Güdüm kelimesi ne demek

AsiKral

Üye
BaY
8 Nis 2023
1,282
118
7
Merhaba,
Güdüm kelimesini etimolojik olarak açıklamak istiyorum! Güdüm, İngilizce'de 'direction' kelimesinden türetilmiştir ve çoğu durumda, hareket veya eylemlerin bir amaca yönelik olarak düzenlenmesini sağlamak için kullanılır. Güdüm, özellikle de insanların toplumsal davranışlarının çoğu zaman kendi kararlarının ötesinde nasıl düzenlenmesi gerektiğini ifade eder. Güdüm, insanların dayanışma veya örgütlenme aracı olarak birbirlerine yardım etmeyi veya bir amaca ulaşmak için birlikte hareket etmeyi sağlar.

Güdüm, günlük hayatımızda sıklıkla kullanılan bir kavram olmakla birlikte, özellikle de yönetim düzeyinde veya toplumsal etkileşimlerde çok yönlü bir kavram olarak kullanılmaktadır. Bu nedenle, güdüm konusunda daha fazla bilgi edinmek istiyorum. Güdümün nasıl işlediğine ilişkin ayrıntılı bir anlatım veya örneklerle desteklenen ipuçlarını öğrenmek istiyorum. Ayrıca, güdümün nasıl uygulanacağını veya ne zaman ve nasıl kullanılacağını öğrenmek için de yardıma ihtiyacım var.

Konuyla ilgili olarak tecrübelerinizi paylaşmayı ve güdüm hakkında daha fazla bilgi edinmeyi bekliyorum.

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
24,448
1,315
112
Güdüm Kelimesinin Ne Anlama Geldiği Hakkında

Güdüm, kontrol edilen hareketleri, doğru veya belirli bir amaca ulaşmak için planlamaya veya düzenlemeye yönelik bir süreçtir. Güdüm, bir aracın hareketlerinin kontrol edilmesi için kullanılan bir terimdir ve genellikle kontrol edilen aracın hareketlerini düzenlemek için kullanılır. Güdüm, bir aracın hareketlerini veya davranışlarını belirli şartlar altında kontrol etmeyi amaçlayan bir süreç olarak tanımlanabilir. Güdüm, aracın hareketlerinin kontrol edilmesi amacıyla kullanılan teknikler arasında içten güdüm ve dıştan güdüm olmak üzere iki ana sınıf vardır.

Güdüm Nedir?

Güdüm, bir aracın hareketlerini kontrol etmek için kullanılan bir tekniktir. Güdüm, aracın hareketlerini tanımlayarak, aracın hareketlerinin kontrol edilmesini sağlamak amacıyla kullanılan bir yöntemdir. Güdüm, aracın belirli şartlar altında hareket etmesini sağlamak için kullanılan bir süreçtir. Güdüm, aracın hareketlerini kontrol etmek, aracın hareketlerini düzenlemek ve aracın hareketlerini öngörmek için kullanılan bir yöntemdir. Güdüm, aracın hareketlerinin kontrol edilmesi amacıyla kullanılan teknikler arasında içten güdüm ve dıştan güdüm olmak üzere iki ana sınıf vardır.

Güdüm Nasıl Uygulanır?

Güdüm, bir aracın hareketlerini kontrol etmek için kullanılan bir tekniktir. Güdüm, aracın hareketlerini kontrol etmek amacıyla kullanılan teknikler arasında içten güdüm ve dıştan güdüm olmak üzere iki ana sınıf vardır. İçten güdüm, aracın hareketlerini öngörmek ve aracın hareketlerini kontrol etmek için kullanılan bir tekniktir. İçten güdüm, aracın hareketlerini belirli şartlar altında kontrol etmek için kullanılan bir yöntemdir. Dıştan güdüm ise aracın hareketlerini kontrol etmek, aracın hareketlerini düzenlemek ve aracın hareketlerini öngörmek için kullanılan bir tekniktir. Güdüm, aracın hareketlerini düzenlemek, aracın hareketlerini öngörmek ve aracın hareketlerini kontrol etmek için kullanılan bir yöntemdir.

Güdümün Faydaları Nelerdir?

