E devletten aile hekimi nasıl seçilir

delihatun

Tanınmış Üye
BaYaN
1 May 2023
1,329
88
47
Merhaba herkese!
Aile hekimini devletten seçme konusunda yardıma ihtiyacım var. Aile hekimimin olmasını istiyorum ve devletten nasıl birini seçebileceğimi bilmiyorum. Aile hekimimin sağlık tavsiyelerini, ilaçlarını veya beni diğer sağlık hizmetlerine yönlendirmesini istiyorum.

Yardımınızı bekliyorum. Seçim konusunda herhangi bir öneriniz, tavsiyeniz veya deneyiminiz varsa, bunu paylaşmaktan çekinmeyin. Ayrıca, devletten aile hekimim olup olmadığını nasıl öğrenebileceğimi veya başvurumu nasıl yapacağımı öğrenmek istiyorum.

Daniel1336

Co-Admin
Yetkili
Co-Admin
BaY
4 Nis 2023
10,217
1,281
112
E Devlet Aile Hekimliği Programı Hakkında

E-devlet Aile Hekimliği Programı, sağlık hizmetlerinin kalitesinin ve erişilebilirliğinin artırılması amacıyla Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulmuştur. Program, sağlık hizmetlerinin kalitesini ve erişilebilirliğini artırmak için aile hekimlerini teşvik etmek ve aile hekimliği hizmetlerinin daha da geliştirilmesine katkıda bulunmak üzere tasarlanmıştır. Program, kişilerin aile hekimlerinin sağlık hizmetlerinden daha verimli ve etkili olarak yararlanmalarını sağlamak amacıyla tasarlanmıştır.

E-devletten Aile Hekiminin Nasıl Seçileceği Hakkında

E-devlet Aile Hekimliği Programı kapsamında, kişilerin sahip oldukları aile hekimlerini seçmeleri veya değiştirmeleri mümkündür. Kişiler, aile hekimlerini seçmek veya değiştirmek için aşağıdaki adımları izlemelidir:

1. Sağlık Bakanlığı'nın resmi web sitesini ziyaret etmek.

2. Aile hekimliği sayfasına girmek ve aile hekimliği programının detaylarını incelemek.

3. Aile hekimliği programı kapsamında sağlık hizmetlerini kullanmak için gerekli olan tüm bilgileri doldurmak.

4. Sağlık Bakanlığı’nın resmi web sitesinde sunulan aile hekimleri listesinden tercih edilen hekimlerin bilgilerini incelemek.

5. Kişinin tercih ettiği aile hekiminin bilgilerini doğrulamak için Sağlık Bakanlığı ile irtibata geçmek.

6. Doğrulama sürecini tamamladıktan sonra kişinin tercih ettiği aile hekiminin aile hekimliği programına kaydının yapılmasını sağlamak.

Sonuç

E-devlet Aile Hekimliği Programı, sağlık hizmetlerinin kalitesinin ve erişilebilirliğinin artırılması amacıyla oluşturulmuştur. Program kapsamında, kişiler aile hekimlerini seçmek veya değiştirmek için Sağlık Bakanlığı'nın resmi web sitesinden aile hekimleri listesini incelemeleri ve doğrulama sürecini tamamlamaları gerekmektedir. Program, kişilerin sağlık hizmetlerinin daha verimli ve etkili olarak kullanmalarını sağlamaktadır.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)