Fiyom, kısaca ifade edilmeye çalışıldığında, bir ürünün üretim maliyeti, satış maliyeti, satış fiyatı gibi çeşitli etkenlerin karşılaştırılarak belirlenen fiyat anlamına gelmektedir. Fiyom, ürünün maliyetinin satış fiyatının üzerinde olduğu durumlarda, üreticinin ürünün satışından elde edeceği karı önceden tahmin etmesini mümkün kılan önemli bir stratejidir.
Fiyom, özellikle mali piyasalarda kullanılan bir terim olarak, bir ürünün satış fiyatının üretim maliyetinin üzerinde olması durumunda, ürünün fiyatının ne kadar artırılabileceği veya ne kadar düşürülebileceği konusunda üreticiye yardımcı olur. Bu, üreticinin fiyatlandırma stratejisini uygularken, ürünün üretim ve maliyet maliyetleri ile satış fiyatı arasındaki farkın nasıl etki ettiğini ve ürünün rekabetçi piyasaya nasıl girebileceğini anlamasına yardımcı olur.
Fiyom, ürünün satış fiyatının üretim maliyetinin üzerinde olması durumunda, üreticinin ürünün satışından elde edeceği karın ne kadar olacağını tahmin etmesi için önemli bir stratejidir. Ayrıca, kalite ve ürünün kendisi ile ilgili konularda üreticiyi destekler. Böylece, ürünün kalitesinin korunmasına ve üretim maliyetlerinin düşürülmesine yardımcı olan bir fiyatlandırma stratejisidir.