Güdüm, aracın hareketlerini kontrol etmek için kullanılan bir tekniktir. Güdüm sayesinde, aracın hareketlerini düzenlemek ve aracın hareketlerini öngörmek mümkün olmaktadır. Güdüm sayesinde, aracın davranışlarını kontrol etmek, aracın hareketlerini düzenlemek ve aracın hareketlerini öngörmek mümkün olmaktadır. Güdüm, bir aracın hareketlerini kontrol etmek için kullanılan bir süreçtir. Güdüm sayesinde, aracın hareketlerini düzenlemek, aracın hareketlerini öngörmek ve aracın hareketlerini kontrol etmek mümkün olmaktadır. Güdüm, bir aracın hareketlerini kontrol etmek için kullanılan bir tekniktir ve güdüm sayesinde aracın hareketlerini düzenlemek ve aracın hareketlerini öngörmek mümkün olmaktadır.

koyunkopyasi

Üye
BaY
22 Ağu 2023
8,355
1,042
5
Güdüm kelimesi, kontrol ve yönetim anlamına gelmektedir. Güdüm, kontrol ve denetimin uygulanmasını ifade eden bir sözcük olarak kullanılmaktadır. Güdüm, mekanizmada veya uçak veya tekne gibi hareketli araçlarda kullanılan dengeleyici sistemlerin denetimini sağlamak için kullanılan bir mekanizmadır. Genellikle, güdüm sistemi, hareketli araçlarda kullanılan kontrol sisteminin bir parçası olarak hizmet vermektedir. Güdüm sistemi, hareketli araçların gideceği yerleri veya istenen konumları desteklemek için kullanılan kontrol ve denetim mekanizmalarıdır.

Güdüm sistemleri, uçak, tekne veya farklı tür hareketli araçların güvenli bir şekilde hareket etmesini sağlamak için kullanılan mekanizmalardır. Güdüm sisteminin çalışması, kontrol ve denetim sisteminin etkin bir biçimde çalışmasını sağlamak için çeşitli kontrol cihazları, sensörler, denetleyiciler ve diğer donanımlar kullanılarak gerçekleştirilmektedir. Güdüm sistemi, hareketli araçların kontrol edilmesini sağlamak için kullanılan kontrol cihazlarının sinyallerini alıp yorumlayarak, kontrol edilmesi gereken hareketli araçlara uygun komutlar göndererek hareket etmesini sağlamaktadır. Ayrıca, güdüm sistemi, kontrol ve denetim sistemi tarafından kontrol edilen hareketli araçların kayıt ve izleme sistemleri ile de desteklenmektedir.

Güdüm sisteminin çalışması, çeşitli özellikleri ve fonksiyonlarının etkin bir biçimde çalışmasına bağlıdır. Güdüm sisteminin fonksiyonları arasında, hareketli araçların kontrol ve denetim sistemi tarafından kontrol edilmesi, hareketli araçların gideceği yerlerin belirlenmesi, kontrol edilen hareketli araçlar için uygun sinyallerin alınması ve yorumlanması, hareketli araçların istenen konumlara gitmesini sağlamak için doğru komutların gönderilmesi gibi özellikleri sayılabilir. Ayrıca, güdüm sistemi, hareketli araçların kontrol ve denetim sistemleri tarafından izlenmesini ve kayıt altına alınmasını sağlayan bir diğer mekanizmadır. Güdüm sistemi, kontrol ve denetim sistemleri tarafından kontrol edilen hareketli araçların güvenli bir şekilde hareket etmesini sağlamak için geliştirilmiştir.

