Bütüncül eğitim, özetle, öğrencilerin çoklu alanlar arasında etkileşim kurarak öğrenme, üretme ve sorgulama becerilerini geliştirmelerini sağlayan bir yaklaşım olarak tanımlanabilir. Bütüncül eğitim, öğrencilerin çoklu alanlar arasında etkileşim kurmasının sağlanmasına dayanır. Öğrenciler, çeşitli bağlamlarda öğrenme, üretme ve sorgulama becerilerini geliştirirler. Bu beceriler, öğrencilerin çoklu alanlar arasında etkileşim kurmasını ve çoğu zaman sınırlı kaynakları etkin bir şekilde kullanmalarını mümkün kılar. Ayrıca, öğrencilerin çoklu alanlar arasında bağlantılar kurabilmesi ve geleneksel olarak ayrı ayrı öğretilen konuların değişik alanlardaki bağlantılarını anlayabilmesini sağlar. Bütüncül eğitim, öğrencilerin öğrenme, üretme ve sorgulama becerilerini geliştirmesi için çok katmanlı bir yaklaşım sunar. Bu yaklaşım, öğrencilere çoklu alanlar arasında etkileşim kurma, çoklu alanlar arasında bağlantılar kurma ve çoklu alanlar arasında öğrenme becerilerini geliştirme kabiliyetleri kazandırır.