E-posta yönetimi, elektronik posta kullanımını kontrol etme, yönetme ve organize etme sürecidir. E-posta yönetimi, bireylerin ve kurumların elektronik iletişimlerini daha verimli ve daha güvenilir bir şekilde yürütmelerini sağlamak amacıyla tasarlanmıştır. Bu süreç, çok sayıda e-posta kullanıcısının, çok sayıda posta kutusu ve klasör kullanarak, neredeyse sonsuz miktarda mesajı düzenleyebilmesini ve kontrol edebilmesini sağlar.
Bir e-posta yönetimi sisteminin amacı, kullanıcıların mesajlarını elde etmelerini, düzenlemelerini, arşivlemelerini ve arka plan işlemleri üzerinde kontrol sahibi olmalarını sağlamaktır. Bir e-posta yönetim sistemi, kullanıcıların çeşitli posta kutularını ve klasörleri kullanarak, e-posta mesajlarını daha verimli ve daha güvenilir bir şekilde arşivleme, organize etme, filtreleme ve düzenlemeyi sağlar. E-posta yönetim sistemleri aynı zamanda kullanıcıların mesajlarını arama, gönderme ve alma işlemlerini de kolaylaştırır.
E-posta yönetim sistemleri, eğitimciler tarafından sıkça kullanılır. Eğitimciler, çok sayıda öğrenci ve arkadaşları arasında e-posta iletişimi kurmak için e-posta yönetim sistemleri kullanabilirler. Bu sistemler, öğrencilerin çeşitli dersler ve konular hakkında konuşmalarını ve sorularını düzenleme ve arşivlemeyi kolaylaştırır. Aynı zamanda, e-posta yönetim sistemleri, öğretmenlerin konuşmalarını ve öğrencilerin sorularını daha verimli bir şekilde yönetmelerine ve kontrol etmelerine olanak tanır.