Bütünleme nedir nasıl yapılır

AspiriN

Tanınmış Üye
BaYaN
27 Şub 2022
1,448
110
62
Merhaba,

Ben her zamanki gibi internette arama yaparken 'Bütünleme nedir nasıl yapılır?' diye bir soru buldum. Bunu öğrenmek için bu forumu ziyaret ettim, çünkü burada uzman olan insanların deneyimlerinden faydalanmak istiyorum.

Bütünleme konusunda bilgim oldukça sınırlı, ancak bu konuda ne kadar çok şey öğrenebileceğimi biliyorum. Bütünleme nedir? Ne tür avantajları ve dezavantajları var? Nasıl yapılır? Hangi durumlarda yararlı olur? Ne tür problemlerin çözümüne yardımcı olabilir?

Bu konuda yardımcı olabilecek üyelerin fikirlerini ve tecrübelerini öğrenmek istiyorum. Bu konu hakkındaki deneyimlerini ve fikirlerini paylaşır mısınız? Lütfen, bu konu hakkında destek olmanızı rica ediyorum.

Teşekkür ederim.
 

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
21,447
1,247
112
Bütünleme Nedir?

Bütünleme, dizileri, parçaları veya öğeleri birbirine bağlayan bir özelliktir. Bütünleme, öğeleri bir araya getirmek veya bir araya getirilmiş parçaların bir araya getirilmesini sağlamak için kullanılan bir süreçtir. Bütünleme, basit olarak birbirine bağlı öğelerin bir araya getirilmesi olarak tanımlanabilir. Bütünleme, özellikle farklı kaynaklardan gelen verileri çeşitli yöntemlerle bir araya getirme, dönüştürme veya kombinasyonu gibi birçok farklı işlemi de içerebilir.

Bütünleme, çoğunlukla bir veri tabanı ya da dijital veri kaynağı oluşturmak için kullanılır. Bu veri kaynakları, çok sayıda veriyi bir araya getirerek kullanıcıların kolayca erişim sağlamalarına olanak sağlar. Veri tabanı, verileri bir araya getirirken, bütünleme yöntemleri de kullanılır. Bütünleme yöntemleri arasında, karşılaştırmalar, sıralamalar, filtrelemeler, sorgular ve benzeri işlemler yer alır.

Bütünleme Nasıl Yapılır?

Bütünleme işlemi, kullanılan veri kaynağına ve kullanılan bütünleme yöntemine bağlı olarak değişebilir. Temel olarak, veriyi bir araya getirmek için kullanılan yöntemler şunlardır:

• Veri karşılaştırmaları: Veri karşılaştırmaları, verinin özelliklerini karşılaştırarak çıkarımlar yapmak için kullanılır. Bu yöntem, verinin özelliklerini karşılaştırmak ve farklı veri kaynaklarından gelen verileri karşılaştırmak için kullanılır.

• Sıralama: Sıralama, veriyi belirli kriterlere göre sıralamak için kullanılır. Sıralama, veriyi belli kategorilere ayırmak, öncelikli olan verileri ayırmak veya verinin özelliklerini göstermek için kullanılır.

• Filtreleme: Filtreleme, veriyi sorgulamak ve istenilen özellikleri aramak için kullanılır. Filtreleme, aranılan veriyi ayıklamak veya aranan veriyi seçmek için kullanılır.

• Sorgular: Sorgular, verinin özelliklerini aramak ve veriyi sınıflandırmak için kullanılır. Sorgular, veriyi belirli kategorilere ayırmak veya aranılan veriyi seçmek için kullanılır.

Bütünleme, farklı veri kaynaklarından gelen verileri bir araya getirmek ve kullanıcıların kolayca erişim sağlamalarını sağlamak için kullanılan bir süreçtir. Bütünleme, verileri bir araya getirmek veya bir araya getirilmiş parçaların bir araya getirilmesini sağlamak için kullanılan birçok farklı işlemi içerebilir. Bütünleme yöntemleri arasında, karşılaştırmalar, sıralamalar, filtrelemeler, sorgular ve benzeri işlemler yer alır.
 

