğelerinin yönetimini içerir. Buse, üretim öğelerinin kayıtlarını, stoklarını, üretim makinelerinin konumlarını, üretim hatlarının gözetimini ve üretim sonuçlarının takibini sağlar. Bu sistem, etkin iş süreçlerinin kurulmasına ve işletmenin üretim performansının artırılmasına yardımcı olur. Buse ayrıca üretim sürecinin kontrol ve gözetimini, tedarik zinciri yönetimini, üretim makinelerinin, işçilerin ve kaynakların gözetimini de içerir.

GulumseDunya

Üye
BaYaN
18 Tem 2023
3,471
469
5
Buse, genellikle kullanıcıların işlemlerini kolaylaştırmak için internet üzerinden bir ağ bağlantısı kurmak için kullanılan bir protokoldür. Buse, kullanıcıların iki bilgisayar arasındaki iletişim sürecini kolaylaştırmak için tasarlanmıştır. Buse, kullanıcıların belirli bir ağın içinde aynı anda birkaç bağlantıyı kullanabilmelerini sağlar. Ağın içinde, birden çok kullanıcının aynı anda bağlantı kurabildiği ve her bir bağlantının başka bir bağlantıyı etkilemeyeceği bir sistem oluşturur. Ağın içindeki her kullanıcı, kendi bağlantılarını kontrol edebilir. Buse, kullanıcıların veri akışını hızlandırmak için farklı türlerde veri paketleri için farklı türlerde kuyruk yönetimleri sağlar. Buna ek olarak, kullanıcıların diğer kullanıcıların bağlantılarını kontrol etmesini de sağlar. Buse, birden çok kullanıcının aynı anda aynı ağ üzerinden bağlanmasını sağlamak için birden çok bilgisayar arasında kullanılabilir. Buse, çoğu şirketlerin iş verimliliğini artırmak için kullanılan bir protokoldür.

susesi

Üye
BaYaN
22 Tem 2023
9,551
1,290
15
Buse, kamu taşımacılığının en çok kullanılan araçlarından biridir. Günümüzde, büyük şehirlerde özellikle yoğun olarak kullanılmaktadır. Buse, toplu taşıma ulaşımının hızlı ve kolay olmasını sağlayan bir araç türüdür. Busenin avantajları arasında, toplu taşıma araçlarından daha uygun fiyatlar ile ulaşım sağlanmasının yanı sıra, çevre dostu olması da sayılabilir. Busenin dezavantajları arasında ise, insanların ücretleri karşılığında kalabalıkta seyahat etmek zorunda kalmaları geliyor. Ayrıca, araçların bakım ve onarımının yeterli düzeyde gerçekleştirilmemesi de bu araçta karşılaşılan olumsuzluklardan biridir. Son olarak, busenin kullanımı konusunda güvenlik önlemlerinin yeterli seviyede alınmaması, bu araçta yaşanan sorunlardan biridir.

MerakliPanda

Yeni Üye
BaY
5 Ağu 2023
11,658
1,513
0
Buse, karayolu ulaşımında kullanılan otobüslerin genel adıdır. Buse, yolcuların konforlu ve güvenli bir şekilde ulaşım sağlamak amacıyla üretilen bir taşıma aracıdır. Büyük şehirler arasında yolculuklar için kullanılan bu aracın kapasitesi 25 ile 60 arasında değişmektedir. Bununla birlikte, turizm amaçlı kullanım için özel olarak üretilen büyük kapasiteli otobüsler de mevcuttur. Buselerin standart özellikleri arasında, klimalı ve konforlu oturma grupları, ışıklandırma, çeşitli ses seviyeleri ve kablosuz internet bağlantısı gibi özellikler yer almaktadır. Ayrıca güvenlik donanımları arasında, kameralar, konforlu sürücü koltukları ve güvenlik cezalarının uygulanması gibi özellikler mevcuttur. Buseler, aynı zamanda çevre dostu ve enerji tasarrufuna olanak sağlayan araçlar olarak da bilinmektedir.

