Çevik; sözcük olarak, hızlı, esnek ve çabuk karar verme yeteneği gösteren kişi veya hareketlerin özelliğine çağrıştıran bir terimdir. Çeviklik, özellikle öğretim ortamlarında öğrencilerin hayatın, akademik programların veya çevresel etkenlerin değişen ve zorlu koşullarının karşısında esnek, çabuk ve etkili olmalarını sağlamada önemli bir beceridir. Çeviklik, kişisel olarak da çok önemlidir. Çevik kişiler, hayatlarında başarılı olmak için, çevresel etkenleri kolayca tanıyabilir ve onların etkilerini dengeleyebilirler.
Öğretim ortamlarında, çeviklik öğrencilerin akademik başarılarını arttıracak, hayatlarında başarılı olmalarını sağlayacak ve öğrenmeyi daha keyifli hale getirecektir. Öğrencilerin çeviklik becerilerini geliştirmek için, öğretim görevlileri öğrencilere, akademik çalışmalarını tamamlamak, zorlu problemleri çözmek, farklı düşünme yetenekleri geliştirmek ve çevresel koşulları dikkate almak için gerekli becerileri sağlayacak dersler ve etkinlikler sunmalıdır. Ayrıca, öğrencileri, hayatlarının farklı alanlarında çevik olmaları için motive etmek için, öğretim görevlileri öğrencilere, çeviklik becerilerini kullanmaları için örnekler sunmalıdır. Örneğin, öğretim görevlileri, öğrencilere, çeviklik becerilerini, hayatlarında zorluklarla başa çıkarken kullanmalarının önemini vurgulayabilirler.
Çeviklik, hayatın her alanında önemli bir beceridir. Çeviklik, kişinin başarısını arttırmak ve hayatının farklı alanlarında başarılı olabilmesi için çok önemlidir. Öğretim görevlileri öğrencilere, çeviklik becerilerini geliştirmeleri için önemli örnekler ve teşvikler sunarak çevikliğin önemini vurgulayabilirler. Bu, öğrencilerin hayatta başarılı olmalarını ve çevresel etkenlerin değişkenlikleri karşısında esnek, çabuk ve etkili olmalarını sağlayacaktır.