oremeyenbayan

Üye
BaYaN
1 May 2023
3,211
357
17
Bütünleme, bir çalışma alanı ya da metin içerisinde anahtar kelimelerin ve anlamlarının tespit edilmesi veya yorumlanması olarak tanımlanabilir. Bütünleme, okuma ve anlama becerilerinin geliştirilmesinde, öğrencilerin bilgi kazanımlarına katkıda bulunmasında ve öğrenme sürecinde takviye edici bir yöntemdir. Bütünleme, özellikle okuduğunuz metinleri anlamaya ve anlamaya çalışırken, okuma sürecini etkili bir şekilde yönetebilmeyi sağlayacaktır. Bütünlemeyi, okuduğunuz metinleri anlamaya ve anlamaya çalışırken, metinlerin anahtar kelimelerini ve anlamlarını tespit etmek ve yorumlamak için kullanabilirsiniz. Bütünleme, okurun metinleri daha iyi anlamasını, hatırlama ve yeniden kullanma becerilerini geliştirmesini ve okuma sürecinde etkin bir şekilde yönetmeyi sağlayacaktır.
 
  • Like
Reactions: Saadet and Cigdem

susesi

Üye
BaYaN
22 Tem 2023
9,551
1,290
15
Bütünleme, bir metin parçasının eksik olan kelimelerinin tamamlanmasının sunulan seçenekler arasından bir veya birden fazla seçenek aracılığıyla yapılmasıdır. Bütünleme için soru sunulması genellikle çok seçenekli testler, sınavlar ve çeşitli eğitim kurumları tarafından kullanılır. Bütünleme, özellikle dilbilgisi ve kelime bilgisi alanında öğrencilerin becerilerinin ölçülmesinde yaygın olarak kullanılır. Bütünleme aynı zamanda okuma anlama ve yazma yeteneğinin de ölçülmesinde kullanılır. Bütünleme yaparken, kişinin cümle kurma, kelime anlamlarını kavrama ve özellikle dilbilgisi kurallarını uygulama becerilerini ölçmek için iyi bir yöntemdir.
 

PaylasimPerisi

Üye
BaYaN
2 Ağu 2023
10,974
1,478
5
Bütünleme, öğrencinin öğrendiği bilgileri kullanarak bir konunun tüm parçalarını bir araya getirme ve çözme yeteneğini ölçmek için kullanılan bir öğrenme tekniğidir. Bütünleme, öğrencilerin problem çözme becerisini, kavrama yeteneğini, karşılaştırma ve kategorize etmeyi ve çoklu düşünmeyi geliştirmelerine yardımcı olan bir süreçtir. Bütünleme, çoğunlukla sınavlarda veya testlerde kullanılır. Bütünleme, öğrencinin, öğretilen konu ile ilgili çeşitli alanlardaki temel bilgileri birleştirerek, oluşturulan yeni bilgileri öğrenmesini sağlamak için kullanılır. Öğrenciler, konu hakkında temel bilgileri elde ederek, bilgileri bir araya getirme, karşılaştırma ve çıkarımlarda bulunma yeteneğini geliştirebilirler.
 

PavyonGacisi

Üye
BaYaN
20 Ağu 2023
12,256
1,568
5
Bütünleme, konu hakkında yeterli ve detaylı bilgi sahibi olma yöntemidir. Bütünleme, bir konu üzerinde derinlemesine araştırma ve düşünme yapmak anlamına gelmektedir. Bütünleyici yaklaşım, konuyla ilgili çoğu açıdan incelemeyi gerektirmektedir. Bütünleme, özellikle akademik araştırmalarda ve çalışmalarda kullanılan önemli bir yöntemdir.

Bütünleme, kişinin konuyu çok yönlü olarak incelemesi anlamına gelmektedir. Bu inceleme, çeşitli kaynaklardan edinilen bilgileri kullanarak ve bu bilgileri analiz ederek yapılmalıdır. Bütünleyici yaklaşım, konunun tümüyle kavranmasını sağlamak için farklı yöntemleri kullanmayı gerektirir. Örneğin, araştırmacılar konuyla ilgili kitaplar, makaleler, raporlar, gazeteler, internet arama motorları gibi farklı kaynakları kullanarak konuyla ilgili bilgileri toplayabilirler. Ayrıca, konuyla ilgili kişilerle görüşmek, konferanslara ve toplantılara katılmak veya bu konuyla ilgili deneyler yapmak gibi yöntemler de kullanılabilir.

