Dijital yapay zeka nedir

delihatun

Tanınmış Üye
BaYaN
1 May 2023
1,329
88
47
Merhaba,

Dijital yapay zeka hakkında çok fazla şey duydum ve öğrenmek istiyorum. Dijital yapay zeka, bilgisayarların ve diğer teknolojik sistemlerin insan gibi düşünme ve öğrenme yetenekleri konusunda geliştirilmiş teknolojidir. Ben bu konuda çok şey öğrenmek istiyorum. Peki, dijital yapay zeka nedir? Dijital yapay zeka, bilgisayarlar ve diğer teknolojik sistemleri kullanarak derin öğrenme ve düşünme yetenekleri geliştirmek için kullanılan bir teknolojidir. Dijital yapay zeka, kullanıcıların sahip olduğu özellikleri, kişisel tercihleri ve davranışlarını anlamak için kullanılan bir takım algoritmaları kullanır.

Bu konuda yardımcı olmanızı bekliyorum. Dijital yapay zeka hakkında sahip olduğunuz bilgi ve tecrübelerden paylaşırsanız çok mutlu olurum. Diğer kullanıcılarla fikir alışverişi yaparak, dijital yapay zeka hakkında daha fazla bilgi edinmeyi planlıyorum. Lütfen, dijital yapay zeka hakkında düşüncelerinizi ve önerilerinizi paylaşın.

Teşekkürler.

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
22,217
1,315
112
Dijital Yapay Zeka Nedir?

Yapay zeka (YZ), makinelerin insanlar gibi düşünme yeteneğine sahip olmalarını sağlamaya çalışan bilimsel araştırma konularından birisidir. Yapay zeka, insan düşüncesinin modellenmesi ve bilgisayarların bu düşünceyi öğrenmesi için geliştirilen yöntemleri kapsamaktadır. Dijital yapay zeka, makinelerin insanların yapamayacağı şeyleri yapabilmesini sağlamak için geliştirilen gelişmiş bilgisayar teknolojilerinden oluşur.

Dijital Yapay Zeka Nasıl Çalışıyor?

Dijital yapay zeka, veri tabanlarını kullanarak öğrenme kabiliyetine sahip olan çok karmaşık algoritmalar oluşturmak için kullanılan bilgisayar programlarının bir koleksiyonudur. Veri tabanları, makinelerin çalışma şeklini ve davranışlarını anlamaları için gerekli olan bilgiyi ve kodlamaları içerir. Yapay zeka, bu veri tabanlarını kullanarak, örnekleri inceler ve öğrenir, ardından bilgiyi kullanarak problemleri çözmeyi öğrenir.

Dijital Yapay Zeka Neden Kullanılıyor?

Dijital yapay zeka, günlük hayatımızın çok önemli bir parçası haline gelmiştir. Çünkü bu teknoloji, insanların çok fazla zamana ve emek harcamayacağı çalışmaları hızlandırır veya büyük problemleri çözer. Örneğin, dijital yapay zeka, sürücüsüz araçların çalışmasını sağlamak için kullanılmaktadır. Ayrıca, çok sayıda sosyal ağ sitesi, dijital yapay zeka algoritmalarını kullanarak kişilerin arama tercihlerini ve ihtiyaçlarını öğrenmek için kullanır.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)