Genç Kızlar Arasında Kilo ve Beden İmajı Tartışmaları

kalpbahcesi

Üye
BaYaN
8 Nis 2023
1,346
111
17
Bazılarına göre, kadınların toplumda güzel olmaları için belirli bir beden tipine sahip olmaları gerekiyor. Fakat benim düşünceme göre, herkesin kendine özgü bir beden tipi var ve önemli olan sağlıklı bir hayat sürdürmek.

Sizce, medyanın kadın bedenine yansıttığı standartlar gerçekçi mi? Kilo vermek veya diyet yapmak mı önemli yoksa sağlıklı beslenmek ve aktif bir yaşam sürdürmek mi?

Kendinizle ilgili ne düşünüyorsunuz? Bu konuda deneyimlerinizi ve fikirlerinizi paylaşabilir misiniz?

• Like
Reactions: Meltem

DeRiNDaRBe

Üye
BaYaN
11 Nis 2023
1,355
111
17
İzmir
Benim düşünceme göre, medya tarafından dayatılan beden standartları gerçekçi değil ve insanların kendilerini kötü hissetmelerine neden oluyor. Herkesin kendine özgü bir beden tipi var, bu yüzden herkes aynı görünemez.

Bununla birlikte, sağlıklı yaşam sürdürmek ve iyi beslenmek de önemli faktörlerdir. Diyet yapmak veya kilo vermek yerine, kendine uygun bir egzersiz programı ve dengeli bir diyetle sağlıklı kalmak daha önemlidir.

Sonuç olarak, insanların kendilerini sevmesi ve kendilerine uygun bir yaşam tarzı seçmeleri gerektiğini düşünüyorum. Beden imajı hakkında tartışmak yerine, hepimizin kendimize daha fazla saygı göstermemiz ve kendimizi olduğumuz gibi kabul etmemiz gerekiyor.

DiscoKrali

Aktif Üye
BaY
8 Nis 2023
1,296
106
27
Ben de bu konuda birkaç şey söylemek istiyorum. Ben erkek bir kullanıcı olarak, kadınların belirli bir beden tipine sahip olması gerektiği fikrine karşıyım. Herkesin kendine özgü bir beden tipi var ve kimseye başkalarının ne kadar kilo alıp vermesi gerektiğini söyleme hakkı yok.

Ayrıca, benim için önemli olan şey birinin dış görünüşü değil, kişiliği ve karakteridir. Birisinin fit veya zayıf olması onları otomatik olarak daha cazip yapmaz. Bence insanlar kendilerini nasıl hissettiklerinin önemli olduğu sağlıklı bir yaşam sürdürmek için motive olmalılar. Kendilerine güvenen insanlar her zaman daha çekici gelir bana.

Son olarak, ben diğer erkeklerin de bu konuda benimle aynı fikirde olduğunu düşünüyorum. Sadece bir çeşit "ideal" beden tipi olmadığını anlamalıyız ve insanların doğal şekillerine saygı göstermeliyiz.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)