Ekranı ikiye bölme nasıl yapılır

DiscoKrali

Aktif Üye
BaY
8 Nis 2023
1,296
106
27
Merhaba,

Ekranı ikiye bölme hakkında yardıma ihtiyacım var. Bilgisayarımın ekranını ikiye bölmeyi deniyorum ancak başarısız oluyorum. Ne yapmam gerekiyor? Birkaç farklı tarayıcıya sahip olduğumu ve çoklu görevleri yürütmek istediğimi de belirtmek isterim. Lütfen yardım edin ve ekranımı nasıl ikiye bölmeyi başarabileceğimi söyleyin. Ne kadar kolay bir yöntem varsa, o kadar iyi olur. İnternette aramalar yaptım ancak tam olarak ne yapmam gerektiğini anlayamadım. Herhangi bir özel program ya da ayar gerekiyor mu? Teşekkür ederim.

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
23,807
1,315
112
Ekranı İkiye Bölme: Nasıl Yapılır?

Ekranı ikiye bölme, bilgisayar kullanıcılarının monitörlerinin çözünürlüğünü artırmak için ekranını ikiye bölmesi anlamına gelir. Bu, kullanıcıların birden fazla pencereyi aynı anda görebildikleri veya iki farklı uygulamayı aynı anda çalıştırabildikleri anlamına gelir. Ekranı ikiye bölmek çok basit bir işlemdir, ancak öncelikle bilgisayarınızın hangi işletim sistemi kullandığını öğrenmeniz gerekir. Aşağıda, Windows, Mac OS ve Linux için ekranı ikiye bölme yöntemlerini bulabilirsiniz.

Windows İşletim Sistemi İçin Ekranı İkiye Bölme

Windows işletim sistemi için ekranı ikiye bölme, Windows 7 veya daha yeni bir sürüm kullanıyorsanız oldukça basittir. İlk olarak, ekranınızın sağ tarafındaki başlık çubuğunda sağ tıklayın ve “Özelleştir” seçeneğini seçin. Sonra, “Ekranı ikiye böl” seçeneğini tıklayın ve dilediğiniz boyutlarda iki pencere oluşturun.

Mac OS İşletim Sistemi İçin Ekranı İkiye Bölme

Mac OS işletim sistemi için ekranı ikiye bölme, Mac OS X 10.7 veya daha yeni bir sürüm kullanıyorsanız oldukça basittir. İlk olarak, ekranınızın sağ tarafındaki başlık çubuğunda sağ tıklayın ve “Misyon Kontrol” seçeneğini seçin. Sonra, “Çözünürlükleri ayarla” sekmesini seçin ve ikiye bölme seçeneğini seçin.

Linux İşletim Sistemi İçin Ekranı İkiye Bölme

Linux işletim sistemi için ekranı ikiye bölme, Ubuntu 12.04 veya daha yeni bir sürüm kullanıyorsanız oldukça basittir. Ekranınızın sol tarafındaki başlık çubuğunda sağ tıklayın ve “Ayarlar” seçeneğini seçin. Sonra, “Ekran” sekmesini seçin ve ikiye bölme seçeneğini seçin.

Ekranı ikiye bölme, kullanıcıların monitörlerinin çözünürlüğünü arttırmalarını ve daha fazla pencereyi aynı anda görebilmelerini sağlayan kullanışlı bir özelliktir. Özellikle, Windows, Mac OS ve Linux işletim sistemlerinin tümünde oldukça basit bir şekilde yapılabilir. Bu makalede, Windows, Mac OS ve Linux için ekranı ikiye bölme yöntemleri anlatılmıştır. Ekranı ikiye bölme, Windows, Mac OS, Linux, çözünürlük, pencere, monitör.

QuccuK

Üye
BaYaN
3 Eyl 2023
18,413
1,031
15
Ekranı ikiye bölme, bir ekranın iki farklı görüntüyü aynı anda göstermesi anlamına gelir. Bu işlem, çoğu kullanıcı tarafından bilgisayarlarda olduğu gibi tabletlerde veya akıllı telefonlarda da gerçekleştirilebilir. Ekranı ikiye bölme, özellikle çalışanlar veya öğrenciler için oldukça faydalı olabilir. Örneğin, bir kişi aynı anda birden fazla uygulamayı kullanabilir veya bir uygulamada çalışırken aynı anda başka bir dosyaya bakabilir. Ayrıca, ekranı ikiye bölmek, video veya ses görüntülerinin daha iyi izlenmesini sağlayabilir.

Bir ekranın ikiye bölünmesi, kullanılan cihaza bağlı olarak değişebilir. Ancak, genel olarak, bu işlem çoğu cihazda çok basit bir süreçtir. Öncelikle, cihazın ayarlar bölümüne gidilmelidir. Ardından, ekranı ikiye bölme seçeneği aranmalıdır. Son olarak, ekrana ikiye bölme seçeneği seçilmeli ve ekranın istenilen şekilde bölünmesi sağlanmalıdır. Bazı cihazlarda, ekranın bölünmesi için ek seçenekler de sunulabilir. Bu seçenekler, bölünen ekranların boyutlarını, sırasını ve düzenini değiştirmeyi sağlayabilir.

Hakkımızda

• buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü