Hasretinden Prangalar Eskittim Kitabının Sayfa Sayısı
Hasretinden Prangalar Eskittim, ünlü Türk yazar Halide Edip Adıvar tarafından 1926 yılında yazılmış olan bir roman. Bu roman, Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküşünden önceki dönemi kapsayan bir öykü olarak bilinir. Roman, İstanbul'da başlayan bir aile öyküsünü anlatıyor ve okuyuculara bu dönemin zorluklarını ve dramını veriyor. Hasretinden Prangalar Eskittim kitabının kaç sayfa olduğu sorusu kesin bir cevaba sahip değildir.
Hasretinden Prangalar Eskittim, Türkiye'deki çeşitli basımlarda farklı sayfa sayılarına sahiptir. Kitap, 1929'da yayınlanan ilk baskısında 536 sayfadan oluşuyordu. 2007'de tekrar basılan baskıda ise 517 sayfadan oluşuyor. 2020'de Remzi Kitabevi tarafından basılan baskıda ise 496 sayfadan oluşuyor.
Hasretinden Prangalar Eskittim Kitabının Özeti
Hasretinden Prangalar Eskittim, Halide Edip Adıvar'ın klasik eseri olan bir roman. Romanın kahramanı Osman, İstanbul'daki bir aile tarafından yetiştirilir. Ancak Osman, üniversite eğitimine katılmaya ve ülkesinin modernleşmesine yardımcı olmaya karar verir. Askerlik zorunluluğu nedeniyle İstanbul'dan ayrılmak zorunda kalır ve bu noktadan sonra çok değişik yerlere seyahat etmeye başlar.
Gittiği her yerde Osman, Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküşünün yol açtığı zorlukları görür. Aynı zamanda İstanbul'daki ailesine olan hasreti de arttıkça artar. Roman, Osman'ın dönüşünden sonra İstanbul'da yaşanan olayları da anlatıyor. Hasretinden Prangalar Eskittim, Osmanlı İmparatorluğu'nun mücadelesini ve çöküşünün yol açtığı sonuçları ortaya koyan bir roman olarak kabul edilir.
Hasretinden Prangalar Eskittim Kitabının Kısa Özeti
Hasretinden Prangalar Eskittim, Halide Edip Adıvar tarafından 1926'da yazılmış olan bir roman. Roman, Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküşünden önceki dönemi kapsayan bir öykü olarak bilinir. Osman, İstanbul'dan ayrılmak zorunda kalır ve bu noktadan sonra çok değişik yerlere seyahat etmeye başlar. Gittiği her yerde Osman, Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküşünün yol açtığı zorlukları görür. Roman, İstanbul'a döndüğünde yaşanan olayları da anlatıyor. Hasretinden Prangalar Eskittim, Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküşünün anlaşılmasına yardımcı olan bir eserdir.