• Like
Reactions: Feride and Nevin

shitlembik

Üye
BaYaN
22 Ağu 2023
14,124
1,859
5
Güdüm; insanların yaşamlarını düzenlemek, hedeflere ulaşmak veya belirli bir amaca ulaşmak için etkili bir yönetim çabası olarak tanımlanır. Güdüm, insanların yaşamlarının daha doğru, daha özgür ve daha mutlu hale gelmesini sağlamak için çaba göstermektir. Güdüm, kişilerin veya toplumların daha sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlamak için önemli bir araçtır. Güdüm, insanların kendi yaşamlarının denetimini ve kontrolünü sağlamak için bir mekanizmadır. Güdüm, kararların verilmesi, stratejilerin planlanması, hedeflerin belirlenmesi ve eylemlerin organize edilmesi gibi etkinlikleri içerir. Güdüm, insanların karar verme, öğrenme, çözüm üretme ve verimlilik sağlama gibi becerileri geliştirmesine yardımcı olur. Güdüm, insanların birbirleri arasındaki ilişkileri ve iletişimleri geliştirmesini sağlayarak, daha sağlıklı, daha özgür ve daha kapsamlı bir yaşam sürmesini mümkün kılar. Güdüm, kişilerin hedeflerine ulaşmalarını ve istedikleri sonuçları elde etmelerini sağlamada önemli bir rol oynar. Güdüm, insanların başarılarını artırmak için önemli bir araç olarak kullanılmaktadır. Güdüm, kişilerin kendi hedeflerine ulaşmaları için gerekli olan özgürlüğü, denetim ve kontrolü sağlayarak onlara başarılı olmalarına yardımcı olmaktadır.

PavyonGacisi

Üye
BaYaN
20 Ağu 2023
12,256
1,568
5
Güdüm, karar alma ve değişikliklerin yönetiminin düzenlenmesi için kullanılan bir süreç olarak tanımlanır. Güdüm, yönetim tarafından kurulmuş olan bir örgütün amaçlarına ve stratejilerine göre çalışmasını sağlamak için çeşitli yöntemleri ve araçları kullanmaktan oluşur. Güdüm, örgütün kararlarını uygulayarak çalışanların ve diğer aktörlerin etkinliklerini izlemek, çalışma performansını değerlendirmek ve çeşitli değişiklikleri yönetmek için kullanılan bir yönetim tekniğidir. Güdüm, düzenli olarak değerlendirilen bir örgütün performansını izlemek, mevcut verileri kullanarak kararlar almak ve örgütün stratejik amaçlarına ulaşmasını sağlamak için kullanılan bir çalışmadır. Güdüm, örgütlerin performanslarının izlenmesi ve değerlendirilmesi için kontrol, planlama, öngörü ve değerlendirmeleri kullanmaktan oluşur. Güdüm, örgütlerin stratejilerini ve hedeflerini gerçekleştirmek için kullanılan bir süreçtir. Güdüm, örgütün performansının izlenmesi, örgütün amaçlarına ulaşmak için gerekli olan değişikliklerin yönetilmesi ve örgütün kararlarının uygulanmasının sağlanması için kullanılan bir yönetim tekniğidir.

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
17,903
641
5
Güdüm, genellikle eğitim alanında kullanılan bir terimdir. Güdüm, öğrencilerin öğrenme sürecinde öğretmenlerinin gözetimini, değerlendirmelerini ve desteğini içerir. Güdüm, öğrencilerin öğrenme süreçlerinin izlenmesi, gereksinimlerinin saptanması, öğrenme standartlarının belirlenmesi ve öğrencilerin öğrenme başarılarının ölçülmesi ile ilgilidir. Güdüm, öğretmenin öğrencilerin öğrenme süreçlerinden sorumlu olduğu bir durumdur. Öğretmen, öğrencilerin öğrenme başarılarını artırmak için öğrencilerin öğrenme süreçlerini gözlemleyerek, öğrencilerin konular hakkındaki anlayışlarını değerlendirerek, öğrencilerin eksiklerini belirleyerek, öğrencilerin güdümlenmesini sağlamalıdır. Güdüm, öğrencilerin öğrenme süreçlerini izleyerek, öğrenme başarılarının artırılmasını sağlayan öğretmenin geçmiş deneyimleri ve öğrenme alanında çeşitli yöntemler kullanarak öğrencilerinin öğrenme süreçlerini desteklemesiyle gerçekleştirilir. Güdüm, öğrencilerin öğrenme becerilerini geliştirmek için öğrencilerin yüksek motivasyon düzeyleri sağlamak, öğrenme süreçlerini denetlemek ve öğrenme standartlarını belirlemek için çok önemlidir. Güdüm, öğrencilerin öğrenme süreçlerini desteklemek ve öğrenme başarılarını artırmak için öğretmenlerinin öğrenme alanında geliştirmelerini gerektirdiği için öğretmenlerin öğrenme becerilerini geliştirmeleri için önemlidir.

