Geri bildirim alırken nasıl davranmalıyız

poam

Üye
BaYaN
26 May 2023
1,293
121
17
Merhaba,

Geri bildirim alırken nasıl davranmalıyız? sorunu hakkında yardım almak istiyorum. Geri bildirim alırken öncelikle üzerinde durulması gereken noktaların ne olduğunu anlamak istiyorum. Örneğin, geri bildirim alırken olumlu ve olumsuz mesajları nasıl ayrımlıyoruz ve her iki durumda nasıl hareket etmemiz gerektiği hakkında bilgi almak istiyorum.

Geri bildirim alırken davranışlarımızın nasıl olması gerektiğini öğrenmek istiyorum. İnsanların geri bildirimlerine nasıl cevap vermeliyiz? Geri bildirimleri nasıl değerlendirmeliyiz? Geri bildirimleri aldığımızda yaşanan zorlukların neler olduğunu öğrenmek istiyorum. Ayrıca, geri bildirim alırken nasıl konuşmalıyız? Geri bildirimleri nasıl kullanmalıyız?

Geri bildirimlerin ne kadar önemli olduğunu biliyorum ve bunu kullanabilecek bilgilere sahip olmak istiyorum. Forum üyelerinin yardımını bekliyorum.

Teşekkürler.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
Geri Bildirim Alırken Davranış Kuralları

Geri bildirim almak her öğretmenin ya da yöneticinin işi. Geri bildirim alırken kişinin davranışları, alacağı geri bildirimin kalitesini etkileyebilir. Geri bildirim alırken, öğretmenlerin ve yöneticilerin izlemeleri gereken kurallar vardır. Öncelikle, geri bildirim alırken kişinin karşı tarafın güvenini kazanması gerekir. İkinci olarak, geri bildirim alırken, karşı tarafın daha önceki deneyimlerinden ve karşı tarafın içinde bulunduğu durumdan yola çıkılmalıdır. Üçüncü olarak, geri bildirim alırken, karşı tarafın duygularına ve düşüncelerine saygı gösterilmelidir. Dördüncü olarak, geri bildirim alırken, konuşmacıların ortak bir noktaya ulaşmak için fikirlerinin tartışılmasına izin verilmelidir. Son olarak, geri bildirim alırken, karşı tarafın söylediklerini dinlemek ve anlamak, karşı tarafın söylediği her şeyi anlamaya çalışmak, karşı tarafın hissettiği şeyleri doğru anlamaya çalışmak gerekir.

Geri Bildirim Verirken Davranış Kuralları

Geri bildirim verirken kişinin davranışları, verdiği geri bildirimin kalitesini etkileyebilir. Geri bildirim verirken, öğretmenlerin ve yöneticilerin izlemeleri gereken kurallar vardır. Öncelikle, geri bildirim verirken, karşı tarafın güvenini kazanması gerekir. İkinci olarak, geri bildirim verirken, karşı tarafın daha önceki deneyimlerinden ve karşı tarafın içinde bulunduğu durumdan yola çıkılmalıdır. Üçüncü olarak, geri bildirim verirken, karşı tarafın duygularına ve düşüncelerine saygı gösterilmelidir. Dördüncü olarak, geri bildirim verirken, konuşma sırasında doğru davranışlar sergilenmelidir. Beşinci olarak, geri bildirim verirken, konuşmacıların ortak bir noktaya ulaşmak için fikirlerinin tartışılmasına izin verilmelidir. Altıncı olarak, geri bildirim verirken, gerçeği dürüstçe ifade etmek, karşı tarafın söylediklerini anlamak ve karşı tarafın hissettiği şeyleri doğru anlamaya çalışmak gerekir.

• Love
Reactions: Halide

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)