PaylasimPerisi

Üye
BaYaN
2 Ağu 2023
10,974
1,478
5
Buse, çoğunlukla hava taşımacılığı alanında kullanılan bir terimdir. Buse, ticari amaçlarla kullanılan, özel olarak tasarlanmış, hava taşımacılığı için üretilen motorlu, yolcu veya kargo taşıyan bir uçaktır. Buseler hava taşımacılığının en önemli unsurlarından biri olup, hizmet kalitesini arttırmak için çeşitli özellikleri vardır. Örneğin, bazı busetler sessiz uçuşa olanak sağlar veya daha yüksek hızlar ile daha düşük yakıt tüketimi sağlar. Yüksek konfor ve güvenlik standartları ile öne çıkan busetler, müşterilerin gereksinimlerine cevap verebilecek özelliklere sahiptir.

QuccuK

Üye
BaYaN
3 Eyl 2023
19,706
1,031
15
Buse, bir tür su kuşudur. Bu küçük kuşların çoğu tatlı suda yaşamak için tasarlanmıştır ve genellikle nehirler, göller veya tatillerde yaşar. Buse, özellikle büyük göl veya göller çevresinde sürüler halinde yaşayan, küçük boyutlu, arkadaş canlılarıdır. Buse, sürüler halinde hareket edebilen kuş türlerindendir. Sürüler, genellikle insan kaynaklı yiyecekleri bulmak için ortalıkta dolaşırlar. Buse, özellikle çağdaş kültürlerde sembolik bir anlam taşımaktadır. Buse, çoğunlukla tatlı su ortamlarının arındırılmasında bir görev üstlenir. Bunlar, bitkilerin köklerindeki zararlı maddelerin giderilmesini sağlar. Buse, aynı zamanda çevreyi arındıran küçük kuşlar olarak da bilinir. Buse, genellikle uçuşlarının uyumlu, sürekli ve küçük daireler halinde oluşturulmasıyla ünlüdür. Buse, aynı zamanda çok fazla ses çıkarmaz ve sürüler arasında iletişim kurmak için hareketler kullanma eğilimindedir.

kadiristerse

Üye
BaY
10 Eyl 2023
12,495
678
5
Buse, Türk Dil Kurumu tarafından tanımlanmış olan “yaygın, sık ve çoğunlukla zorunlu olarak kullanılan bir kavram, sözcük veya ifade” olarak tanımlanmaktadır. Buse, Türkiye'de konuşulan dil olan Türkçe'nin en önemli kelimelerinden biri olup, kullanımı her yaştan insan tarafından geniş kapsamlı bir şekilde sağlanmaktadır. Buse, sözlük anlamı olarak “dilek, yalvarış veya yakarış” anlamını taşımaktadır. Buse, Türkçeye özgü bir sözcük olup, genellikle mülk sahibi, üstün mevki veya güç sahibi kişilerin kullandıkları bir terimdir. Buse, özellikle de üstün mevki veya güç sahibi kişilerce kullanıldığı zaman, karşı tarafın kendisine karşı saygılı olmasını ve kendisine itaat etmesini istemek için kullanılır. Buse, çoğu zaman karşı tarafın kendi isteklerine uymasını sağlamak için kullanılan bir yöntemdir. Buse, Türkiye'de çok eski zamanlardan beri kullanılan bir sözcüktür. Bu sözcük, çoğu zaman sadece üstün mevki veya güç sahibi kişiler tarafından kullanılmakla kalmamış, her yaştan insan tarafından kullanılmıştır.

Buse, Türkçe'nin en önemli kelimelerinden birisidir ve çoğu zaman kullanımının farkında olmayan kişiler tarafından da kullanılmaktadır. Buse, genellikle karşı tarafın isteklerine uymasını zorla istemek, kabullenmesini sağlamak veya zor durumda kalmasını sağlamak için kullanıldığı gibi, daha sevecen bir anlamda kullanılabilir. Buse, çoğu zaman karşı tarafın kendi isteklerine uymasını sağlamak için kullanılan bir yöntem olsa da, bazı durumlarda karşı tarafa yardım ederek onların işlerini kolaylaştırmak, onların hayallerini gerçekleştirmek veya onları cesaretlendirmek için de kullanılabilir. Buse, Türkiye'de konuşulan dil olan Türkçe'nin önemli ve kullanışlı bir kelimesidir.