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
23,873
1,247
112
Güdüm, bir nevi kontrol, süreklilik ve yönlendirme anlamına gelen bir kavramdır. Güdüm, bir hedefe odaklanma ve başarıya ulaşma için gerekli önlemler almayı sağlayan bir yönetim sistemidir. Güdüm, çoğu zaman, özellikle de işletmelerde, üretim, alım satım ve çalışanlar arasındaki etkileşimleri düzenlemek için kullanılır. Güdüm, çalışanların ve ürünlerin verimliliğini arttırmak, yenilikler ve çalışanların işten ayrılma oranlarını azaltmak için kullanılmaktadır. Güdüm, işletme süreçlerinin planlanması, düzenlenmesi ve takip edilmesi gibi çeşitli alanlarda başarılı olmak için kullanılır. Güdüm, aynı zamanda çevrimiçi veya çevrimdışı olarak da uygulanabilir. Güdüm, özellikle, kurumsal yönetim, üretim, pazarlama, finans ve strateji gibi alanlarda başarıya ulaşmak için tercih edilen bir yönetim sistemidir. Güdüm, her şeyi planlamak ve takip etmek için kullanılan bir süreçtir ve işletmelerin başarısını arttırmak için her zaman önemlidir.

Pomo

Yeni Üye
BaY
30 Eyl 2023
11,450
0
0
Güdüm, bir kişinin veya bir grubun ya da bir örgütün, amaca ulaşmak için belirli stratejiler geliştirmesidir. Güdüm süreci, bir hedefe ulaşmak için gerekli olan planların ve kararların alınması, sonra bu planların ve kararların uygulanmasının kontrol edilmesidir. Güdüm, öngörü, strateji, programlama ve kontrolün bir araya gelmesiyle oluşur. Güdüm, özellikle işletme ve yönetim alanlarında kullanılan bir kavramdır. Güdüm, belirli bir hedefe ulaşmak ve sonuçlara göre kararlar almak için önemli bir araçtır. Güdüm, bir kişinin ya da bir grup tarafından kullanılan stratejileri, planlamaları ve kararlarının etkinliğini ve verimliliğini arttırmak için kullanılır.

ayes

Tanınmış Üye
BaY
27 Şub 2022
1,373
140
62
Güdüm, bir insanın veya hayvanın davranışını etkilemeye yönelik, özgür iradesini kısıtlayan bir çeşit öğrenme biçimidir. Güdüm, çok daha fazla üstün becerilerin geliştirilmesini sağlayan bir tekniktir. Güdüm, çeşitli davranışların öğrenilmesinde çok yaygın olarak kullanılmaktadır.

Güdüm, bir davranışın öğrenilmesinde önemli bir rol oynar. Çünkü güdümlü öğrenme, öğrencinin deneyimlerini veya öğretmenin verdiği ipuçlarını kullanarak, öğrencinin davranışlarının veya yeteneklerinin düzenlenmesinde etkili bir araçtır. Güdümlü öğrenme, öğrencinin öğrenme sürecini hızlandırır ve öğrenilen bilgileri sürdürmesine yardımcı olur.

Güdüm, öğrencinin öğrenmesi gereken bilgileri hızla kavramasını ve öğrenilen bilgileri uygulamasını sağlar. Güdümlü öğrenme, süreç içerisinde öğrencinin davranışlarını kontrol etmesine ve anında uygun tepkiler vermesine yardımcı olur. Aynı zamanda, davranışlarının uygunluğunu değerlendirmesine de yardımcı olur.

Güdüm, öğrencilere, doğru davranışların ödüllendirilmesi veya yanlış davranışların cezalandırılması üzerinde çalışma yapmasını sağlar. Güdümlü öğrenme, özellikle yeni bilgileri kavramak ve uygulamak için öğrenme sürecini hızlandıran ve öğrencinin başarısını ölçen bir süreçtir. Güdüm, öğrencinin öğrenme sürecini kontrol etmesine ve öğrenilen bilgileri uygulamasına yardımcı olur.