Bütünleme, konuya dair çok sayıda bilginin toplandıktan sonra, bunları bir araya getirme, analiz etme ve anlamlandırma sürecidir. Bütünleme sürecinde, kişi konuyla ilgili tüm bilgileri toplayıp değerlendirmeli, konuya ilişkin gözlemler yapmalı ve sonuçları karşılaştırmalı ve çıkarımlar yapmalıdır. Bütünleyici yaklaşım, konu hakkında daha kapsamlı bir anlayış elde edilmesini sağlamak için önemlidir.
 

MerakliPanda

Yeni Üye
BaY
5 Ağu 2023
11,658
1,513
0
Bütünleme, bir metin, hikaye ya da bir başka türlü bir yazıda anlamı tamamlamak için yapılan bir çalışmadır. Bütünleme, okuyucunun daha kolay anlamasını sağlamak ve daha anlamlı bir metin oluşturmak için yapılan bir süreçtir. Bütünleme, metinleri kurcalayarak, okuyucunun kafasında soru işareti oluşturmadan metne anlam katmak için yapılan bir tekniktir. Bütünleme yaparken yazar, metne kendi anlayışını ve öznel görüşlerini eklemelidir. Bunu yaparken, yazar, okuyucunun kafa karışıklıklarını önlemek için okuyucunun anlayacağı şekilde kendi ifadelerini kullanmalıdır. Ayrıca, metni oluşturulan konuya uygun şekilde organize etmek de önemlidir. Bütünleme sürecinde, yazar, okuyucularının dikkatini çekmek ve metni anlamlı kılmak için kullanılabilecek birçok araçlara yönelebilir.
 

kadiristerse

Üye
BaY
10 Eyl 2023
12,495
678
5
Bütünleme, kişinin öğrenme sürecinde kavramsal, pratik ve duygusal alanlarda öğrendiklerini bir bütün olarak kullanmasını sağlayan bir yaklaşımdır. Bu yaklaşım, öğrenme sürecinde öğrencinin öğrendiği bilgileri, becerileri ve deneyimleri bir araya getirmeyi amaçlar. Bütünleme, öğrenciyi konuya daha derin bir şekilde katılmasını sağlayarak, öğrenciyi yeni bilgiler öğrenmeye teşvik eder.

Bütünleme, öğrencilerin öğrendikleri konudaki bilgileri bütün olarak kullanmalarını sağlayan bir süreçtir. Bu süreç, öğrencilerin öğrendikleri bilgileri, becerileri ve deneyimleri kullanarak konu hakkında daha derin bir anlayışa erişmesini sağlar. Bütünleme, öğrencilerin öğrenme süreçlerinde daha etkili olmalarını sağlayan bir yaklaşımdır.

Bütünleme sürecinde öğrenciler, öğrendikleri konudaki bilgileri, kavramları ve becerileri bir araya getirmeyi öğrenirler. Bütünleme sürecinde öğrenciler, öğrendikleri bilgileri ve becerileri hakkında daha derin bir anlayışa ulaşırlar. Bütünleme sürecinde öğrenciler, konu hakkında daha derin bilgilere sahip olmak için önceki bilgileri ve becerileri kullanarak konuya daha derin bir perspektiften bakarlar.

Bütünleme, öğrencilerin öğrenme süreçlerinde daha etkin bir şekilde öğrenmelerini sağlayan bir yaklaşımdır. Bütünleme, öğrencilerin öğrendikleri bilgileri ve becerileri bir araya getirmeyi amaçlayan bir süreçtir. Bütünleme sürecinde öğrenciler, öğrendikleri bilgileri ve becerileri kullanarak konuya daha derin bir anlayışa erişirler. Bütünleme, öğrencilerin konuyla ilişkili daha derin bilgilere erişmesini ve konuya daha etkin bir şekilde katılmalarını sağlayan bir yaklaşımdır.
 

minnakpare

Yeni Üye
BaYaN
1 Eki 2023
10,843
0
0
Bütünleme, bir belgenin veya bir bilginin daha iyi anlaşılması, eksik kısımlarının tamamlanması ve önem verilen özelliklerinin vurgulanması için yapılan bir süreçtir. Bütünleme, veri toplama, analiz etme ve sonuç çıkarma sürecini tamamlamak için önemlidir.

Bütünleme işlemi, bir çalışmanın başarısını etkileyen önemli bir faktördür. Bütünleme, veri toplama sürecinden sonra başlar ve veriyi değerlendirmek ve incelemek için kullanılan bir tekniktir. Bütünleme, veri toplama ve analiz süreçlerinin çözümünü desteklemek için önemlidir.

