Ingiltere'de eğitim kaç yıl

Bilgin

Tanınmış Üye
BaY
18 Eki 2020
1,430
148
62
Merhaba,

Ingiltere'de eğitim kaç yıl olduğunu merak ediyorum. Liseden mezun olmak için ne kadar zaman gerektiğini öğrenmek istiyorum. İngiltere'de eğitim sistemi hakkında bilgi sahibi olanlar varsa, lütfen beni bilgilendirin.

Lisan eğitiminin yanı sıra, İngiltere'de sahip olmak istediğim bir meslek hakkında ne kadar zaman geçirmek gerekiyor? İngiltere'de eğitim sisteminin nasıl çalıştığını anlamak için ne tür belgeler veya sertifikalar gerekli? İngiltere'de mesleki eğitimin kalitesi hakkında ne tür bilgiler edinebilirim?

İngiltere'de eğitim hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
22,429
1,256
112
Ingiltere'de Eğitim Kaç Yıl?

İngiltere'de eğitim çocukların önemli bir rol oynadığı bir süreçtir. Her çocuğun eğitim hayatının ne kadar uzun olacağı önemlidir. Bu makalede İngiltere'de eğitimin ne kadar süreceği ve çocukların hangi yaş grubundan başlayarak eğitim almaya hak kazanacağı ile ilgili detaylara bakacağız.

İngiltere'de Eğitim Ne Kadar Sürüyor?

İngiltere'de eğitim 5 yaşından başlayarak 18 yaşına kadar devam ediyor. 5-16 yaş arası çocuklar için zorunlu eğitim hakkına sahipler. Ancak, 18 yaşından sonra çocuklar isteyebilecekleri eğitim programlarına katılabiliyor.

İngiltere'de Zorunlu Eğitim

İngiltere'de eğitim 5 yaşından başlayarak 16 yaşına kadar zorunlu eğitim hakkına sahipler. Bu zorunlu eğitim, çocukların temel becerilerini geliştirmelerini, akademik başarılarına daha çok odaklanmalarını ve toplum içinde daha başarılı olmalarını sağlamayı amaçlamaktadır. Bu zorunlu eğitim, genellikle ilkokul, ortaokul veya lise olarak adlandırılan üç aşamalı bir süreçten oluşmaktadır.

İngiltere'de İsteğe Bağlı Eğitim

18 yaşından sonra İngiltere'de çocuklar istedikleri eğitim programlarına katılabiliyor. Bu, çocukların seçim yapabilecekleri ve özgürce karar verebilecekleri bir dönem olabilir. Bu eğitimlerin arasında, üniversite eğitimi, meslek eğitimi ve teknik eğitim gibi seçenekler mevcuttur.

Sonuç

İngiltere'de eğitim, 5 yaşından 16 yaşına kadar zorunlu ve 18 yaşından sonra isteğe bağlı olarak devam ediyor. Bu eğitim sürecinin çocukların temel becerilerini geliştirmelerini, akademik başarılarına daha çok odaklanmalarını ve toplum içinde daha başarılı olmalarını sağlamayı amaçlamaktadır. 18 yaşından sonra isteğe bağlı eğitimler arasından çocuklar, üniversite eğitimi, meslek eğitimi ve teknik eğitim gibi seçenekleri kullanarak istedikleri eğitim programlarına katılabiliyor.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)