Türkiye'de 2023 yılına kadar ulaşılması planlanan çok sayıda hedef bulunmaktadır. Bunlardan en önemlilerinden biri Türkiye'nin ülke olarak ekonomik açıdan gelişmesidir. Bu gelişmeyi sağlamak için, ülkemizin ekonominin çeşitli sektörlerinde önemli reformlar, yatırımlar ve değişikliğe gidilmesi gerekmektedir.
2023 yılına kadar Türkiye ekonomisi için öncelikli olarak çalışılması gereken alanlar arasında, üretim alanında özellikle teknoloji kullanımının arttırılması, üretim maliyetlerinin düşürülmesi, üretime dayalı ihracatın arttırılması, üretim ve ihracat süreçlerinin iyileştirilmesi, işgücünün eğitimli ve nitelikli hale getirilmesi, çevresel etkilerin azaltılması ve üretimin güvenilir ve kaliteli hale getirilmesi gibi alanlar bulunmaktadır.
2023 yılına kadar Türkiye ekonomisinde değişikliklerin başarıyla gerçekleşmesi için, ülkemizde çok büyük oranda yatırım yapılması gerekmektedir. Bu yatırımlar arasında, üretim alanında teknolojik gelişmelere destek verilmesi, üretimin daha verimli hale getirilmesi, nitelikli işgücünün yetiştirilmesi, üretim ve ihracat süreçlerinin modernize edilmesi, çevresel etkilerin azaltılması ve üretimin güvenilir hale getirilmesi gibi alanlarda önemli yatırımlar yapılması gerekmektedir.
2023 yılına kadar Türkiye ekonomisinin gelişmesi için, ülkemizin büyük oranda özelleştirme yapılması gerekmektedir. Bu kapsamda, ülkemizde özelleştirme yapılması gereken sektörler arasında; enerji, ulaşım, turizm, tarım ve gıda, sağlık, teknoloji, finansal hizmetler, perakende, havacılık ve bilgisayar gibi sektörler bulunmaktadır.
2023 yılına kadar Türkiye ekonomisinin gelişmesi için, ülkemizin uluslararası ticaretin arttırılması, ihracatın teşvik edilmesi, ülkemizin uluslararası pazarlarda ürün çeşitliliğinin arttırılması, yabancı sermayenin çekilmesi ve ülkemizin küresel rekabetçi konumunu geliştirmesi gibi alanlarda çalışmalar yapılması gerekmektedir. Böylelikle, ülkemizin ekonomisi 2023 yıl