Bütünleme işlemi, öncelikle bir sorunun tanımlanmasıyla başlar. Sonra, veri toplanır ve analiz edilir. Sonra, ortaya çıkan veriler bir araya getirilir ve problem hakkında daha ayrıntılı bir analiz yapılır. Bütünleme süreci, verilerin elde edilmesinden sonra devam eder. Veriler, toplamak, kaydetmek ve sonuçları değerlendirmek için kullanılır. Sonuçların değerlendirilmesi, problemi anlamak, çözümler üretmek ve sonuçların tasarlanmasını sağlar.

Bütünleme süreci sırasında, çözümlerin doğruluğu ve kullanışlılığı test edilir ve bu çözümlerin uygulanması için gerekli adımlar alınır. Bütünleme süreci, ayrıca, bir problemi çözmek ve araştırma sonuçlarını doğrulamak için gerekli olan verilerin toplanmasını da içerir. Bütünleme, kapsamlı ve ayrıntılı çalışmaların tamamlanmasını sağlayan ve çözümlerin uygulamaya konulmasının önünü açan bir süreçtir.
 

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
21,917
1,256
112
Bütünleme, öğrencilerin öğrendiği konuları tekrar etmek ve sınamalarda başarılı olmak için kullanılan bir öğrenme tekniğidir. Bütünleme, öğrenilen konuların sık sık tekrar edilmesi ve öğrenme tekniği olarak kullanılır. Bütünleme, öğrencinin öğrenme sürecini etkili hale getirir, konuların özümsemek ve öğrenme sürecine katkıda bulunmak için kullanılır. Bütünleme, konuların çalışılması, konuların sık sık tekrar edilmesi, konulara bağlı soruların cevaplanması, konuların çözümü ve konuların kavranması için uygulanır. Bütünleme, öğrencinin konuları özümsemesine yardımcı olur ve öğrencinin sınavlarda başarılı olmasını sağlar.
 

Sebnem

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
272
0
0
Bütünleme, genellikle yazılı ve sözlü anlatımlarda kullanılan bir dil becerisidir. Bütünleme, kısaca söyleyecek olursak, bir cümleyi anlamlı ve anlaşılır bir biçimde tamamlamaktır. Bütünlemede, bir paragrafı anlamlı bir biçimde bitirmek için önceden verilen ipuçlarını kullanarak yazılı veya sözlü iletişim becerilerini kullanmak gerekir. Bütünleme, bir paragrafın anlamının tamamen anlaşılabilmesi için gerekli olan bir özelliktir. Bütünleme için, paragrafın konusu ve anahtar kelimelerini anlamak ve özetlemek çok önemlidir. Cümleleri kullanırken, önemli noktaları dikkatli bir şekilde sıralamak ve paragrafın anlamının tam olmasını sağlamak önemlidir. Bütünleme, ayrıca, okuyucuya fikirlerinizi veya düşüncelerinizi daha etkili bir biçimde sunabilmek için de kullanılabilir.
 

mahkum

Tanınmış Üye
BaY
9 May 2021
1,423
116
62
Bütünleme, öğrenme sürecinde öğrencinin bilgi, beceri ve tutumlarını birbirine bağlamasını sağlayan bir yaklaşımdır. Bütünleme, herhangi bir öğrenme alanında öğrenenin öğrendiklerini kullanarak, kendi öğrenme sürecini geliştirmesini sağlamaktır. Bütünleme, öğrencilerin öğrendiklerini anlamalarını, sentezlemelerini ve bağlamlarını anlamalarını sağlar.

Bütünleme, öğrencilerin öğrendiklerini sorgulayarak, anlamaya ve yorumlamaya çalışmasını sağlar. Bütünleme, öğrencilerin öğrendiklerini anlamaları ve yorumlamaları için etkin öğrenme becerilerini kullanmalarını sağlar. Bütünleme, öğrencilerin öğrendiklerini kullanarak, kendilerine yeni ve derin anlamlar kazandırmalarını sağlar. Bütünleme, öğrencilerin bilgilerini, becerilerini ve tutumlarını birbirine bağlamasını sağlar.

Bütünleme, öğrencilerin öğrendiklerini anlamalarını sağlamak için anlamlandırma stratejilerini kullanmalarını sağlar. Anlamlandırma stratejileri, öğrencinin öğrendiklerini anlamasına yardımcı olacak yaklaşımlardır. Örneğin, öğrenci, öğrendiği konuyu diyagramlar, tablolar veya özetler halinde özetleyebilir. Aynı zamanda, öğrenci, öğrendiklerini karşılaştırmalı, kategorileştirme ve özetleme gibi stratejileri kullanarak, öğrendiklerini anlamasına yardımcı olabilir.

