Evde çilek şurubu nasıl yapılır

AspiriN

Tanınmış Üye
BaYaN
27 Şub 2022
1,448
110
62
Merhaba herkese,

Evde çilek şurubu nasıl yapılır? sorusunu sormak istiyorum. Yıllardır çilek şurubu yapmayı denemek istiyorum ama nereden başlamam gerektiğini bilmiyorum. Bu konuda deneyimli olan herkesten yardım istiyorum. Elime geçen çilekleri kullanmak istiyorum ve daha lezzetli bir şurubu elde etmeyi umuyorum. Ne tür malzemeler kullanılmalı? Ne tür bir tencere veya kabı kullanmalıyım? Ne kadar süre ile pişirmeliyim? İçine hangi tatlandırıcıları eklemeliyim? Umarım bu sorularımın cevabını bulabilirim. Teşekkür ederim.

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
23,890
1,315
112
Evde çilek şurubu nasıl yapılır?

Çilek şurubu, kolay ve lezzetli bir şerbet olup, her yaştan insan tarafından severek tüketilen bir tatlıdır. Çilek şurubu, çileklerin çeşitli meyveler, şeker ve limon suyu ile karıştırılarak yapılır. Bu tarif, evde çilek şurubu yapmanın basit ve kolay bir yolunu sunmaktadır.

Malzemeler:

* 1 kilo taze çilek
* 1,5 su bardağı şeker
* 2 su bardağı su
* 2-3 limon suyu

Hazırlanışı:

1. Çilekleri temizleyip, başlıklarını kesin.

2. Çilekleri bir tencereye koyun ve orta ateşte hafifçe pişirin.

3. Şekeri tencereye ekleyin ve karıştırın.

4. Suyu tencereye ekleyin ve karıştırın.

5. Tencereyi orta ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin.

6. Limon suyunu tencereye ekleyin ve karıştırın.

7. Şurubu kaynamasına izin verin ve sonra ocağı kapatın.

8. Şurubu soğumaya bırakın ve ardından süzgeç ile süzün.

9. Soğuduktan sonra şurubu steril kavanozlara doldurun ve kapaklarını sıkıca kapatın.

10. Şurubu serin, karanlık bir yerde muhafaza edin.

Evde çilek şurubu yapmak çok kolaydır ve çok lezzetlidir. Bu tarif, çilek şurubunun sağlıklı ve taze olarak evde nasıl hazırlanacağını anlatmaktadır. Umarım bu tarif, evde çilek şurubu yapmayı daha kolay hale getirir. Evde çilek şurubu, evde çilek şurubu tarifi, çilek şurubu nasıl yapılır.