Dünyanın en uzun filmi ne kadar sürüyor

pembikeller

Tanınmış Üye
BaYaN
1 May 2023
1,342
108
47
Merhaba arkadaşlar,

Dünyanın en uzun filmi ne kadar sürüyor? sorusunu sormaya geldim. Açıkçası bu konu hakkında fikrim yok ve konu hakkında bilgi almak istiyorum. Film endüstrisinde bu konuda tecrübeli olanlar veya konuyla ilgili araştırma yapanlar olabilir. Lütfen bu konuda önerilerinizi ve yorumlarınızı paylaşın. İyi bir film izlemeyi çok seviyorum ve bu konuda bilgi sahibi olmak istiyorum. Herhangi bir kaynak veya öneriniz olursa, çok sevinirim. Lütfen dünyanın en uzun filmi ne kadar sürüyor? sorusuna cevap verin.

Önceden teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Daniel1336

Co-Admin
Yetkili
Co-Admin
BaY
4 Nis 2023
10,217
1,281
112
Dünyanın En Uzun Filmi Ne Kadar Sürüyor?

Film sektöründe, uzun ve kısa filmler arasındaki farklar çok büyüktür. Bazı filmler uzun sürelerde çekilir ve daha uzun sürelerde sinemalarda gösterilirken, diğerleri sadece birkaç dakika sürer. Sonuç olarak, dünyanın en uzun filmi ne kadar sürüyor?

Filmlerin süreleri, birçok faktöre bağlı olarak değişmektedir. Bununla birlikte, çoğu zaman, uzun ve kısa filmler arasındaki en büyük fark, çekim süresidir. Bazı uzun filmler, çekim süresi olarak daha uzun bir süre için çekilirken, kısa filmler genellikle çok daha kısa sürelerde çekilir.

Dünyanın en uzun filmi, 2003 yılında çekilen "The Cure for Insomnia" adlı filmdir. Bu film, L. D. Groban tarafından çekilen ve 472 saat, 10 dakika ve 47 saniye süren bir filmdir. Bu film, ABD'de, herhangi bir sinema salonunda gösterilmemiştir. Yine de, bu film Chicago'da bir kütüphanede gösterildi.

İngiltere'de ise, dünyanın en uzun filmi "The Ascent of Man" adlı filmdir. Bu film, Michael Apted tarafından çekilen ve yaklaşık 320 saat süren bir filmdir. Bu film, BBC tarafından gösterildi ve 1973-1974 yılları arasında çekildi.

Hollanda'da ise, dünyanın en uzun filmi "Dik Trom's Longest Day" adlı filmdir. Bu film, Wim Verstappen tarafından çekilen ve yaklaşık 208 saat süren bir filmdir. 1971 yılında çekilen bu film, Nederlandse Omroep Stichting tarafından gösterildi.

Avustralya'da ise, dünyanın en uzun filmi "The Story of the Kelly Gang" adlı filmdir. Bu film, Charles Tait tarafından çekilen ve yaklaşık 70 dakika süren bir filmdir. Bu film, 1906 yılında çekildi ve Avustralya'da kısa bir süre gösterildi.

Sonuç olarak, dünyanın en uzun filmi ne kadar sürüyor sorusu, çok farklı cevaplara sahiptir. En uzun film olarak, "The Cure for Insomnia" adlı film 472 saat, 10 dakika ve 47 saniye sürerken, en kısa film olarak ise "The Story of the Kelly Gang" adlı film 70 dakika sürecektir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)