Bütünleme, öğrenme sürecinin etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak için öğrenciye karşı olumlu bir tutum oluşturmak ve ona öğrenmeye istekli hale getirmek gerekir. Öğrenci, öğrenme sürecine ilişkin olumlu tutumu oluşturduğunda, öğrenme sürecinin etkin bir şekilde yürütülmesi kolaylaşır.

Bütünleme, öğrencilerin öğrendiklerini anlamalarını ve yorumlamalarını sağlamak için çeşitli stratejilerin kullanılmasını gerektirir. Bütünleme, öğrencilerin öğrendiklerini anlaması ve yorumlaması için etkin öğrenme becerileri kullanmalarını, öğrenme sürecini etkin bir şekilde yürütülmesini ve öğrenciye karşı olumlu bir tutum oluşturulmasını gerektirir.
 

MaviGozluAli

Yeni Üye
BaY
13 Ağu 2023
10,094
517
0
Bütünleme, öğrencilerin konularını daha iyi anlamalarını ve daha iyi öğrenmelerini sağlamak için geliştirilmiş bir eğitim tekniğidir. Eğitimciler, öğrencilerin önceden öğrendikleri ve öğrenmeye çalıştıkları konular arasındaki ilişkileri anlamalarını teşvik etmek için bütünleme kullanırlar. Bütünleme, öğrencilerin yeni konuların kendilerine daha önce öğrendikleri konularla bağlantılarını kurmasına yardımcı olur. Bütünleme, öğrencilerin daha iyi anlamalarını sağlamak için öğretmenler tarafından farklı teknikler kullanılarak uygulanabilir.

Örneğin, öğretmenler öğrencilerin önceden öğrendikleri bilgileri kullanarak yeni konuların anlaşılmasını kolaylaştırmak için örnekler kullanabilir. Öğrencilerin önceden öğrendikleri bilgileri kullanarak kavramların anlamını ve aralarındaki ilişkiyi daha iyi anlamalarına yardımcı olacak problem çözme ve müzakerelerinin teşvik edilmesi de bütünleme tekniğinin bir parçası olabilir. Öğrencilerin önceden öğrendikleri bilgileri kullanarak yeni öğrendikleri bilgileri somutlaştırmak ve çizimler yaparak konuların anlaşılmasını teşvik etmek de bütünleme tekniğinin bir parçası olabilir.

Bütünleme tekniğinin etkin bir şekilde uygulanması öğrencilerin konularını daha iyi anlamalarını ve daha iyi öğrenmelerini sağlayacaktır. Bu teknik, öğrencilerin önceden öğrendikleri bilgileri kullanarak yeni konuları öğrenmelerini ve aralarındaki ilişkileri anlamalarını teşvik edecektir. Ayrıca, öğrencilerin problem çözme becerilerini ve müzakere becerilerini geliştirmelerine de yardımcı olacaktır.
 

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
21,917
1,256
112
Bütünleme, bir metin, ödev, söz veya görsel içeriği tasarlarken, çeşitli kaynakların, çalışmaların, fikirlerin ve bilgilerin bir araya getirilmesi ve bu çalışmaların bir bütün olarak düzenlenmesidir. Bütünleme, özellikle öğrencilerin, ödevlerini, projelerini ve sunumlarını tamamlamak için çok önemlidir. Bütünleme, özetleme, özetleme ve değerlendirme konularını kapsar. Bütünleme, genellikle üç aşamaya ayrılır: Kaynakları toplama, kaynakları kullanma ve kaynakları özetleme. İlk olarak, öğrenciler kaynakları toplamalıdır. Bunu, kütüphaneler, arşivler, internet veya konuyla ilgili diğer kaynaklar aracılığıyla yapabilirler. Sonra, öğrenciler kaynakları kullanmaya başlamalıdır. Kaynakları kullanmak, öğrencilerin bilgi, fikir ve düşünceleri kullanarak, gerekli çalışmayı yapmalarını gerektirir. Son olarak, öğrenciler kaynakları özetleyebilirler. Kaynakları özetlemek, öğrencilerin bilgi ve fikirleri kısaltmaları ve özetleme yöntemlerini kullanarak çalışmalarını tamamlamalarını sağlayacaktır.
 

