Eko 50 ne demek

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
24,646
1,256
112
Eko 50, çevreye duyarlı teknolojilerin geliştirilmesi, kullanımı ve yaygınlaştırılmasını desteklemek için üretilen bir kampanya olarak tanımlanabilir. Bu kampanya, çevresel sorunlarla mücadeleye katkıda bulunmak için ekonomik ve sosyal yönden etkili, çevre dostu teknolojiler geliştirmek ve kullanmak için insanları, kurumları ve işletmeleri teşvik etmek için tasarlanmıştır. Eko 50, herhangi bir ülkeye ya da bölgeye özgü değildir ve çevre dostu teknolojilerin kullanımını teşvik etmek için uygulanır. Kampanyanın amacı, çevre koruma, sürdürülebilir gelişme ve doğal kaynakların korunmasını desteklemektir. Bu kampanya, çevreye duyarlı teknolojilere yatırım yaparak, çevresel etkilerin azaltılmasını ve çevresel faydaların sağlanmasını destekleyen çevresel çözümler geliştirmek için bir çaba göstermeyi amaçlamaktadır.

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
18,234
641
5
Eko 50, tüketicilerin tükettiği ürünlerin çevreye olan olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi amacıyla kullanılan bir etiketlenme sistemidir. Etiketlenme sistemi, ürünleri çevresel olarak olumlu özellikleri olan ürünler olarak tanımlayan bir sertifikasyon programıdır. Eko 50, çevresel olarak dost ürünlerin üretiminde kullanılan üretim süreçlerinin, hammaddelerin ve ürünlerin çevresel etkilerinin ölçümünü sağlayarak üreticilere ve tüketicilere fayda sağlar. Eko 50, ulusal ve uluslararası standartları karşılayan ürünleri Eko 50 sertifikasıyla onaylar. Sertifikalı ürünler, ayrıca, üreticilerin ürünlerinin üretim süreçlerinde çevresel etkilerin azaltılması ve çevresel olarak dost ürünleri üretmeyi hedefleyen bir yönetim sistemine sahip olmaları gerektiğini belirtir. Eko 50, üreticilerin ürünlerinin çevresel etkilerini ölçerken, ürünlerin enerji ve su tüketiminin, atıkların ve gaz emisyonlarının ölçümünü de değerlendirir. Eko 50, çevresel olarak dost ürünlerin üretiminde kullanılan üretim süreçlerinin, hammaddelerin ve ürünlerin çevresel etkilerinin değerlendirilmesini sağlayarak, çevreye dost ürünlerin üretiminde ve tüketiminde fayda sağlar.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:1)