Çoklu Domain (Bridge) Yönlendirmelerinde Google Botlarını ve Trafiği Kayıpsız Aktarma (Algoritma Tavsiyesi?)

megasans

Yeni Üye
BaY
10 Tem 2026
3
0
0
Selamlar herkese, iyi forumlar.
Şu sıralar üzerinde çalıştığım bir proje için yüksek trafikte dinamik domain yönlendirmeleri (bridge/köprü siteleri) ve SSL el sıkışma (handshake) sürelerini optimize etmeye çalışıyorum. Yaşadığım bir senaryo hakkında tecrübeli arkadaşların fikrini almak istedim.
Biliyorsunuz, ana domaini korumak ya da trafiği farklı kanallardan (sosyal medya, reklam ağları vs.) tek bir havuzda toplayıp süzerek ana siteye aktarmak için ara geçiş siteleri kullanıyoruz. Ancak burada iki büyük sorunla karşılaştım:
  1. Google Botları ve İndeks: Ara köprü sitelerinin Google gözünde "doorway page" (giriş sayfası) olarak algılanmaması ve temiz indeks alması için 301, 302 veya meta refresh yöntemlerinden hangisi sizce en sağlıklısı?
  2. Hız ve Kayıp: Cloudflare veya benzeri bir CDN arkasında, anlık binlerce istek geldiğinde yönlendirme scriptinin milisaniyelik gecikmelerle patlamasını engellemek için nasıl bir cache (önbellek) stratejisi izlenmeli? Node.js tabanlı bir reverse proxy mi, yoksa doğrudan Nginx seviyesinde bir return 301 mi daha az sunucu kaynağı tüketir?
Şu an alt imzamda da aktif olarak testini yürüttüğüm canlı bir yapı var, anlık olarak botların ve kullanıcıların tepki sürelerini logluyorum.
Bu tarz "high-traffic redirect" mimarileriyle uğraşmış, yük dengeleme (load balancing) yapmış olan webmaster veya sistem yöneticisi dostlar varsa tecrübelerini paylaşabilir mi? Hangi yapı yapısal olarak daha stabil çalışır?
Şimdiden teşekkürler.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)