Sukriye

Yeni Üye
BaYaN
15 Eyl 2023
320
0
0
Bütünleme, bir metin parçasını inceleyerek, parçanın içeriği ile ilgili özet bilgi çıkarmaya yönelik bir yöntemdir. Bütünleme, özellikle öğrencilerin okuma anlama yeteneklerini geliştirmeleri, anlayışlarını derinleştirmeleri ve özet bilgi üretimleri için çok önemlidir. Bütünleme, okuduğunuz bir metin parçasının konusunu, özünü, önemli noktalarını, fikirleri ve temel ilkelerini anlamaya yardımcı olmak için kullanılır. Bütünleme, metin parçasını okurken, okuduğunuzda çıkarılabilecek özet bilgileri almak için kullanılan bir tekniktir. Bütünleme, okuduğunuz metnin ana fikrini, konusunu, özünü, önemli noktalarını, fikirlerini ve temel ilkelerini anlamada size yardımcı olacaktır. Bütünleme, özellikle öğrencilerin okuma anlama yeteneklerini geliştirmeleri, anlayışlarını derinleştirmeleri ve özet bilgi üretimleri için çok önemlidir.
 

Ayse

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
296
0
0
Bütünleme, öğrencilerin bilgi ve becerilerini test etmek için kullanılan bir öğrenme yöntemidir. Bütünleme, öğrencilerin bir konu hakkında önceden öğrendikleri bilgileri düzenli olarak kontrol etmek için kullanılır. Özellikle öğrencilerin öğrendikleri bilgiyi hatırlamaları ve uygulamaları konusunda zorlanan öğrenciler için çok yararlıdır. Bütünleme aktiviteleri, öğrencilerin öğrendikleri bilgileri anında özetlemelerine, anlamlı özetler hazırlamalarına ve öğrendikleri bilgiyi anında uygulamalarına yardımcı olabilir.

Bütünleme, çok sayıda farklı yöntemler kullanılarak yapılabilir. Bunlar arasında sıklıkla kullanılanlar; soru-cevap, sınavlar, karşılaştırmalar, özetlemeler, kısa cevaplar, sunumlar, diskussiyonlar, öğrenci-öğretmen etkileşimleri, projeler, alıştırmalar ve benzeri etkinlikler bulunur. Bütünleme aktiviteleri, öğrencilerin mevcut bilgileri kullanarak yeni bilgiler öğrenmesine yardımcı olur.

Bütünleme, forum sitelerinde sıklıkla sorulan bir sorudur. Forum sitelerinde bütünlemeyi kullanarak öğrencilerin öğrendikleri bilgileri pekiştirmelerine yardımcı olmak, öğrencilerin konuya dair sorularını yanıtlamak, öğrencileri motive etmek ve onlara yeni bilgiler öğretmek için kullanılır. Forum sitelerinde bütünleme, öğrenmeyi kolaylaştırmak, öğrencilerin çoklu öğrenme becerilerini geliştirmek ve öğrencilerin farklı bakış açılarına adapte olmalarını sağlamak için çok yararlıdır.
 

Aynur

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
312
0
0
Bütünleme, anlamlı sözcük gruplarının birbirine eklenmesiyle oluşturulan bir yöntemdir. Bütünleme, bir cümledeki sözcüklerin anlam ve özelliklerini arttırmak için kullanılan bir tekniktir. Bütünleme, metinleri daha anlaşılır, anlamlı ve daha çekici hale getirerek okuyucunun dikkatini çekmek amacıyla kullanılır. Bütünleme, sözcükleri, anlamlarını arttırmak için birbirine bağlamak için kullanılan bir yöntemdir. Bütünleme, çoğu kez tek bir kelime olarak kullanılan bir sözcük grubuyla oluşturulur. Bütünleme, günlük konuşma ve yazılı metinlerde sıkça kullanılan bir tekniktir. Bütünleme, yazılı metinleri eğlenceli, anlaşılır ve daha çekici hale getirmek için kullanıldığı gibi, günlük konuşmalarda da kullanılabilir. Bütünleme, aynı anlamı taşıyan sözcükleri bir araya getirerek oluşturulan sözcük gruplarıdır ve çoğu kez tek bir kelime olarak kullanılır.
 

Benzer konular

Hakkımızda

  • buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü