Ingilizler Türkiye'ye vizesiz girebilir mi

Zorro

Tanınmış Üye
BaY
27 Şub 2022
1,401
136
62
Merhaba,
Türkiye'ye vizesiz giriş yapmak istediğim için bu konu hakkında bilgi almak istiyorum. İngiltere vatandaşı olarak Türkiye'ye vizesiz giriş yapabilecek miyim? Vize başvurusu süreci nasıl işlemektedir? Gerekli belgeleri toplamam ve başvurumu nerede yapmalıyım? Vize başvurusu başarısız olursa veya vizeyi alamam, ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Vizesiz giriş yapabileceğim hakkında bilgi sahibi olamamış olmamdan dolayı, üzgünüm. Bu konu hakkında yardım almak için buradayım ve bekliyorum. Lütfen, Türkiye'ye giriş için gerekli olan tüm koşullar, süreçler veya diğer bilgiler hakkında bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

• Haha
  • Sad
Reactions: Gizem and Elifnur

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
23,352
1,159
112
İngilizlerin Türkiye'ye Vizesiz Girişi Hakkında

Ingilizler, Türkiye'ye vizesiz giriş hakkına sahiptir. İngiltere vatandaşları, Türkiye'ye vizesiz olarak girebilir ve 180 gün boyunca kalabilir. Ancak, bu süre zarfında İngiltere vatandaşları Türkiye'de çalışamaz veya ülkeye oturma izni alamazlar.

Vizesiz Giriş İçin Gereken Belgeler

İngiltere vatandaşlarının Türkiye'ye vizesiz olarak girmeleri için geçerli bir pasaport ve geçerli bir seyahat sigortası gereklidir. Pasaportunuzun en az 6 ay geçerli olması gerekiyor ve pasaportunuzda yeterli boş sayfa olmalıdır.

Vizesiz Giriş Süresi

İngiliz vatandaşları, Türkiye'ye vizesiz olarak girebilir ve 180 gün boyunca kalabilir. Ancak, bu süre zarfında İngiltere vatandaşları Türkiye'de çalışamaz veya ülkeye oturma izni alamazlar.

Vizesiz Girişin Devamının Sağlanması

İngiliz vatandaşları, Türkiye'de 180 günü geçmeksizin kalabiliyor. Ancak, 180 günlük süre zarfında İngiliz vatandaşlarına Türkiye'de kalmak için devam eden izin verilmez. İngiltere vatandaşlarının Türkiye'de kalma süresinin uzatılması için Türkiye'deki İngiliz Elçiliği'ne başvurmaları gerekir.

Vizesiz Girişin Sonuçları

İngiliz vatandaşlarının Türkiye'ye vizesiz olarak girmeleri, 180 gün boyunca Türkiye'de kalmalarına izin verir. Ancak, bu süre içinde İngiliz vatandaşları Türkiye'de çalışamaz veya ülkeye oturma izni alamazlar. İngiliz vatandaşları, Türkiye'de 180 günü geçmeksizin kalabiliyor. İngiltere vatandaşlarının Türkiye'de kalma süresinin uzatılması için Türkiye'deki İngiliz Elçiliği'ne başvurmaları gerekir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)