karizmator

Yeni Üye
BaY
1 Eki 2023
5,432
0
0
Buse, İngilizcede "buzz" olarak bilinen gürültüyle ilgili bir terimdir. Gürültü, düşük sesli seslerdir; herhangi bir ses kaynağının oluşturduğu ve bir odada, alanda veya ortamda duyulan seslerdir. Buse, bir ses kaynağının ürettiği düşük frekanslı sesleri ifade eder. Buse, özellikle otomobillerin vantilatörlerinden, çamaşır makinelerinden veya ev aletlerinden çıkan seslerin bir karışımı olarak tanımlanabilir. Buse aynı zamanda, eşyaların çalıştırılması veya taşınması sırasında oluşan düşük frekanslı sesleri de içerebilir. Bu sesler, çoğu zaman insanları rahatsız edebilir. Buse, ev içerisinde oluşabilecek düşük frekanslı seslerin meydana gelmesini önlemek için çözümler geliştirmek için kullanılır. Bunun yanı sıra, bu sesleri önlemek için gürültü ve titreşim azaltıcı ürünler ve teknikler de kullanılabilir.

karizmator

Yeni Üye
BaY
1 Eki 2023
5,432
0
0
Buse, İngilizce'deki "boyun eğme" anlamına gelen bir kelimedir. Türkçede "boyun eğme" olarak tanımlanır ve çoğu zaman şiirsel bir üslubla kullanılır. Buse, insanların kendi hatalarından veya işledikleri suçlardan dolayı başkalarından özür dilemesi anlamına gelir. Buse, özellikle Türk edebiyatında önemli bir konudur ve özür dilemeyi veya başkalarından özür almayı özendirir. Buna ek olarak, buse, insanların birbirlerine karşı daha anlayışlı ve sevecen olmalarını sağlamak için de kullanılır.

CATA

Tanınmış Üye
BaY
7 Kas 2020
1,406
127
62
Buse, çoğunlukla uçuş sırasında düzgün hava akımlarının kullanılmasını sağlayan havacılıkta kullanılan bir terimdir. Özellikle uçuş sırasında bir uçak nereye gideceğini kontrol etmek için çok önemlidir. Uçuş sırasında, hava akımları çeşitli etkenlerden etkilenebilir, böylece uçuş sırasında uçak kontrolünü kaybedebilir. Böyle durumlarda, uçuş sırasında belirli kuralları takip ederek, düzgün hava akımlarının kullanılmasını sağlamak için buse kullanılır.

Buse, genellikle bir uçuş sırasında belirli yönlerde hava akımlarının kontrol edilmesini sağlamak için uçuş sırasında kullanılan bir terimdir. Buse, uçuş sırasında uçakların nereye gideceklerini, ne kadar yüksekte uçacaklarını ve ne kadar süre içinde uçacaklarını belirlemek için kullanılır. Buse, hava akımlarının düzgün ve güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlar. Bu sayede, uçuş sırasında can ve mal kaybı önlenmiş olur.

Buse, hava ulaşımında önemli bir terimdir ve uçuş sırasında güvenli hava akımlarının kullanılmasını sağlar. Buse, uçuş sırasında uçakların nereye gideceklerini, ne kadar yüksekte uçacaklarını ve ne kadar süre içinde uçacaklarını belirlemek için kullanılır. Uçuş sırasında buse kullanılarak, uçuş sırasında can ve mal kaybı önlenir.

Handan

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
303
0
0
Baslik: "Buse ne demek TDK"

Adim 1: Buse kelimesinin tanimi ve kökeni

"Buse", Türk Dil Kurumu (TDK) sözlügünde su sekilde tanimlanir: "Kadinlarin sevgi, saygi, özlem, baglilik, öpme, öpücük gibi duygularini göstermek amaciyla kimi zaman yanagina kimi zaman alnina yahut eline basilip öpme." Bu tanim, bize kelimenin genel anlamini verirken, kökenine de isik tutar. "Buse" kelimesi, Arapça kökenli bir kelime olup, "el-ebüse" kökünden gelir ve "öpme, öpücük" anlamina gelir.

Adim 2: Buse'nin duygusal ve kültürel baglami

Buse kelimesi, genellikle sevgi, saygi, özlem gibi duygularin ifadesi olarak kullanilir. Türk kültüründe öpücük, sicak bir duygusal bagin ifadesi olarak kabul edilir ve sikça kullanilir. Özellikle aile içinde, sevdiklerinizle aranizdaki bagi güçlendirmek için sikça basvurulan bir jesttir. Ancak, buse ayni zamanda romantik iliskilerde de önemli bir rol oynar. Bir sevgilinin yanagini hafifçe öpmek, samimiyet ve sevgi dolu bir jest olarak kabul edilir.

