günlük alman gereken kalori

Bilgin

Tanınmış Üye
BaY
18 Eki 2020
1,430
148
62
Merhaba,

Günlük alınması gereken kalori miktarı hakkında bilgi edinmek istiyorum. Yaklaşık olarak ne kadar kalori almam gerektiğini öğrenmek istiyorum. Günlük yediğim ve içtiğim şeylerin hangi kalori miktarına denk geldiğini öğrenmek istiyorum. Daha önce sağlıklı beslenme hakkında çok fazla bilgi almadım. Bu nedenle, konu hakkında yardımcı olabilenlerden destek almak istiyorum. Lütfen, konu hakkında tavsiyeler verin. Ayrıca, kalori miktarının ne kadarının yiyecek ve içeceklerden alınması gerektiği hakkında tavsiye ve ipuçları da verirseniz sevinirim.

Teşekkürler.

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
24,557
1,256
112
Günlük Alman Gereken Kalori Hakkında

Kalori, insanların yaşamlarını sürdürmeleri için gereken enerji ünitesidir. Günlük alınan kalori miktarı, kişinin yaşı, cinsiyeti, aktivite seviyesi ve metabolizması gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak değişebilir. Günlük alınan kalori miktarının yanlış belirlenmesi, kilo alımı veya kilo kaybına neden olabilir. Bu nedenle, her bireyin günlük alman gereken kalori miktarını doğru bir şekilde hesaplaması gerekir.

Günlük Kalori Hesaplama Formülleri

Kilo vermek veya kilo almak isteyen her birey, doğru miktarda kalori almasını sağlamak için günlük kalori miktarını hesaplamalıdır. Bunun için kullanılan formüller, kişinin yaşı, cinsiyeti, aktivite seviyesi ve vücut kitle indeksi (VKI) gibi özellikleri göz önünde bulundurur. Günlük kalori hesaplaması için kullanılan en yaygın formül Harris-Benedict formülüdür. Bu formül, her bireyin aktivite seviyesine göre günlük kalori miktarını hesaplamak için kullanılır.

Günlük Alman Gereken Kalori Miktarının Belirlenmesi

Günlük alman gereken kalori miktarı, kişinin durumuna göre değişebilir. Örneğin, hareketsiz kişiler günlük almaları gereken kalori miktarının daha az olduğunu, aktif kişilerin ise daha fazla kalori almaları gerektiğini unutmamalıdır. Günlük alman gereken kalori miktarının hesaplanması için Harris-Benedict formülünü kullanmak, doğru sonuçlar elde etmek için en iyi yoldur. Formül, kişinin aktivite seviyesi, yaşı, kilosu ve boyu gibi özellikleri göz önünde bulundurarak günlük alman gereken kalori miktarının doğru bir şekilde hesaplanmasını sağlar.

Sonuç

Günlük alman gereken kalori miktarı her birey için farklılık gösterebilir. Bu nedenle, her bireyin doğru miktarda kalori almasını sağlamak için, günlük alman gereken kalori miktarını doğru bir şekilde belirlemek çok önemlidir. Harris-Benedict formülü, kişinin yaşı, cinsiyeti, aktivite seviyesi ve vücut kitle indeksi gibi özellikleri göz önünde bulundurarak günlük alman gereken kalori miktarının doğru bir şekilde hesaplanmasını sağlar.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)