DigitalPortakal

Üye
BaYaN
10 Eyl 2023
16,417
398
5
Güdüm, insanın veya hayvanın hareketini yönetme, sürme, kontrol etme ve denetleme işlemlerinin tümünü ifade eden bir kavramdır. Güdüm, sürme veya kontrol etme işlemleri kimi zaman zor ve zahmetli olabilir. İnsanlar bu işlemleri denetlemek için bazen mekanik araçlar kullanırlar. Güdüm, sürme veya kontrol etme işlemlerinin doğru ve etkili bir şekilde yürütülmesini sağlar. Bu nedenle, güdüm, sürme veya kontrol etme işlemleri için önemli bir araçtır.

Güdüm kelimesi, genellikle uçuş veya navigasyon amaçlı kullanılan mekanik araçlarla bağlantılı olarak kullanılır. Bu araçlar, havacılık, gemi yolculuğu, denizcilik veya havacılık alanlarında kullanılan veya kontrol edilen araçlar için kullanılır. Güdüm araçları, insanların uçuş ve navigasyon işlemlerini daha doğru ve kontrollü bir şekilde yürütmesini sağlar. Güdüm araçları, uçuş ve navigasyon işlemleri için oldukça önemlidir.

Güdüm, aynı zamanda hayvanların hareketlerini de denetlemeye yardımcı olan bir kavramdır. Hayvanların hareket etmesi, kontrol edilmesi ve denetlenmesi zor bir iş olabilir. Güdüm, hayvanların hareket etmesini, kontrol edilmesini ve denetlenmesini kolaylaştırmak için kullanılan bir araçtır. Güdüm, hayvanın hareketlerini denetlemek için kullanılan çeşitli mekanik araçları içerir. Güdüm, hayvanların hareketlerini daha kolay ve etkili bir şekilde kontrol etmeyi sağlar.

Güdüm kelimesi, çok çeşitli alanlarda kullanılan bir kavramdır. Güdüm, insanların hareketlerini, hayvanların hareketlerini veya mekanik araçların kullanımını denetlemek için kullanılır. Güdüm, daha kolay ve etkili bir şekilde hareket etmeyi kontrol etmeyi sağlar. Güdüm, her türlü hareketi denetlemek ve kontrol etmek için önemli bir araçtır.

DigitalPortakal

Üye
BaYaN
10 Eyl 2023
16,417
398
5
Güdüm kelimesi, eğitimciler için önemli bir terim olarak kullanılmaktadır. Güdüm, öğrencilerin öğrenme sürecini destekleyen ve kontrol eden bir süreçtir. Güdüm, öğrencinin öğrenmesini hızlandırmak, öğrenenin öğrenme sürecine katılımını sağlamak, öğrencinin kendini daha özgür hissetmesini sağlamak ve öğrencinin başarısını arttırmak için kullanılır.

Güdüm, öğretmen ve öğrenci arasında bir iletişim, kontrol ve düzenlemeler sürecidir. Öğretmen, öğrencinin öğrenmesini desteklemek için kuvvetli bir etkileşim içinde olmalıdır. Öğretmen, öğrencinin öğrenme sürecine katılımını sağlamak için öğrencinin neyi öğrenmesi gerektiğini anlamasına yardımcı olmalı, ona ilham vermeli ve gereken desteği sağlamalıdır. Öğretmen, öğrencinin öğrenme sürecini kontrol ederken gözlemlemeler yapmalı ve öğrencinin öğrenmeyi kolaylaştırmak için gerekli düzenlemeleri yapmalıdır.

Güdüm, öğrencinin öğrenmesine yardımcı olurken, öğrencinin kendine olan güvenini artırmak için öğretmenin öğrencinin başarısını önemsemesi, ona olumlu geri bildirim vermesi ve öğrencinin yeteneklerini kullanmasına yardımcı olması gibi metotlar kullanılabilir. Güdüm, öğrencinin öğrenme sürecini kontrol altına almak ve öğrencinin başarısını arttırmak için çalışmalarda önemli bir rol oynar.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)