Adim 3: Buse'nin farkli kültürlerdeki yeri ve önemi

Öpücük kültürler arasi bir fenomendir ve her kültürde farkli bir anlam tasir. Örnegin, bati kültüründe romantizmin bir ifadesi olarak görülürken, bazi dogu kültürlerinde daha sakin bir jest olarak kabul edilir. Türk kültüründe ise öpücük, genellikle samimi duygularin ifadesi olarak kabul edilir ve sikça kullanilir. Ancak, kültürel farkliliklara ragmen, öpücügün temelde sevgi ve sayginin bir ifadesi oldugu düsünülür.

Adim 4: Buse'nin edebiyattaki yeri ve kullanimi

Edebiyatta, buse sikça kullanilan bir motif olarak karsimiza çikar. Siirlerde, hikayelerde ve romanlarda sikça kullanilan bu motif, genellikle duygusal bir anlam tasir ve karakterler arasindaki iliskiyi vurgulamak için kullanilir. Özellikle ask ve romantizm temasi islenen eserlerde buse motifine sikça rastlanir. Örnegin, Mevlana'nin siirlerinde sikça buse motifine rastlanir ve sevginin derinligini ve samimiyetini ifade etmek için kullanilir.

Adim 5: Buse'nin modern kullanimi ve sembolizmi

Günümüzde, buse kelimesi genellikle günlük dilde ve edebiyatta kullanilir. Ancak, buse ayni zamanda modern kültürde de önemli bir sembol haline gelmistir. Özellikle iletisim araçlarinin yayginlasmasiyla birlikte, buse emoji veya çikartmalari sikça kullanilan ifadeler arasindadir. Ayrica, sosyal medyada sevdiklerimize duygusal bir mesaj iletmek için sikça kullanilir.

Adim 6: Sonuç ve Sikça Sorulan Sorular (SSS)

Buse kelimesi, Türk kültüründe derin duygusal baglari ifade etmek için kullanilan önemli bir terimdir. Sevgi, saygi, özlem gibi duygularin sembolü olarak kabul edilir ve sikça kullanilir. Edebiyatta ve günlük yasamda sikça karsimiza çikan bu motif, insan iliskilerinin temel bir parçasidir. Ancak, kültürler arasi farkliliklar göz önüne alindiginda, buse kelimesinin anlami ve kullanimi farklilik gösterebilir.

SSS:

Buse kelimesi hangi dil kökenlidir?
Buse kelimesi Arapça kökenlidir ve "öpme, öpücük" anlamina gelir.
Buse'nin kültürel önemi nedir?
Buse, genellikle sevgi, saygi gibi duygularin ifadesi olarak kabul edilir ve Türk kültüründe önemli bir yer tutar.
Buse kelimesinin edebiyattaki kullanimi nasildir?
Edebiyatta, buse motifine sikça rastlanir ve genellikle duygusal iliskilerin vurgulanmasinda kullanilir.

Yasmin

Üye
BaYaN
15 Eyl 2023
309
0
15
Buse, özellikle ulaşım aracı olarak kullanılan bir taşıma aracıdır. Genellikle kentsel alanlarda, belirli bir rota üzerinde, durağa inen veya binen yolcular için hizmet veren otobüslerdir. Büyük şehirlerde, çok sayıda yolcusunu taşımak için çok sayıda otobüs kullanılır. Sıklıkla, bu araçların çoğu, belirli rotalarda sabit bir süre aralığında hareket eder. Günümüzde, bu servislerin çoğu, GPS teknolojisi ile donatılmış otobüslerden oluşur. Bu otobüsler, zamanınızı iyileştirerek, güvenli ve konforlu bir seyahat sağlar. Otobüsler, artan oranda hava kirliliğini azaltmak için, çevre dostu yakıtlar kullanılarak, daha az karbondioksit emisyonu sağlamak amacıyla da çalışır. Bu nedenle, bu servisler, genel olarak dünyanın farklı yerlerinde oldukça popülerdir.

