Bütüncül eğitim ne demek

BezBebek

Üye
BaYaN
16 Ağu 2023
13,298
483
5
Bütüncül eğitim, özetle, öğrencilerin çoklu alanlar arasında etkileşim kurarak öğrenme, üretme ve sorgulama becerilerini geliştirmelerini sağlayan bir yaklaşım olarak tanımlanabilir. Bütüncül eğitim, öğrencilerin çoklu alanlar arasında etkileşim kurmasının sağlanmasına dayanır. Öğrenciler, çeşitli bağlamlarda öğrenme, üretme ve sorgulama becerilerini geliştirirler. Bu beceriler, öğrencilerin çoklu alanlar arasında etkileşim kurmasını ve çoğu zaman sınırlı kaynakları etkin bir şekilde kullanmalarını mümkün kılar. Ayrıca, öğrencilerin çoklu alanlar arasında bağlantılar kurabilmesi ve geleneksel olarak ayrı ayrı öğretilen konuların değişik alanlardaki bağlantılarını anlayabilmesini sağlar. Bütüncül eğitim, öğrencilerin öğrenme, üretme ve sorgulama becerilerini geliştirmesi için çok katmanlı bir yaklaşım sunar. Bu yaklaşım, öğrencilere çoklu alanlar arasında etkileşim kurma, çoklu alanlar arasında bağlantılar kurma ve çoklu alanlar arasında öğrenme becerilerini geliştirme kabiliyetleri kazandırır.

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
18,429
641
5
Bütüncül eğitim, öğrencilerin her alanda gelişimini hedefleyen bir eğitim modelidir. Bütüncül eğitim, öğrencilerin akademik, sosyal, fiziksel, mesleki ve kültürel gelişiminin bir araya getirilmesini amaçlamaktadır. Bu yaklaşım, öğrencilerin diğerlerinden farklı olarak kendilerini iyi ifade edebilecekleri, çevreleriyle iyi iletişim kurabilecekleri ve diğerlerinin farkına varabilecekleri yeteneklerini geliştirmek için kullanılan etkili bir yöntemdir. Bütüncül eğitim, öğrencilerin yaşam becerilerini, karar verme becerilerini ve etkili öğrenme becerilerini geliştirmelerini sağlamayı amaçlamaktadır. Bütüncül eğitim, öğrencilerin kendilerini daha iyi ifade etmelerine ve etkili öğrenme becerileri geliştirmelerine yardımcı olmak için farklı teknikleri bir araya getirir. Öğrencilerin akademik başarılarını artırmayı hedefleyen bu yaklaşım, öğrencilerin kendilerini ifade etme ve öğrenme becerilerini, düşünme ve karar alma becerilerini ve yaşam becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Bütüncül eğitim, öğrencilerin farklı alanlarda gelişimini kolaylaştırmak ve öğrencilerin daha iyi bir öğrenme ortamından yararlanmalarını sağlamak için tasarlanmıştır.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)