Merhaba! Çağları anlamak ve tanımlamak için konuşmaya başlıyorum. Çağ tanımı nedir? Bu soruya cevap arıyorum. Çağ, tarihte meydana gelen kültürel, toplumsal, ekonomik, politik ve teknolojik tüm değişimlerin sonucunda ortaya çıkan ve bütün bu değişimlerin özeti olarak kullanılan bir süreçtir. Yani, çağlar insanlık tarihi içerisinde meydana gelen yaşamsal değişimlerin özeti olarak kullanılır. Çağların süresi genellikle birkaç yüzyıl olarak kabul edilir. Örneğin, 19. yüzyıl sonlarından 20. yüzyıl sonuna kadar olan süre, modern çağ olarak kabul edilir. Çağların genel özellikleri belirli olmaz; ancak genellikle toplumsal değişimler, gelişmiş teknolojiler, yeni sanat akımları, siyasi hareketler veya tarihsel olaylar çağların tanımlarını oluşturur. Şimdi çağların neler olduğunu çok daha iyi anladım ama çağların nasıl tanımlanabileceğini ve sınıflandırılabileceğini merak ediyorum. Birincil kaynaklarla, örneğin antik kültürlerin tanımlamaları, tarihçilerin çağlara verdikleri isimler veya çağların sınıflandırılması hakkında konuşmak istiyorum.