Ilk hikaye kim tarafından yazılmıştır

kelekci

Tanınmış Üye
BaYaN
6 Kas 2020
1,344
95
47
Merhaba, ben ilk hikayenin kim tarafından yazılmış olduğunu merak ediyorum. Bir süredir araştırmalar yapıyorum ancak aradığım cevabı bulamadım. Bana yardım edebilecek herkese çok teşekkür ederim.

Bu konu hakkında bilginiz varsa, lütfen bunu paylaşın. Sizin sahip olduğunuz kaynakları da paylaşarak bana daha fazla yardımcı olabilirsiniz. İlk hikayeyi kim yazdığını öğrenmek için çok çalışıyorum ve bu konuda herhangi bir ipucu veya yardım çok değerli olur. Lütfen, bu konuda destek verebilen herkese teşekkür ederim.

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
23,088
1,159
112
Ilk Hikaye Kim Tarafından Yazılmıştır?

Hikayeler ilk olarak M.Ö. 3000 yıllarında Sumerler tarafından yazılmıştır. Bu hikayelerin çoğu kabilelerin kökeni hakkındaki hikayeleri içeriyordu. Sumerlerin hikayeleri çoğu zaman kısa ve kesin bir sona sahip oluyordu. Bu hikayelerin hepsi aynı dili ve aynı kültüre ait olanlar tarafından yazılmıştı.

Hikayelerin Gelişimi

Hikayeler M.Ö. 3000 yıllarından itibaren gelişmeye devam etmiştir. Sumerlerin hikayeleri kısa mesajlara indirgenmiş ve kabilelerin kökeni hakkında hikaye olarak geçiyordu. Sumerlerin hikayeleri M.Ö. 2000 yıllarında Mezopotamya'da gelişti. Bu dönemde hikayelerin konuları geniş bir alana yayıldı. Hikayelerin çoğu şimdiye kadar yazılan tüm hikayelerin temelini oluşturuyordu.

Mitolojinin Oluşumu

Mitolojinin oluşumu ise M.Ö. 1800 yıllarında başladı. Mitolojinin oluşumunda çok sayıda farklı kültürlerin etkisi oldu. Bu kültürlerin arasında Fenike, Hint, Yunan ve Romalı kültürleri öne çıkıyor. Mitolojideki hikayelerin çoğu önemli tanrılar hakkında ve onların insanlarla olan ilişkileri hakkında olmuştur.

İnsan Hikayeleri

Son olarak insan hikayeleri M.Ö. 1500 yıllarında ortaya çıktı. İnsan hikayeleri daha çok gerçek yaşamları anlatıyordu. Bu hikayelerin çoğu insanların günlük yaşamlarını anlatıyordu. İnsan hikayeleri köylerde ve şehirlerde çok popüler olmuştur.

Sonuç

Sonuç olarak, hikayeler M.Ö. 3000 yıllarında Sumerler tarafından yazılmış ve gelişmiştir. Mitolojinin oluşumu ise M.Ö. 1800 yıllarında başlamış ve çok sayıda kültürlerin etkisiyle gelişmiştir. Son olarak insan hikayeleri M.Ö. 1500 yıllarında ortaya çıkmıştır. Bunlardan biri olan ilk hikaye ise Sumerler tarafından yazılmıştır.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)