Hangi diplomalar Avrupada geçerli

CATA

Tanınmış Üye
BaY
7 Kas 2020
1,406
126
62
Merhaba,
Avrupada geçerli bir diploma bulmak çoğu insan için bir sorundur. Özellikle yurt dışındaki üniversitelerden alınan diplomaların geçerliliği de bu konu üzerinde tartışılır. Benim de çok büyük bir merakım var; hangi diplomalar Avrupada geçerli ve Avrupa'daki üniversitelerden alınan diplomaların geçerliliği ne kadar sürer? Bu soruların cevaplarını öğrenmek için açıktan destek istiyorum.

Birçok insanın aynı soruları sorarak zaman kaybetmediğini biliyorum, bu nedenle çok değerli cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
21,638
1,256
112
Avrupa'da Geçerli Diploma ve Sertifikalar

Avrupa Birliği'nde, Avrupa ülkelerindeki okullar tarafından verilen diploma ve sertifikalar birbirleri arasında karşılıklı olarak tanınır. Avrupa'da çeşitli diploma ve sertifikalara sahip olmak, ülkenizde veya farklı Avrupa ülkelerinde iş bulmak veya eğitim almak için gerekli olabilir.

Avrupa Birliği Diploma Sertifikaları

Avrupa Birliği Diploma Sertifikası (ECTS) Avrupa Birliği üyesi ülkelerden herhangi birinde alınan eğitimin standartlarını veya kurallarını karşılamasına yardımcı olan bir sertifikadır. ECTS sertifikası, öğrencilerin öğrenim süreleri ve öğrenim kredileriyle ilgili olarak eşitlik sağlamak için tasarlanmıştır.

Avrupa Yüksek Öğrenim Alanı Sertifikası (EQF)</B>

Avrupa Yüksek Öğrenim Alanı Sertifikası, mezun olmuş öğrencilerin ülkeler arasında hareket etmesini kolaylaştırmak için Avrupa Birliği tarafından geliştirilen bir sertifikadır. EQF, Avrupa Birliği üyesi ülkelerdeki mezunların kazandıkları eğitimler arasındaki farklılıkları ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır.

Avrupa Yüksek Öğrenim Sistemi Sertifikası (ESG)</B>

Avrupa Yüksek Öğrenim Sistemi Sertifikası, Avrupa Birliği üyesi ülkeler arasında eğitim almak veya çalışmak için öğrencilerin gerekli belgeleri sunmasını sağlar. ESG, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin tüm yükseköğretim sistemlerinin karşılıklı olarak tanınmasını ve etkileşimini teşvik etmek için tasarlanmıştır.

Avrupa Dil Sertifikası (EDL)</B>

Avrupa Dil Sertifikası, öğrencilerin Avrupa Birliği üyesi ülkeler arasında hareket etmesini ve dil becerilerini kanıtlamasını sağlamak için geliştirilmiş bir sertifikadır. EDL, Avrupa Birliği üyesi ülkelerdeki dil eğitimlerinin standartlarını karşılamasına yardımcı olur.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)