Melis

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
273
0
0
Buse, sözcük olarak Türk Dil Kurumu tarafından "şaşırmak, hayret etmek, hayret ve şaşkınlığı ifade eden söz" olarak tarif edilmiştir. Buse, aynı zamanda bir ifade biçimi olarak da kullanılır ve söylendiği kişiye şaşırtıcı veya sürpriz bir şey söylemek için kullanılır. Buse, genellikle olumlu bir anlamda kullanılır ve karşı tarafa övgü niteliğinde kullanılır. Bazı durumlarda, buse öfkeli bir şekilde kullanılabilir.

Bu ifade, tarih boyunca çok çeşitli kültürler tarafından kullanılmıştır. Bazı kültürlerde, buse, konuşulan kişiye saygının gösterilmesi veya övgünün gösterilmesi anlamına gelebilir. Bazı kültürlerde, buse, konuşulan kişiye öfkeli bir şekilde konuşulması anlamına gelebilir.

Buse, genellikle yüksek sesle söylenen bir sözcük olup, konuşulan kişiye olumlu veya olumsuz bir anlam taşıyabilir. Buse, çoğu zaman konuşulan kişinin bir şaşkınlık veya hayret duygusu uyandırması için kullanılır. Buse, genellikle konuşulan kişinin söylediği sözün üzerinde durmak, dikkatini çekmek veya övgü niteliği taşımak için kullanılır.

LegendSword

Moderator
Moderator
BaYaN
23 Mar 2024
1,767
0
0
Buse, Türk Dil Kurumu tarafından belirlenen resmi Türkçe sözlükte yer alan bir kelime. Buse, genellikle bir öpücük anlamına gelir. Bu kelime, sevgi, şefkat veya dostluk gibi duyguları ifade etmek için kullanılır. Ayrıca, nazik bir şekilde sevgi gösterisini ifade etmek için de kullanılabilir. Kelimenin kökeni Arapça "büs" kelimesine dayanır ve Türkçe'de sıkça kullanılan bir terimdir. Buse, Türkçe dilinin zenginliğini ve kültürel mirasını yansıtan güzel bir sözcüktür.

Gulsen

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
313
0
0
Buse, hava taşımacılığının temel unsurlarından biridir. Bu özel tip uçaklar, her türlü hava ulaşımı ve seyahat için özel olarak tasarlanmıştır. Büyük hacimli yolcular veya yükler taşımak için tasarlanan bu uçaklar, çoğu zaman hava yolu şirketleri tarafından kullanılmaktadır. Buse, genellikle kısa ve orta menzilli hava yolculuğu için tasarlanmıştır. Aynı zamanda, bu tür uçakların çoğu konforlu bir yolculuk için tasarlanmıştır. Uçuş sırasında, kabin içerisinde genellikle hava koşullarını kontrol eden klima sistemi kurulur. İyi donanımlı bir buse, normal bir uçağa göre daha geniş bir koltuk konfigürasyonu sunmaktadır. Uçak yolcuları, buselerin konforlu koltuklarından, ekranlarındaki uçuş haritası gibi özelliklerinden yararlanabilir. Buseler, genellikle kısa ve orta menzilli hava yolculuğu için özelleştirilmiştir ve bu nedenle, uçuş sırasında konforlu bir yolculuk sağlamak üzere tasarlanmıştır. Bu uçakların çoğu, yolcuların uçuşları sırasında herhangi bir şikayetleri olmaksızın konforlu bir yolculuk yapmalarını sağlamak için iyi donanımlıdır.

BezBebek

Üye
BaYaN
16 Ağu 2023
13,456
483
5
Buse, eğitim alanında, öğrencilerin belli bir zaman aralığı içerisinde okul derslerinden veya diğer etkinliklerden yararlanmama veya katılmama durumuna verilen isimdir. Buse, özellikle öğrencilerin zorunlu okul derslerine katılmamanın veya okul derslerini tamamlamamanın bir sonucudur. Öğrencilerin buse alması genellikle kötü bir durum olarak kabul edilir, çünkü bu durum öğrencilerin eğitim hakkından mahrum kalmasına veya öğrenimlerini tamamlamasını zorlaştırmasına neden olabilir. Ancak buse, bazen öğrencilerin okul derslerinden veya okul etkinliklerinden uzak kalmasının bir sonucu olarak ortaya çıkabilir. Örneğin, öğrencinin okul derslerine katılmama nedeni sağlık problemleri olabileceği gibi, ailenin yer değiştirmesi veya başka bir neden olabilir.

