İngiltere işsizlik maaşı ne kadar

JellyCuddles

Yeni Üye
BaYaN
4 Nis 2023
1,283
121
0
Merhaba,

İngiltere'de işsizlik maaşı ne kadar? Bir süredir aradığım bu bilgiyi bulamadım. Biraz araştırma yaptım ama sonuç alamadım. İngiltere'de işsizlik maaşı konusunda herhangi bir bilgiye sahip olan veya bu konuda yardım edebilecek olan var mı? İngiltere'de işsizlik maaşının ne kadar olduğu konusunda net bir cevap almak istiyorum.

Günümüzde, özellikle İngiltere'de işsizlik oranları çok yüksek. Birçok insan işsizlik maaşı almaya başlamak zorunda kalıyor. Ancak, İngiltere'de işsizlik maaşının ne kadar olduğu hakkında net bir şey bilmiyorum. İngiltere'de işsizlik maaşı ne kadar? Bu konuda herhangi bir bilgiye sahip olan veya bu konuda yardım edebilecek olan kim varsa, lütfen bana yardım et.

Şimdiden teşekkürler.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
İngiltere İşsizlik Maaşı Ne Kadar?

İşsizlik maaşı, İngiltere'de herhangi bir iş kaybından sonra insanların aylık olarak ödeme alacakları miktarı kapsayan özel bir ödemedir. İngiltere’de işsizlik maaşı, İngiltere İşsizlik Desteği Fonu tarafından sağlanmaktadır. İngiltere’de işsizlik maaşı kimler alabilir, neden başvurulur ve işsizlik maaşı ne kadar sürer? Bu makalede, İngiltere işsizlik maaşı hakkında detaylı bilgiler verilecektir.

İngiltere İşsizlik Maaşı Alım Şartları

İngiltere İşsizlik Maaşı alım şartları, kişinin yaşı, işsizlik sebebi ve ödeme alım süresi gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak değişmektedir. İngiltere’de işsizlik maaşı almak için 18 yaş veya üzerinde olmak gerekmektedir. Kişi, İngiltere’de işsizlik maaşı almak için aşağıdaki sebeplerden biriyle işsiz olmalıdır:

* İşten çıkarılmış olmak
* İş arama seyahatinde olmak
* İşe başvurmak için zaman ayırmak
* Geçici olarak işinden ayrılmış olmak
* İşe girişte zorluk yaşamak

İngiltere İşsizlik Maaşının Ne Kadar Olduğu?

İngiltere’de işsizlik maaşı, kişinin yaşı, işsizlik sebebi ve ödeme alım süresi gibi birçok faktöre bağlı olarak değişmektedir. İngiltere’de işsizlik maaşı, aşağıdaki iki ödemelere ayrılmıştır:

* İşsizlik Bölgesel Ödemesi (JSA): İşsizlik bölgesel ödemesi, İngiltere’de en yaygın olarak kullanılan işsizlik maaşıdır. 18 yaşın altındaki küçükler bu ödemeyi alamaz. İşsizlik bölgesel ödemesi, 18 yaşından büyük olanlar için 55 £'ye kadar haftada ödenen bir ödemedir.

* İşsizlik İş Gücü Desteği (UC): İşsizlik İş Gücü Desteği, 18 yaşın altındaki küçükler için ödenen işsizlik ödemesidir. İşsizlik İş Gücü Desteği, 18 yaşından büyük olanlar için yalnızca 48 £'ya kadar haftada ödenen bir ödemedir.

İngiltere İşsizlik Maaşının Ödeme Süresi Ne Kadar?

İngiltere’de işsizlik maaşının ödeme süresi, kişinin yaşı, işsizlik sebebi ve ödeme alım süresi gibi birçok faktöre bağlı olarak değişmektedir. İşsizlik bölgesel ödemesi ve İşsizlik İş Gücü Desteği'nin ödeme süresi, kişinin ödeme alım süresine bağlı olarak en fazla değişir. İşsizlik bölgesel ödemesi, maksimum 3 yıl süreyle ödenirken; İşsizlik İş Gücü Desteği, maksimum 5 yıl süreyle ödenir.

İngiltere İşsizlik Maaşı Sonuçları

İngiltere’de işsizlik maaşı, herhangi bir iş kaybından sonra insanların aylık olarak ödeme alacakları miktarı kapsayan özel bir ödemedir. İngiltere İşsizlik Desteği Fonu tarafından sağlanan İngiltere işsizlik maaşını almak için 18 yaş veya üzerinde olmak gerekmektedir. İngiltere işsizlik maaşı, kişinin yaşı, işsizlik sebebi ve ödeme alım süresi gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak değişmektedir. İngiltere İşsizlik Maaşı, İşsizlik Bölgesel Ödemesi ve İşsizlik İş Gücü Desteği gibi iki ödeme arasından seçilebilir. İşsizlik bölgesel ödemesi, 18 yaşından büyük olanlar için 55 £'ya kadar haftada ödenen bir ödemedir. İşsizlik İş Gücü Desteği ise, 18 yaşından büyük olanlar için yalnızca 48 £'ya kadar haftada ödenen bir ödemedir. İngiltere’de işsizlik maaşının ödeme süresi, kişinin yaşı, işsizlik sebebi ve ödeme alım süresine bağlı olarak en fazla değişir. İşsizlik bölgesel ödemesi, maksimum 3 yıl süreyle ödenirken; İşsizlik İş Gücü Desteği, maksimum 5 yıl süreyle ödenir.

Anahtar Kelimeler: İngiltere İşsizlik Maaşı, İşsizlik Bölgesel Ödemesi, İşsizlik İş Gücü Desteği, İşsizlik Maaşı Alım Şartları, İşsizlik Maaşı Ödeme Süresi.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)