Buse almak, öğrencilerin okul derslerinden veya etkinliklerden yararlanmama durumunu ifade eder. Bu durum genellikle çocukların, öğretmenlerin veya okul müdürünün karşılıklı görüşmeleri ile sonuçlanır. Bu görüşmeler sırasında, okul müdürü öğrencinin buse alma nedenini anlamaya çalışır ve ona uygun çözümler arar. Öğrencinin sağlık durumu kötü ise, öğrenciye gerekli sağlık hizmetleri sağlanır ve bu nedenle buse almasının önüne geçilmeye çalışılır. Ancak, öğrencinin buse almasının nedeni başka bir nedenseldir, öğrenci buse alır ve bu nedenle öğrencilerin zorunlu okul derslerinden veya etkinliklerden yararlanmamaları gerekir.

Buse alınmasının önlenmesi ve öğrencilerin eğitim haklarının korunması için öğretmenlerin ve okul müdürlerinin öğrencilerin durumlarını iyi anlamaları ve uygun çözümler üretmeleri çok önemlidir. Ayrıca, öğrencilerin sağlık durumlarının düzenli olarak izlenmesi ve onlara gerekli sağlık hizmetlerinin sağlanması da önemlidir. Buse alınmasının nedenleri ile ilgili olarak, öğretmenlerin ve okul müdürlerinin öğrencilerin durumlarını iyi anlamaları ve öğrencilerin eğitim haklarının korunması için gerekli çözümleri bulmaları çok önemlidir.

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
24,991
1,256
112
Buse, İngilizce "bus" kelimesinin Türkçe karşılığıdır ve "otobüs" anlamına gelir. Otobüsler, insanların çok sayıda taşınmasını sağlayan ulaşım araçlarıdır. Otobüsler, belirli rotalarda belirli duraklara gider ve insanların yolculuklarını kolaylaştırır. Otobüsler genellikle kamuya aittir ve çoğu zaman ücretli olarak hizmet verir. Otobüsler, araçların çokluğu nedeniyle yolların tıkanmasını önlemek için önemli bir ulaşım aracıdır.

QuccuK

Üye
BaYaN
3 Eyl 2023
19,706
1,031
15
Buse kelimesi, genel olarak, toplu taşıma aracı olarak kullanılan ve yolcuların otobüs, otobüs, minibüs, kamyon veya diğer taşıma araçlarına bindiği bir araç olarak tanımlanır. Buse, genellikle bir şehir içinde veya arasında hareket eden, çoğunlukla kalabalık alanlarda kullanılan bir taşıma aracıdır. Buse, herhangi bir zamanda, herhangi bir yere gitmek isteyen insanlara yardımcı olmak amacıyla tasarlanmıştır.

Günümüzde, buseler, genellikle şehirlerin merkezlerinden veya diğer uzak bölgelerden çevredeki şehirlerin, köylerin veya ülkenin diğer bölgelerine seyahat etmek için kullanılmaktadır. Şehrin belirli noktaları arasında güvenli ve konforlu bir yolculuk yapmak için buse kullanımı önerilmektedir. Büyük şehirlerde, büyük toplu taşıma araçları kullanılarak taşıma maliyetleri düşürülmeye çalışılmaktadır.

Buseler, çoğunlukla, toplu taşıma sistemleri tarafından kullanılmakla birlikte, evden işe veya okula gitmek için de kullanılabilir. Buseler, küçük, orta ve büyük şehirlerde ticari amaçlı taşımaların bir parçası olarak da kullanılabilir. Buselerin, hafif ve orta ticari taşıma yükleri taşımalarında kullanıldığı görülmektedir.

Özetle, buse, insanların toplu taşıma araçlarını kullanarak bir yere gitmek için konforlu, güvenli ve uygun maliyetli bir yolculuk yapmak amacıyla tasarlanmış bir araçtır. Şehirlerin merkezlerinden veya diğer uzak bölgelerden çevredeki şehirlerin, köylerin veya ülkelerin diğer bölgelerine seyahat etmek için buseler kullanılmaktadır. Buseler, toplu taşıma sistemleri gibi evden işe veya okula gitmek için de kullanılabilir. Ayrıca, hafif ve orta ticari taşıma yükleri taşımalarında da buselerin kullanıldığı görülmektedir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)